Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 15 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.4 gram

Fett: 83.1 gram

Protein: 73 gram

Energi: 1333.6 kcal

  • Måndag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Måndag lunch 360 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Måndag middag 630 Kcal

    Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    En välsmakande kycklingrätt med goda rotfrukter, dragonsås och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
    • Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
    • Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    • Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
    • Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
    • Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
    • Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
    • Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
    • Servera kycklingen med rotfrukterna,  dragonsåsen och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater
  • Tisdag frukost 330 Kcal

    Chiagröt med mango och pistagenötter

    Supersnabb att tillaga, låt stå över natten och ta ut och toppa med valfria bär och hackade pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 330 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl sojamjölk
    • 1 dl fryst mango
    Topping
    • 1 dl Bär
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop chiafrön med mjölk, mango och vaniljpulver.
    • Rör om och ställ i kylen över natten.
    • Servera chiagröten med bär och toppa med hackade pistagenötter!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl sojamjölk
    • 1 dl fryst mango
    Topping
    • 1 dl Bär
    • 1 msk pistagenötter

    Tisdag lunch 630 Kcal

    Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    En välsmakande kycklingrätt med goda rotfrukter, dragonsås och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
    • Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
    • Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    • Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
    • Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
    • Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
    • Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
    • Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
    • Servera kycklingen med rotfrukterna,  dragonsåsen och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Tisdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Onsdag lunch 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag middag 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost
  • Torsdag frukost 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas och förvara resterna i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Torsdag middag 360 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Fredag frukost 330 Kcal

    Chiagröt med mango och pistagenötter

    Supersnabb att tillaga, låt stå över natten och ta ut och toppa med valfria bär och hackade pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 330 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl sojamjölk
    • 1 dl fryst mango
    Topping
    • 1 dl Bär
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop chiafrön med mjölk, mango och vaniljpulver.
    • Rör om och ställ i kylen över natten.
    • Servera chiagröten med bär och toppa med hackade pistagenötter!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl sojamjölk
    • 1 dl fryst mango
    Topping
    • 1 dl Bär
    • 1 msk pistagenötter

    Fredag lunch 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas och förvara resterna i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is

    Lördag lunch 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 564 Kcal

    Kycklinglårfilé med karljohansvampsås

    Ljuvlig svampsås till kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 564 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg den torkade svampen i lite vatten i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv vitlök fint. Lägg i en skål och blanda ner soja, ketjap manis, salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklinglårfiléerna runt om i några minuter. Lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca:20 min.
    • Skala och skär morot i stavar. Skala och skär rödlök i klyftor.  Skär squash och aubergine i stavar och skär blomkål i buketter. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och blanda ner tomater , olja, salt, peppar och lite örtagårdskrydda. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och stek lök och vitlök i några minuter. Tillsätt  den blötlagda och avrunna karljohansvampen. Häll i grädde, vatten och ketjap manis. Låt koka ihop och smaka av med örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda ner hackad persilja.
    • Servera kycklingen men såsen och de rostade grönsakerna. Garnera med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Lördag dessert 454 Kcal

    Päronpaj med vaniljsås

    Underbart god päronpaj med enkel vaniljsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 50 g smör
    • 1 st ägg
    • 3 msk vatten
    Fyllning
    • 3 st päron
    • 150 g smör
    • 2 dl havregryn
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    Vaniljsås
    • 2 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och mixa till en jämn deg. Tryck ut pajdegen i en springform. Nagga skalet med en gaffel och ställ in i kylen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet 5 min.
    • Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg skivorna i formen.
    • Smält smör i en kastrull och blanda ner havregryn, mandelmjöl, kokosflingor, fiberhonung och kardemumma. Häll blandningen över päronen i pajformen.
    • Grädda pajen i 25 min.
    • Blanda grekisk yoghurt med vaniljpulver till en slät sås. Servera päronpajen med vaniljsåsen.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 50 g smör
    • 1 st ägg
    • 3 msk vatten
    Fyllning
    • 3 st päron
    • 150 g smör
    • 2 dl havregryn
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    Vaniljsås
    • 2 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk vaniljpulver
  • Söndag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Söndag lunch 564 Kcal

    Kycklinglårfilé med karljohansvampsås

    Ljuvlig svampsås till kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 564 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg den torkade svampen i lite vatten i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv vitlök fint. Lägg i en skål och blanda ner soja, ketjap manis, salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklinglårfiléerna runt om i några minuter. Lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca:20 min.
    • Skala och skär morot i stavar. Skala och skär rödlök i klyftor.  Skär squash och aubergine i stavar och skär blomkål i buketter. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och blanda ner tomater , olja, salt, peppar och lite örtagårdskrydda. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och stek lök och vitlök i några minuter. Tillsätt  den blötlagda och avrunna karljohansvampen. Häll i grädde, vatten och ketjap manis. Låt koka ihop och smaka av med örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda ner hackad persilja.
    • Servera kycklingen men såsen och de rostade grönsakerna. Garnera med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk soja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 0.33 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g blomkål
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Karljohansvampsås
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0.75 dl grädde
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk persilja
    Dekoration:
    • 2 kvistar färsk persilja

    Söndag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 2 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 21 tsk olivolja
  • 4 msk chiafrön
  • 2 msk pistagenötter
  • 400 g krossade tomater
  • 40 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 80 g torkad Karl Johan svamp
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl kokosflingor
Mejeri
  • 205.5 tsk smör
  • 4 st skiva ost
  • 8.5 msk grädde
  • 3 dl sojamjölk
  • 60 g fetaost
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 2 msk turkisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 skivor skinka
  • 400 g laxfilé
  • 1600 g kycklinglårfilé
  • 2000 g lammfärs
  • 8 st ägg
  • 440 g torskrygg
Frukt/grönt
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 200 g svartkål
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 st fänkål
  • 17 klyfta vitlök
  • 2.5 st citron
  • 1 st salladslök
  • 2 st palsternacka
  • 200 g morötter
  • 2 st gulbeta
  • 4 st schalottenlök
  • 100 g grönsallad
  • 80 st små plommontomater
  • 2 dl fryst mango
  • 6.66 st squash
  • 14 st avokado
  • 3.5 st rödlök
  • 10 st morot
  • 400 g champinjon
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 201 g cocktailtomater
  • 2.5 st banan
  • 2 st apelsin
  • 140 g bladspenat
  • 4 st salladsblad
  • 2 st mango
  • 2 styck tomat
  • 1 st lime
  • 0.5 st aubergine
  • 400 g blomkål
  • 20 st cocktailtomat
  • 0.5 st gul lök
  • 3 st päron
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
Kryddor/smaksättare
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 4 msk färsk timjan
  • 5 msk ketjap manis
  • 6 tsk torkad dragon
  • 7 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk balsamico
  • 4 msk bladpersilja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 st basilikakvist
  • 1 msk stark chilisås
  • 2 tsk soja
  • 6 msk färsk persilja
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljpulver
Övrigt
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk senap
  • 2 dl Bär
  • 400 g svarta oliver kärnfria
  • 2 dl is
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk fiberhonung Nicks

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!