Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 16 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 771 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Middag - 401 Kcal

      Fläskfilégryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1303 Kcal

    • Frukost - 517 Kcal

      Yellow Sunrise Smoothie

    • Lunch - 401 Kcal

      Fläskfilégryta

    • Middag - 386 Kcal

      Torsk med spenatsås och hackat ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 755 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 386 Kcal

      Torsk med spenatsås och hackat ägg

    • Middag - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1311 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Äggröra med mortadella

    • Lunch - 567 Kcal

      Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    • Middag - 307 Kcal

      Kycklingfärswok med chili

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1338 Kcal

    • Frukost - 416 Kcal

      Havregröt med blåbär och pekannötter

    • Lunch - 307 Kcal

      Kycklingfärswok med chili

    • Middag - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1438 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Middag - 496 Kcal

      Fisk och scampigryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 328 Kcal

      Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

  • Söndag - 871 Kcal

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Middag - 307 Kcal

      Kycklingfärswok med chili

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 71.7 gram

Fett: 56.3 gram

Protein: 80.4 gram

Energi: 1112.6 kcal

  • Måndag lunch 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Måndag middag 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot
  • Tisdag frukost 517 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    En härlig gul smoothie med kokosbas och fräsch mango!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Tisdag lunch 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Tisdag middag 386 Kcal

    Torsk med spenatsås och hackat ägg

    En god torskrätt tillsammans med spenatsås toppat med hackat ägg.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl sojagrädde vegan
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 100 g fryst bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 1 st kokt ägg
    • 1 msk pepparrot
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att koka upp sojagrädde, vatten och buljongtärning.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll upp sås på en tallrik och lägg torsken över.
    • Skala och hacka ägget och lägg över fisken tillsammans med pepparrot.
    • Serverera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl sojagrädde vegan
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 100 g fryst bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 1 st kokt ägg
    • 1 msk pepparrot
    • 1 st citronklyfta
  • Onsdag lunch 386 Kcal

    Torsk med spenatsås och hackat ägg

    En god torskrätt tillsammans med spenatsås toppat med hackat ägg.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl sojagrädde vegan
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 100 g fryst bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 1 st kokt ägg
    • 1 msk pepparrot
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att koka upp sojagrädde, vatten och buljongtärning.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll upp sås på en tallrik och lägg torsken över.
    • Skala och hacka ägget och lägg över fisken tillsammans med pepparrot.
    • Serverera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl sojagrädde vegan
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 100 g fryst bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 1 st kokt ägg
    • 1 msk pepparrot
    • 1 st citronklyfta

    Onsdag middag 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola
  • Torsdag frukost 437 Kcal

    Äggröra med mortadella

    En krämig äggröra med 2 skivor mortadella toppad med sallad och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran hastigt, några sekunder.
    • Lägg upp på tallriken tillsammans med mortadellan.
    • Strö över granatäpplekärnor över äggröran.
    • Dekorera med lite salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Torsdag lunch 567 Kcal

    Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    En härlig och smakrik vegetarisk gryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken.
    • Skala och skär sötpotatis och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter.
    • Ringla honung över och tillsätt röd currypasta.
    • Blanda om och häll i kokosmjölk och buljong.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Tillsätt blomkålen och låt koka med i 5 minuter.
    • Skölj bönorna ordentligt.
    • Tillsätt sedan broccoli och bönor till grytan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv skalet på apelsinen fint.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek cashewnöttrerna i några minuter.
    • Strö på salt och rivet apelsinskal.
    • Hacka koriander och strö över grytan innan servering. Toppa med apelsinstekta cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Torsdag middag 307 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 416 Kcal

    Havregröt med blåbär och pekannötter

    En mättande frukost som passar utmärkt med olika frysta bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havre, vatten, mjölk och salt i en kastrull.
    • Sänk värmen och sjud i 6-7 minuter.
    • Blanda ner blåbär och lägg upp i en skål.
    • Strö över nötter och servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 307 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Fredag middag 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola
  • Lördag lunch 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Lördag middag 496 Kcal

    Fisk och scampigryta med grönsaker

    En härlig fisk och skaldjursgryta med grönsaker och smak av vitt vin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vitlök, chilipulver eller hackad chili,  salt och svartpeppar.
    • Låt stå i 10 minuter.
    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Skär sparris, paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull och lägg ner scampiblandningen.
    • Låt steka 5 minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vin.
    • Låt puttra 5 minuter.
    • Späd med lite vatten  om det behövs.
    • Häll i grädde och lägg ner grönsakerna.
    • Tillsätt fisken och sänk värmen.
    • Låt sjuda några minuter och lägg ner purjolök och dill.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Lördag dessert 328 Kcal

    Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

    En helt fantastiskt god dessert med en vit chokladcréme som passar med olika frukter och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skär i skivor.
    • Fördela på tallrikar.
    • Bryt chokladen i bitar och värm i mikron tills chokladen har smält. Blanda ner Philadelphiaost.
    • Klicka på crémen på apelsinskivorna och toppa med hackade pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter
  • Söndag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Söndag lunch 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Söndag middag 307 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
Frukt/grönt
  • 6 st selleristjälk
  • 8 st morot
  • 7 st gul lök
  • 17 klyfta vitlök
  • 2 st blomkålshuvud
  • 1.5 styck tomat
  • 103 dl rucola
  • 8 st schalottenlök
  • 4 st palsternacka
  • 8 st snackspaprika
  • 2.25 st squash
  • 1 st apelsin
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st lime
  • 100 g mango (fryst)
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 st citronklyfta
  • 0.25 st granatäpple
  • 2 st salladsblad
  • 1.5 st liten sötpotatis
  • 3 tsk riven ingefära
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st apelsinskal
  • 1.5 st röd chili
  • 1.5 msk färsk ingefära
  • 900 g frysta wokgrönsaker
  • 0.75 st vitkål
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 1.5 st rödlök
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st chili
  • 0.5 st röd paprika
  • 200 g vit sparris
  • 0.25 st purjolök
  • 3 st blodapelsin
  • 0.5 st zucchini
Torrvaror
  • 12 msk olivolja
  • 1400 g krossade tomater
  • 9 msk flytande honung
  • 1.5 burk kokosmjölk
  • 3 dl vita bönor
  • 100 g cashewnötter
  • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
  • 1 msk chiafrön
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1800 g nötfärs
  • 1200 g fläskfile
  • 650 g torskfile
  • 2 st kokt ägg
  • 8 st ägg
  • 2 st skiva mortadella
  • 1500 g kycklingfärs
  • 80 g salami
  • 125 g fryst scampi
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 3 nypa chiliflakes
  • 4 msk kalvfond
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk basilika
  • 1 msk mynta
  • 0.2 tsk vaniljpulver
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 2 msk pepparrot
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3.5 kruka färsk koriander
  • 3 krm salt
  • 3 påse Chicken Thai wok krydda
  • 1 msk dill
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk bladpersilja
Mejeri
  • 4 msk smör
  • 5 dl grädde
  • 1 dl sojagrädde vegan
  • 2 dl mandelmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk kesella
  • 250 g mozarella
  • 3 msk philadelphiaost
Övrigt
  • 10 st cornichongurkor
  • 20 gram pekannötter
  • 200 g gröna oliver
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!