Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 18 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 615 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 850 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Lunch

    • Middag - 568 Kcal

      Lax med chévreost och fikon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 724 Kcal

    • Frukost - 526 Kcal

      Yellow Sunrise Smoothie

    • Lunch

    • Middag - 199 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 299 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 526 Kcal

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch

    • Middag - 332 Kcal

      Grekiska biffar med tzatziki och sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.2 gram

Fett: 35.7 gram

Protein: 37.9 gram

Energi: 602.9 kcal

  • Tisdag lunch 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl Ajvar relish dl
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g gram rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st Färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Onsdag middag 568 Kcal

    Lax med chévreost och fikon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

       

  • Fredag frukost 526 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    Fredag middag 199 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 0 basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.
  • Lördag lunch 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.
  • Söndag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Söndag middag 332 Kcal

    Grekiska biffar med tzatziki och sallad

    Laga grekiska biffar med en god krämig tzatziki till och lite sallad!

Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 40 g salami
  • 600 g laxfilé
  • 300 g torskrygg
  • 1000 g nötfärs
Mejeri
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kesella
  • 125 g mozarella
  • 1 tsk tsk smör
  • 150 g chevreost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl turkisk yoghurt
Övrigt
  • 1 msk msk flytande honung
  • 0.5 dl Ajvar relish dl
  • 100 g gröna oliver
  • 6 st Färska champinjoner
  • 200 g vatten
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 msk kapris
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk flytande honung
Torrvaror
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1.5 dl dl bovetemjöl
  • 1 tsk tsk bakpulver
  • 8 st torkade fikon
  • 3 tsk honung
  • 10 st valnöt
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 7 tsk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk salt
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk persilja
  • 1 msk mynta
  • 0.2 tsk vaniljpulver
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 0.5 msk salladskrydda
Frukt/grönt
  • 4 st rödlök
  • 412.5 g cocktailtomater
  • 50 g gram rucola
  • 4.25 klyfta vitlök
  • 1 st apelsin
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st lime
  • 0.75 st squash
  • basilika
  • 0.5 st aubergine
  • 4 styck tomat
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st zucchini
  • 2 msk Bladpersilja
  • 1 st gul paprika
  • 1 st gurka
  • 1 st salladshuvud
  • 1 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!