Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 16 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 531 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 432 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacolax

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 280 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 402 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 402 Kcal

      Räksallad med halloumi och ägg

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 672 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 17.9 gram

Fett: 30 gram

Protein: 28.1 gram

Energi: 463.4 kcal

  • Måndag middag 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricot verts
    • 150 g Halloumi 100 g
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk Chilisås msk
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.
  • Tisdag lunch 432 Kcal

    Tacolax

    Fräsch tacolax sallad med en massa goda grönsaker. En utmärkt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl babyspenat
    • 5 st små plommontomater
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 msk msk gräddfil
    • 0.25 st strimlad rödlök
    • 1 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ungen på 200°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Blanda tacokrydda med rapsolja och bred kryddblandningen på laxen.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Fördela sallad på en tallrik.
    • Skär tomat, gurka och paprika i bitar och toppa salladen med.
    • Lägg laxfilén på salladen och toppa med gräddfil, rödlök och persilja.
  • Onsdag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Lövbiff g
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricot verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.
  • Torsdag lunch 402 Kcal

    Räksallad med halloumi och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 25 g Blandad sallad
    • 1 st avocado
    • 2 st ägg
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk hackad dill
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk grädd fil
    • 0.3 msk stark chilisås
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad på en stor tallrik.
    • Skär avokado och ägg och lägg på salladen.
    • Lägg på tomater och räkor.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olja i en stekpanna några minuter.
    • Lägg halloumi på salladen och toppa med rödlökskivor och dillkvistar.
    • Servera med dressingen.
  • Söndag frukost 224 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 3 msk msk turkisk yoghurt
    • 1 st Blodapelsin
    • 1 dl Bär dl

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Söndag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime
Frukt/grönt
  • 1 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 2 klyfta vitlök
  • 200 g haricot verts
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 1 dl babyspenat
  • 5 st små plommontomater
  • 0.25 st gurka
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk Bladpersilja
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 100 g broccoli
  • 100 g pak choi
  • 1 msk msk färsk koriander
  • 25 g Blandad sallad
  • 1 st avocado
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st rödlök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 st banan
  • 1 st Blodapelsin
  • 50 g jordgubbe
  • 1 msk koriander
  • 0.5 st lime
  • 1 st gul lök
  • 0.25 st strimlad rödlök
Övrigt
  • 150 g Halloumi 100 g
  • 1 msk Chilisås msk
  • 150 g fryst bladspenat
  • 1 msk soja
  • 2 msk majonnäs
  • 0.3 msk stark chilisås
  • 1 dl Bär dl
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa nypa salt
Mejeri
  • 3 msk grädde
  • 2 msk msk gräddfil
  • 2 msk grädd fil
  • 0.5 msk msk smör
  • 3 msk msk turkisk yoghurt
  • 40 g minimozzarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g laxfilé
  • 200 g Lövbiff g
  • 4 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!