Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 18 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1120 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 201 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 667 Kcal

      Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1062 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Middag - 441 Kcal

      Mozzarella sallad med polkabetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1590 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Lunch - 740 Kcal

      Arabisk lammfärsgratäng

    • Middag - 568 Kcal

      Lax med chévreost och fikon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 941 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 568 Kcal

      Lax med chévreost och fikon

    • Middag - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 925 Kcal

    • Frukost - 526 Kcal

      Yellow Sunrise Smoothie

    • Lunch - 201 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 199 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1023 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Keso med fikon och mango

    • Lunch - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Middag - 133 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 271 Kcal

      Frasiga persikorutor med Mascarpone

  • Söndag - 816 Kcal

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch - 290 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 332 Kcal

      Grekiska biffar med tzatziki och sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.6 gram

Fett: 60.9 gram

Protein: 60.2 gram

Energi: 1068.2 kcal

  • Måndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso dl
    • 1 dl Färska blåbär dl
    • 0.5 dl Rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Måndag lunch 201 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Måndag middag 667 Kcal

    Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    Lyxig middag att laga i helgen - renskavsgryta med en fräsch kålsallad, toppa maträtten med tärnad halloumi och granatäppelkärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 667 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk tsk smör
    • 500 g Renskav g
    • 150 g kantareller
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl Gräslök dl
    Kålsallad med citron
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 3 dl strimlad vitkål
    • 10 msk strimlad purjolök
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g Halloumi 100 g
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 dl Rårörda lingon dl

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskav med lök.
    • Skär kantareller i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt grädde, vitlök, köttbuljong, salt, svartpeppar och gräslök.
    • Låt sjuda i 10 min.
    • Strimla kål och lägg i en skål.
    • Blanda ner purjolök, citron, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Lägg upp kålsallad på ett uppläggningsfat.
    • Skiva och tärna Halloumi.
    • Stek osten gyllenbruna några minuter i en stekpanna med olivolja. 
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Lägg på renskav på salladen och toppa med Halloumi, granatäpple och gräslök.
    • Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. 
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Tisdag lunch 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl Ajvar relish dl
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g gram rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Tisdag middag 441 Kcal

    Mozzarella sallad med polkabetor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 441 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att gröpa ur granatäpplekärnorna och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt olja och honung och mixa till en jämn dressing.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg mozzarellan på ett uppläggningsfat.
    • Häll på olivolja.
    • Strö på salt, svartpeppar och citronzest.
    • Dela tomater och lägg runt om.
    • Skiva polkabetor med en mandolin och skär avokado i skivor.
    • Lägg runt osten och toppa med krasse och granatäpplekärnor.
    • Servera med dressingen.
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st Färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Onsdag lunch 740 Kcal

    Arabisk lammfärsgratäng

    Bjud familjen på en god och smakrik lammfärsgratäng. Spara resterna i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 740 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg Lammfärs kg
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Fetaost 100 g
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek färsen tillsammans med lök, vitlök och riven ingefära.
    • Tillsätt alla kryddor, krossade tomater, dadlar, honung och ketjap manis.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skär aubergine i små tärningar och stek några minuter i olivolja
    • Krydda med salt, peppar och torkade örter.
    • Lägg aubergine i botten på en ugnsfast form och häll över köttfärssåsen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
    • Häll över äggstanningen i formen.
    • Smula över fetaost.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Finhacka tomater, rödlök och persilja.
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Dekorera gratängen med de finhackade grönsakerna, persilja och granatäpplekär

    Onsdag middag 568 Kcal

    Lax med chévreost och fikon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

       

  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Torsdag lunch 568 Kcal

    Lax med chévreost och fikon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

       

    Torsdag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.
  • Fredag frukost 526 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    Fredag lunch 201 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Fredag middag 199 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 0 basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.
  • Lördag frukost 320 Kcal

    Keso med fikon och mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Lägg keso på en tallrik och pudra över lite malen kanel.
    • Skär fikonet i klyftor. Skiva mango och skär i bitar och lägg på tallriken.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön någon minut.
    • Ringla lite honung över.
    • Strö fröna över kesotallriken.

    Lördag lunch 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.

    Lördag middag 133 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 133 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver, kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Lördag dessert 271 Kcal

    Frasiga persikorutor med Mascarpone

    En krämig efterrätt som serveras med mascaponecréme - en persikoruta innehåller 256 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Rutor
    • 3 msk Farinsocker
    • 2 st filodegsark
    • 25 g smör
    • 3 st persika
    • 1 tsk Vaniljsocker
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st citron
    • 2 msk msk flytande honung
    • 1 msk Farinsocker

    Gör så här

    • Lägg ett ark filodeg på bakbordet.
    • Pensla degen med hälften av smöret och strö på ½ msk av farinsockret på ena halvan. 
    • Vik varsamt över den osockrade degbiten så att det blir två lager ovanpå varandra. 
    • Gör likadant med nästa ark och lägg ovanpå det första. Det blir alltså fyra tunna deg lager. 
    • Dela degen i sex rutor med en vass kniv och lägg bitarna på det sockrade pappret. 
    • Täck med en handduk så länge. 
    • Skär persikorna i halvor och sedan i tunna skivor. 
    • Lägg dem i rader ovanpå degrutorna. 
    • Pensla det resterande smöret på persikoskivorna och strö över en blandning av 1 msk farinsocker och 1 tsk vaniljsocker. 
    • Grädda rutorna i 25 minuter. 
    • Blanda Mascarponeosten med saften av citronen och honung. 
    • Ställ kallt.
    • Servera persikorutorna med Mascarponecrèmen
  • Söndag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Söndag lunch 290 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Söndag middag 332 Kcal

    Grekiska biffar med tzatziki och sallad

    Laga grekiska biffar med en god krämig tzatziki till och lite sallad!

Mejeri
  • 2.5 dl keso dl
  • 4 tsk tsk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kesella
  • 125 g mozarella
  • 400 g buffelmozzarella
  • 150 g Fetaost 100 g
  • 3 dl grädde
  • 300 g chevreost
  • 1.67 dl gräddfil
  • 25 g smör
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl turkisk yoghurt
Övrigt
  • 1 dl Färska blåbär dl
  • 0.5 dl Rostad frömüsli
  • 1800 g vatten
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 dl Gräslök dl
  • 150 g Halloumi 100 g
  • 1 dl Rårörda lingon dl
  • 3 msk msk flytande honung
  • 0.5 dl Ajvar relish dl
  • 200 g gröna oliver
  • 7 tsk flytande honung
  • 6 st Färska champinjoner
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 msk kapris
  • 0.5 msk balsamico
  • 100 g svarta oliver, kärnfria
  • 2 st filodegsark
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 st gul lök
Frukt/grönt
  • 11.25 klyfta vitlök
  • 1.5 st Broccolihuvud
  • 200 g spenat
  • 4.33 msk koriander
  • 150 g kantareller
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 10 msk strimlad purjolök
  • 1.5 st citron
  • 3 st granatäpple
  • 2 msk gräslök
  • 5.5 st rödlök
  • 937.5 g cocktailtomater
  • 50 g gram rucola
  • 1 tsk citronskal
  • 6 st polkabetor
  • 2 st avokado
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1.5 st aubergine
  • 2 st stor tomat
  • 4 msk Bladpersilja
  • 1 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 1.33 st gurka
  • 0.75 st mango
  • 3 tsk ingefära
  • 2.5 st lime
  • 1 st apelsin
  • 0.75 st squash
  • basilika
  • 1 st färska fikon
  • 4 styck tomat
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 200 g grönsallad
  • 6 st kvisttomat
  • 3 st persika
  • 0.5 st zucchini
  • 150 g sötpotatis
  • 1 st gul paprika
  • 1 st salladshuvud
Torrvaror
  • 12 tsk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 9.5 msk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1.5 dl dl bovetemjöl
  • 1 tsk tsk bakpulver
  • 800 g krossade tomater
  • 5 st torkade dadlar
  • 16 st torkade fikon
  • 7 tsk honung
  • 20 st valnöt
  • 50 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrö
  • 20 g cashewnötter
  • 2 msk solrosfrön
  • 4 msk Farinsocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1.5 dl svarta linser
  • 1 msk rödvinsvinäger
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk lantbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk tsk curry
  • 2.5 tsk spiskummin
  • 2.1 tsk kanel
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3 msk ketjap manis
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk mynta
  • 0.2 tsk vaniljpulver
  • salt och vitpeppar
  • 4.5 tsk torkad basilika
  • 1.5 msk färsk timjan
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 msk salladskrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 500 g Renskav g
  • 9 st ägg
  • 40 g salami
  • 1 kg Lammfärs kg
  • 1200 g laxfilé
  • 300 g torskrygg
  • 1000 g nötfärs
  • 800 g fläskkarré

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!