Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 17 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 70.2 gram

Fett: 82.1 gram

Protein: 85.1 gram

Energi: 1379.5 kcal

  • Måndag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Måndag lunch 519 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Måndag middag 374 Kcal

    Kycklingröra med råkost

    Passar utmärkt i matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Hacka kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka persiljan fint. Strimla purjolök och blanda ner i skålen tillsammans med mango chutney, majonnäs, gräddfil och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på en tallrik med salladsblad.
    • Skala och riv moroten och skär paprika i mindre bitar. Lägg vid sidan om kycklingröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
  • Tisdag frukost 232 Kcal

    Havregrynsgröt med valnötter och bär

    En stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Lägg havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och sjud i 3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med hackade valnötter, blåbär och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor

    Tisdag lunch 374 Kcal

    Kycklingröra med råkost

    Passar utmärkt i matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Hacka kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka persiljan fint. Strimla purjolök och blanda ner i skålen tillsammans med mango chutney, majonnäs, gräddfil och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på en tallrik med salladsblad.
    • Skala och riv moroten och skär paprika i mindre bitar. Lägg vid sidan om kycklingröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika

    Tisdag middag 650 Kcal

    Zucchinispagetti med krämig räksås

    Spaghetti gjord på zucchini som serveras tillsammans med en räksås - toppa maträtten med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 60 gram

    Energi: 650 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g räkor med skal
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g räkor med skal
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini
  • Onsdag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 650 Kcal

    Zucchinispagetti med krämig räksås

    Spaghetti gjord på zucchini som serveras tillsammans med en räksås - toppa maträtten med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 60 gram

    Energi: 650 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g räkor med skal
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g räkor med skal
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Onsdag middag 374 Kcal

    Hamburgare med fetaost och paprika

    En god hamburgare är alltid rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Strö på salt, peppar, torkade örter och ev lite grillkrydda.
    • Lägg rucola på en tallrik.
    • Skiva tomat och rödlök och lägg vid sidan om.
    • Lägg hamburgare över salladen och smula över fetaost.
    • Tärna paprika och lägg över och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 214 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag lunch 519 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Torsdag middag 500 Kcal

    Torsk med saffranssås

    Saffran och fisk - bästa smakkompisarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    Saffranssås
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 2 msk pistagenötter
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först saffranssåsen genom att skala och finhacka lök fint och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Strö på saffran och häll på grädde. Låt koka upp och späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    • Dela broccoli i två bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn broccoliskivorna någon minut per sida och strö på salt och peppar. Lägg upp på tallrikar.
    • Strö på salt och peppar på torsken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torskfiléerna på bägge sidor någon minut. Häll på vatten och låt ångkoka klart. Lägg fisken på broccolin och häll över saffranssåsen. Toppa med granatäppelkärnor och pistagenötter. Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    Saffranssås
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 2 msk pistagenötter
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
  • Fredag frukost 318 Kcal

    Keso med nektarin och nötter

    Hittar du inte nektarin så byt mot annan frukt i säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.75 st nektarin
    • 0.5 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skiva och hacka nektarinen och lägg runt keson.
    • Toppa med nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.75 st nektarin
    • 0.5 dl blandade nötter

    Fredag lunch 500 Kcal

    Torsk med saffranssås

    Saffran och fisk - bästa smakkompisarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    Saffranssås
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 2 msk pistagenötter
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först saffranssåsen genom att skala och finhacka lök fint och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Strö på saffran och häll på grädde. Låt koka upp och späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    • Dela broccoli i två bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn broccoliskivorna någon minut per sida och strö på salt och peppar. Lägg upp på tallrikar.
    • Strö på salt och peppar på torsken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torskfiléerna på bägge sidor någon minut. Häll på vatten och låt ångkoka klart. Lägg fisken på broccolin och häll över saffranssåsen. Toppa med granatäppelkärnor och pistagenötter. Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    Saffranssås
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 2 msk pistagenötter
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Fredag middag 888 Kcal

    Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och chilimajjo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 888 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Gör så här

    • Riv vitlök fint och riv ingefära. Gör marinaderna och lägg ner kyckling.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter till den  är genomstekt och har fått fin färg eller lägg kycklinglårfiléerna på en ugnsplåt och ugnsbaka i 20 minuter på 200 grader.
    • Riv vitlök. Gör chilimajjo genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Riv ingefära och vitlök. Hacka koriander. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor.
    • Skär sockerärtor och paprika i strimlor. S
    • trimla salladslök. Koka sojabönor någon minut i lättsaltat vatten. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med jordnötter och färsk koriander.
    • Servera med kycklinglårfiléerna, chilimajjo och picklad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök
  • Lördag frukost 296 Kcal

    Champinjonomelett med rödlök

    Den enkla och goda kombinationen som aldrig slår fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 tsk smör och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Lägg 1 tsk smör i stekpannan och häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Lördag lunch 519 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Lördag middag 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilébit med en parmesanbakad silverlök. Köttet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Lördag dessert 380 Kcal

    Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

    En helt fantastiskt god dessert med en vit chokladcréme som passar med olika frukter och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skär i skivor.
    • Fördela på tallrikar.
    • Bryt chokladen i bitar och värm i mikron tills chokladen har smält. Blanda ner Philadelphiaost.
    • Klicka på crémen på apelsinskivorna och toppa med hackade pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter
  • Söndag frukost 232 Kcal

    Havregrynsgröt med valnötter och bär

    En stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Lägg havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och sjud i 3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med hackade valnötter, blåbär och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor

    Söndag lunch 888 Kcal

    Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och chilimajjo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 888 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Gör så här

    • Riv vitlök fint och riv ingefära. Gör marinaderna och lägg ner kyckling.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter till den  är genomstekt och har fått fin färg eller lägg kycklinglårfiléerna på en ugnsplåt och ugnsbaka i 20 minuter på 200 grader.
    • Riv vitlök. Gör chilimajjo genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Riv ingefära och vitlök. Hacka koriander. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor.
    • Skär sockerärtor och paprika i strimlor. S
    • trimla salladslök. Koka sojabönor någon minut i lättsaltat vatten. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med jordnötter och färsk koriander.
    • Servera med kycklinglårfiléerna, chilimajjo och picklad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Söndag middag 374 Kcal

    Hamburgare med fetaost och paprika

    En god hamburgare är alltid rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Strö på salt, peppar, torkade örter och ev lite grillkrydda.
    • Lägg rucola på en tallrik.
    • Skiva tomat och rödlök och lägg vid sidan om.
    • Lägg hamburgare över salladen och smula över fetaost.
    • Tärna paprika och lägg över och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 gram högrevsburgre
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkade örter
    • 4 dl ruccolasallad
    • 0.5 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 st paprika
    • 2 st citronklyfta
Frukt/grönt
  • 2 st apelsin
  • 1 st mango
  • 200 g sharon
  • 2.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • 7.25 st rödlök
  • 900 g körsbärstomater
  • 1 st purjolök
  • 8 st salladsblad
  • 4 st morot
  • 2 st paprika
  • 2 dl blåbär
  • 5 msk granatäppelkärnor
  • 8.5 klyfta vitlök
  • 200 g sparris
  • 400 g sockerärtor
  • 1 st granatäpple
  • 2 st zucchini
  • 8 dl ruccolasallad
  • 1 styck tomat
  • 6 st citronklyfta
  • 3 st cocktailtomat
  • 400 g broccoli
  • 0.5 st gul lök
  • 0.75 st nektarin
  • 5 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 4 st salladslök
  • 300 g frysta sojabönor
  • 5 st champinjoner
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 150 g champinjon
  • 1 st hjärtsallad
  • 4 st silverlök
  • 3 st blodapelsin
Mejeri
  • 2 dl mandelmjölk
  • 306 g smör
  • 12 dl grädde
  • 6 dl riven västerbottenost
  • 3 dl tärnad fetaost
  • 6 msk gräddfil
  • 100 g fetaost
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl keso, 4%
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl parmesan
  • 3 msk philadelphiaost
Torrvaror
  • 9 dl havremjöl
  • 2 dl havregryn
  • 8 st valnöt
  • 11 tsk olivolja
  • 6 msk pistagenötter
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 200 g sobanudlar
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 dl jordnötter
Kryddor/smaksättare
  • 3 kruka färsk basilika
  • 6 msk grön pesto
  • 3 tsk rosépeppar
  • 4 msk mango chutney
  • 2 msk persilja
  • 2 krm salt
  • 2 msk gräslök
  • 2 krm torkade örter
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 4 st dillkvistar
  • 4 msk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 6 msk färsk koriander
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk rosmarin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 13 st ägg
  • 400 g färdiggrillad kyckling
  • 1000 g räkor med skal
  • 500 gram högrevsburgre
  • 2 skivor skinka
  • 700 g torskfile
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 700 g oxfilé
  • 4 skiva bacon
Övrigt
  • 6 msk majonnäs
  • 100 g picklad rödlök
  • 50 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.