Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 17 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 811 Kcal

    • Frukost - 136 Kcal

      Lingonsmoothie

    • Lunch - 325 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Middag - 350 Kcal

      Lax och svartkålsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 669 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 410 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Middag - 254 Kcal

      Kycklingsoppa med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1273 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Sojayoghurt med bär

    • Lunch - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Middag - 696 Kcal

      Tacofalukorv med rostade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1258 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 731 Kcal

      Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1283 Kcal

    • Frukost - 271 Kcal

      Detoxgröt

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 595 Kcal

      Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1143 Kcal

    • Frukost - 345 Kcal

      Äggröra med skinka och någon frukt

    • Lunch - 303 Kcal

      Ulrikas Rotfruktsjansson

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 831 Kcal

    • Frukost - 110 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Lunch - 242 Kcal

      Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    • Middag - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.5 gram

Fett: 71 gram

Protein: 53.6 gram

Energi: 1038.5 kcal

  • Måndag frukost 136 Kcal

    Lingonsmoothie

    Måndag lunch 325 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver, kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Måndag middag 350 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Tisdag lunch 410 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g Cocktailtomater 100 g
    • 0.5 dl hackad paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Tisdag middag 254 Kcal

    Kycklingsoppa med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -0 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 4 g smör
    • 50 g cocktailtomater
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär zucchinin i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlad purjolök strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.
  • Onsdag frukost 246 Kcal

    Sojayoghurt med bär

    Snabb och enkel frukost, en skål med sojayoghurt med bär, frön och lite nötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl Körsbär dl
    • 1 msk msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Fördela sojayoghurt i en skål.
    • Toppa med färska bär, granatäpplekärnor, pumpafrön och valnötter.

    Onsdag lunch 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g Blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk creme fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl hackad gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Onsdag middag 696 Kcal

    Tacofalukorv med rostade grönsaker

    Falukorv med rostade grönsaker med smak av tacokrydda, servera korven med avokado, rädisor och en klick crème fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g Majs g
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse Tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk creme fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Snitta korven i skivor och lägg den i en långpanna.
    • Lägg lite färskost mellan varje skiva.
    • Skär morötterna och squashen i stavar.
    • Strimla rödlöken.
    • Blanda alla grönsakerna i en bunke, ringla över lite olivolja och krydda med lite salt, peppar och det mesta av tacokryddan.
    • Rör om och strö sedan ut grönsakerna runt om korven.
    • Krydda korven med det sista av tacokryddan och låt plåten stå i ugnen i cirka 20 minuter.
    • Dela avokadorna och ta ur kärnorna.
    • Skär fruktköttet i skivor.
    • Skiva rädisorna.
    • Strö ut alltsammans över grönsakerna och servera med crème fraiche.
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Torsdag lunch 731 Kcal

    Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    En enkel maträtt att laga till vardagsmiddag. Denna rätt passar bra att äta tillsammans med hemmagjord potatismos. Spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsfast form.
    • Skiva brie och lägg i varje snitt tillsammans med soltorkade tomater.
    • Skala och skär rödlök i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Dela tomater och skär paprika och squash i bitar.
    • Häll olivolja över grönsakerna och strö på kryddor.
    • Blanda om och lägg runt falukorven.
    • Strö på lite örtagårdskrydda på korven och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Torsdag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -28 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosé peppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
  • Fredag frukost 271 Kcal

    Detoxgröt

    En varm skål med gröt gjord på boveteflingor. Toppa gröten med äpple, kanel och sojamjölk.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl Bovete dl
    • 1.5 dl dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk Malen kanel tsk
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 dl Sojamjölk dl

    Gör så här

    • Mät upp boveteflingor och vatten i en kastrull.
    • Hacka dadeln och äpplet (spara hälften av äpplet till dekoration) och lägg i kastrullen.
    • Koka upp gröten med kanel och salt i några minuter.
    • Lägg upp gröten i en skål och toppa med resten av äpplet och pudra över lite kanel.
    • Servera med 1 dl sojamjölk.

    Fredag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Fredag middag 595 Kcal

    Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    Köttspett med grönsaksmos och en god fetacréme till. Du kan byta ut blomkålen till romanesco om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -15 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st Broccolihuvud
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl créme fraiche
    • 75 g Fetaost 100 g
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk Citronzest tsk
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Marinad: 
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Låt stå en stund innan du trär på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.

     

    • Dela och skär blomkål eller romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka, ca 5 min.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg créme fraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar.
    • Finhacka gurka och blanda ner.
    • Servera i en skål och strö på svartpeppar och dekorera med citronzest och en gurkskiva.
  • Lördag frukost 345 Kcal

    Äggröra med skinka och någon frukt

    Rör ihop en äggröra och servera den med lite skinka och valfri frukt, tex, äpple eller nektarin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skiva Skinka skivor
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 20 sek och lägg upp äggröran på en tallrik.
    • Servera med sallad, skinka och skivad frukt.

    Lördag lunch 303 Kcal

    Ulrikas Rotfruktsjansson

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 400 g sötpotatis
    • 500 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 15 g smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 33 g mandelspån

    Gör så här

    • Värm ugnen till 225 grader.
    • Skala och strimla rotfrukterna och finhacka lök.
    • Lägg i en smörad ugnsfast form.
    • Häll av spadet från anjovisen i en bunke.
    • Finhacka anjovisen och blanda ner bland rotfrukterna.
    • Vispa ihop grädde, mjölk, salt och svartpeppar tillsammans med anjovisspadet och häll över gratängen.
    • Strö över västerbottenost och grädda i ca 1 timme.
    • Strö över mandelspån på gratängen de sista 5 minuterna i ugnen.

    Lördag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

  • Söndag frukost 110 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäpplekärnor
    • 3 st Jordgubbe färsk st
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Söndag lunch 242 Kcal

    Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Gör så här

    • Skala och hacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i någon minut.
    • Tillsätt vatten, fond, spenat och broccoli.
    •  Låt koka i 15 minuter.
    • Mixa soppan slät.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skål.
    • Smula över ost och toppa med valnötter.

    Söndag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g Mozzarellakulor
    • 300 g Ryggbiff
    • 1 msk msk smör
    • 25 g gram rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.
Övrigt
  • 1 dl Lingon (frysta)
  • 1 dl Hallon (frysta)
  • 900 g vatten
  • 100 g svarta oliver, kärnfria
  • 2 tsk flytande honung
  • 4.5 dl dl vatten
  • 3 st soltorkad tomat
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 150 g Majs g
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl Bovete dl
  • 4 st träspett
  • 1 tsk Citronzest tsk
  • 3 skiva Skinka skivor
  • 3 msk majonnäs
  • 3 st Jordgubbe färsk st
  • 300 g frusen spenat
Frukt/grönt
  • 0.5 st banan
  • 5.25 st rödlök
  • färsk dragon
  • 175 g grönsallad
  • 4 st färska fikon
  • 100 g svartkål
  • 50 g skogschampinjoner
  • 0.5 st fänkål
  • 6 klyfta vitlök
  • 1.25 st citron
  • 0.5 st salladslök
  • 1.5 kruka färsk basilika
  • 1.5 st squash
  • 100 g Cocktailtomater 100 g
  • 0.5 dl hackad paprika
  • 50 g cocktailtomater
  • 0.25 st zucchini
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl färska björnbär
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl Körsbär dl
  • 3 st avokado
  • 40 g Blandad sallad
  • 1 msk hackad dill
  • 18 st cocktailtomat
  • 0.5 dl hackad gurka
  • 6 st morot
  • 8 st rädisor
  • 1.5 st gul paprika
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 1.5 st äpple
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st Broccolihuvud
  • 0.25 st gurka
  • 100 g ärtskott
  • 4 st blomkålsstånd
  • 1 st salladsblad
  • 400 g sötpotatis
  • 500 g rotselleri
  • 1 st kålrot
  • 0.25 st vitkål
  • 0.5 st mango
  • 0.5 dl granatäpplekärnor
  • 2 st physalis
  • 100 g broccoli
  • 1 msk hackad persilja
  • 25 g gram rucola
Mejeri
  • 0.5 dl havremjölk
  • 150 g chevreost
  • 4 msk grädde
  • 2 tsk tsk smör
  • 3 dl grädde
  • 144 g smör
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 6 msk creme fraiche
  • 100 g färskost med vitlök
  • 100 g brieost
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 1 dl Sojamjölk dl
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 1.5 dl créme fraiche
  • 75 g Fetaost 100 g
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.75 dl gräddfil
  • 1.5 msk msk smör
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 50 g ädelost
  • 125 g Mozzarellakulor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 11 st ägg
  • 200 g laxfilé
  • 750 g nötfärs
  • 200 g kycklingfärs
  • 100 g varmrökt lax
  • 800 g falukorv med hög kötthalt
  • 250 g fläskkarré
  • 200 g ansjovis
  • 200 g kycklingfilé
  • 300 g Ryggbiff
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 3.5 msk färsk timjan
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 påse Tacokrydda
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk rosé peppar
  • 1 tsk Malen kanel tsk
  • 1 nypa nypa salt
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk ketjap manis
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 200 g krossade tomater
  • 1 msk msk pumpafrön
  • 5 st valnöt
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl dl havremjöl
  • 2 msk grön pesto
  • 1 st torkade dadlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 33 g mandelspån
  • 25 g valnötter
  • 3.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!