Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 17 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1395 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 576 Kcal

      Tandorilax med kål och kikärtssallad

    • Middag - 480 Kcal

      Ostburgare i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1093 Kcal

    • Frukost - 278 Kcal

      Omelett med skinka

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 698 Kcal

      Kyckling med svampsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1109 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 698 Kcal

      Kyckling med svampsås

    • Middag - 288 Kcal

      Torskrullar med mangosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1215 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Fröfrallor med torkad frukt

    • Lunch - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Middag - 683 Kcal

      Tacougnspannkaka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 2207 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 683 Kcal

      Tacougnspannkaka

    • Middag - 1209 Kcal

      Tonfisktartar på en bädd av avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1899 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Fröfrallor med torkad frukt

    • Lunch - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Middag - 854 Kcal

       Biff med bearnaise och auberginegratäng

    • Mellanmål

    • Dessert - 357 Kcal

      Mango och hallon sorbet med chokladmousse

  • Söndag - 1537 Kcal

    • Frukost - 406 Kcal

      Grön smoothiebowl

    • Lunch - 306 Kcal

      Räkröra med mango chutney

    • Middag - 826 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 85.6 gram

Fett: 93.1 gram

Protein: 74.3 gram

Energi: 1493.5 kcal

  • Måndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Måndag lunch 576 Kcal

    Tandorilax med kål och kikärtssallad

    En ljuvlig lax med tandorikrydda som serveras tillsammans med kål och en kikärtssallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk tandorikrydda
    • 1 tsk rapsolja
    Kål och kikärtssallad
    • 190 g kikärter
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk curry
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 4 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 1 kruka färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först salladen genom att hälla av och skölj kikärter ordentligt.
    • Blanda alla ingredienser i en stor skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och tandorikrydda på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn laxfiléerna några minuter per sida.
    • Servera med kål och kikärtsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk tandorikrydda
    • 1 tsk rapsolja
    Kål och kikärtssallad
    • 190 g kikärter
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk curry
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 4 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 1 kruka färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 278 Kcal

    Omelett med skinka

    Omelett med några skivor skinka i. Servera omeletten med lite äppelskivor och jordgubbar eller en annan valfri frukt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt steka någon minut och lägg på skinka.
    • Vik ihop omeletten och lägg på en tallrik.
    • Servera med någon frukt eller bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Tisdag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av våra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmärkt som förrätt eller varmrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Tisdag middag 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    En härligt färgrik rätt med höstens svamp och betor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök
  • Onsdag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Onsdag lunch 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    En härligt färgrik rätt med höstens svamp och betor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Onsdag middag 288 Kcal

    Torskrullar med mangosalsa

    Goda torskrullar som serveras tillsammans med en mangosalsa, brysselkål och koriander - dekorera rätten med lite limeklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Gör först mangosalsan genom att lägga räkor i en skål.
    • Skär mangon i tärningar och skala och hacka rödlök fint.
    • Blanda med räkorna och pressa limesaft över.
    • Häll på olivolja och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Rulla ihop till rullar och fäst en tandpetare i.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner fisken.
    • Stek runt om någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar.
    • Dela brysselkålen och woka hastigt i en stekpanna med lite olja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera fisken men brysselkål, mangosalsa och koriander.
    • Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander
  • Torsdag frukost 270 Kcal

    Fröfrallor med torkad frukt

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med torkad frukt i - finhackad äpple och aprikos är en favorit att ha i! Lägg på en tsk smör och en skiva ost för en riktigt god frukostmacka (ca 70kcal)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Torsdag lunch 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 683 Kcal

    Tacougnspannkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg med dinkelsikt och hälften av mjölken till en jämn smet.
    3. Tillsätt resten av mjölken och strö på salt och lite vitpeppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i någon minut.
    5. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka 5 minuter.
    6. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg på färsen över.
    7. Hacka tomaterna och fördela på färsen.
    8. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    9. Finhacka rödlök och strö över pannkakan.
    10. Servera med färsk persilja och créme fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche
  • Fredag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Fredag lunch 683 Kcal

    Tacougnspannkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg med dinkelsikt och hälften av mjölken till en jämn smet.
    3. Tillsätt resten av mjölken och strö på salt och lite vitpeppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i någon minut.
    5. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka 5 minuter.
    6. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg på färsen över.
    7. Hacka tomaterna och fördela på färsen.
    8. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    9. Finhacka rödlök och strö över pannkakan.
    10. Servera med färsk persilja och créme fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche

    Fredag middag 1209 Kcal

    Tonfisktartar på en bädd av avokado

    Den här ljuvliga tartaren gör du på färsk tonfisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 111 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 1209 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär tonfisken i mindre tärningar och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser till marinaden. Låt stå 30 min.
    • Skär avokado i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Gör de två majonnäserna genom att blanda ingredienserna i varsin skål.
    • Skiva bananschalottenlöken fint. Hetta upp oljan och fritera löken i några minuter till den fått fin färg.
    • Lägg upp på ett hushållspapper att torka.
    • Fördela avokadosalladen på ett fat och lägg tonfisken över. Ringla på chilimajonnäs och toppa med friterad lök. Strö på sesamfrön och gräslök.
    • Klicka ut sojamajonnäs på fatet och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime
  • Lördag frukost 270 Kcal

    Fröfrallor med torkad frukt

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med torkad frukt i - finhackad äpple och aprikos är en favorit att ha i! Lägg på en tsk smör och en skiva ost för en riktigt god frukostmacka (ca 70kcal)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Lördag lunch 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Lördag middag 854 Kcal

     Biff med bearnaise och auberginegratäng

    Köttbit med en gräddig auberginegratäng och en klick bearnaise sås till. Välj fritt bland ryggbiff, entrecote eller fläskkarré!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 854 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225°C.
    • Smörj en gratängform med smör.
    • Skiva auberginen i tunna skivor, finhacka vitlök och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn aubergineskivor, vitlök och purjolök i en kastrull någon minut.
    • Häll på grädde och låt koka ihop under 5 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Häll allt i gratängformen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost

    Lördag dessert 357 Kcal

    Mango och hallon sorbet med chokladmousse

    En trevlig sorbetglass med topping av chokladmousse, passar utmärkt till en varm sommardag när man vill ha något uppfriskande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan

    Gör så här

    • Kör de olika lagren separat i en matberedare.
    • Lägg först ett lager hallonmousse i botten på ett glas och sedan mangosorbet och sist chokladmoussen.
    • Toppa med färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan
  • Söndag frukost 406 Kcal

    Grön smoothiebowl

    En grön smoothiebowl med exotiska inslag. Så god och nyttig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp i en skål.
    • Skala och skär kiwin i skivor.
    • Toppa smoothien med kiwi, äpple, blåbär och kokosflakes.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Söndag lunch 306 Kcal

    Räkröra med mango chutney

    Krämig räkröra med mango chutney smak som serveras på spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg räkor i en skål.
    • Blanda ner ärtor och dill.
    • Skala och finhacka rödlök och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och mango chutney.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på röran.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Söndag middag 826 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    En asiatisk middag med god hemmagjord jordnötssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 826 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 dl gräddfil
  • 16 msk grädde
  • 24 msk smör
  • 2 skiva ost
  • 29 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 150 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 1 st fryst banan
  • 0.5 dl naturell yoghurt
Frukt/grönt
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 2 dl vitkål
  • 0.5 st fänkål
  • 4 msk citronsaft
  • 6 blad romansallad
  • 2.4 st rödlök
  • 0.25 st äpple
  • 4 st gul lök
  • 250 g vit sparris
  • 300 g sparris
  • 500 g trattkantareller
  • 11 st purjolök
  • 4 st liten sötpotatis
  • 200 g spenat
  • 4 st polkabetor
  • 400 g brysselkål
  • 1 st mango
  • 4.25 st lime
  • 2.5 st röd chili
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 125 g färgglada tomater
  • 4 styck tomat
  • 1 dl blåbär
  • 0.75 st granatäpple
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2.5 st avokado
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 4 st rödbetor
  • 50 g rucola
  • physalis
  • 2 st aubergine
  • 200 gram hallon (frysta)
  • 2 st banan
  • 225 g mango (fryst)
  • 50 g bladspenat
  • 0.5 st grönt äpple
  • 0.5 st citron
  • 1 st kiwi
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk ingefära
  • 250 g frysta wokgrönsaker
Torrvaror
  • 0.5 dl valnötter
  • 53 tsk rapsolja
  • 10 tsk olivolja
  • 20 g pofiber
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 50 g fibrex
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 40 g psylliumhusk
  • 1.5 dl torkad frukt
  • 2 tsk vallmofrön
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl solrosolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • 10 st valnöt
  • 0.25 dl kokosgrädde
  • 3 st torkade dadlar
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 msk kokosflingor
  • 50 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g laxfilé
  • 2 skiva bacon
  • 1050 g nötfärs
  • 12 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 1350 g kycklingfilé
  • 600 g torskfile
  • 400 g handskalade räkor
  • 250 g tonfisk
  • 700 g entrecote
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk tandorikrydda
  • 1 tsk curry
  • 2 msk dill
  • 2 kruka färsk mynta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4.5 msk gräslök
  • 2 kruka färsk koriander
  • 2 krm brödkrydda
  • 3 tsk salt
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • bladpersilja
  • 2.5 tsk soja
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk ketjap manis
Övrigt
  • 190 g kikärter
  • 8 msk majonnäs
  • 3 dl bär (frysta)
  • 2.5 dl kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 4 st träspett

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!