Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 15 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1434 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 436 Kcal

      Varm avokado med bacon och ägg

    • Middag - 576 Kcal

      Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    • Mellanmål

    • Dessert - 140 Kcal

      Hemgjord granola med äpple

  • Tisdag - 1133 Kcal

    • Frukost - 311 Kcal

      Red Blueberry Dream Smoothie

    • Lunch - 576 Kcal

      Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    • Middag - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1061 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1506 Kcal

    • Frukost - 398 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Middag - 576 Kcal

      Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1389 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 576 Kcal

      Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    • Middag - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1882 Kcal

    • Frukost - 273 Kcal

      Amerikanska pannkakor

    • Lunch - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Middag - 773 Kcal

       Panerad torsk med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert - 305 Kcal

      Liten bakelse med bär

  • Söndag - 1541 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 773 Kcal

       Panerad torsk med nudlar

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.1 gram

Fett: 90.8 gram

Protein: 86.3 gram

Energi: 1420.8 kcal

  • Måndag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 436 Kcal

    Varm avokado med bacon och ägg

    Avokado med ägg och bacon i ugn - en god frukost, lätt lunch eller mellanmål och dessutom lätt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Gröp ur lite extra så att en äggula får plats i hålet.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Strimla bacon och stek dem knapriga.
    • Lägg bacon på avokadon och toppa med lite persilja.
    • Servera med minipaprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bacon
    • 0.5 msk persilja
    • 100 g mini paprika

    Måndag middag 576 Kcal

    Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    Lax i ugn med chévreost, pesto och tranbär - en god helgmiddag till dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen i portionsstora bitar och skär ett snitt i varje bit.
    • Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar. 
    • Tryck ner chèvre och pesto i snitten och strö över pumpakärnor.
    • Låt stå i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är genomstekt.
    • Fördela ruccolasalladen över ett stort fat och lägg laxfiléerna ovanpå.
    • Dekorera med torkade tranbär och citron. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Måndag dessert 140 Kcal

    Hemgjord granola med äpple

    Hemligheten är äpplet som binder ihop det hela och ger naturlig sötma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma

    Gör så här

    • Kärna ur äpplet och mixa det till puré i en matberedare eller med stavmixer.
    • Lägg resten av ingredienserna i en skål och krama in äpplet i någon min så att allt blir fuktigt av äppelsaften.
    • Strö ut allt på en bakpappersklädd plåt.
    • Grädda i 140°, 70–75 min (tills det fått färg och är krispigt).
    • Rör om några gånger under gräddningen. Förvara torrt i burk.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
  • Tisdag frukost 311 Kcal

    Red Blueberry Dream Smoothie

    En smoothie fylld med nyttigheter! Häll på flaska och ta med dig på väg till jobbet, gymmet eller på utflykten.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.25 dl blåbär (frysta)
    • 1 st rödbetor
    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 500 g vatten

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska och drick till frukost eller under förmiddagen då detta är en stor portion.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.25 dl blåbär (frysta)
    • 1 st rödbetor
    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 500 g vatten

    Tisdag lunch 576 Kcal

    Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    Lax i ugn med chévreost, pesto och tranbär - en god helgmiddag till dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen i portionsstora bitar och skär ett snitt i varje bit.
    • Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar. 
    • Tryck ner chèvre och pesto i snitten och strö över pumpakärnor.
    • Låt stå i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är genomstekt.
    • Fördela ruccolasalladen över ett stort fat och lägg laxfiléerna ovanpå.
    • Dekorera med torkade tranbär och citron. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Tisdag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Onsdag middag 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 398 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Äggfrukost med rökt lax till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Skär laxen i mindre bitar och blanda med ägg och majonnäs.
    • Smaka av med peppar.
    • Klicka ut röran på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Torsdag lunch 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 576 Kcal

    Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    Lax i ugn med chévreost, pesto och tranbär - en god helgmiddag till dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen i portionsstora bitar och skär ett snitt i varje bit.
    • Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar. 
    • Tryck ner chèvre och pesto i snitten och strö över pumpakärnor.
    • Låt stå i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är genomstekt.
    • Fördela ruccolasalladen över ett stort fat och lägg laxfiléerna ovanpå.
    • Dekorera med torkade tranbär och citron. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron
  • Fredag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 576 Kcal

    Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    Lax i ugn med chévreost, pesto och tranbär - en god helgmiddag till dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen i portionsstora bitar och skär ett snitt i varje bit.
    • Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar. 
    • Tryck ner chèvre och pesto i snitten och strö över pumpakärnor.
    • Låt stå i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är genomstekt.
    • Fördela ruccolasalladen över ett stort fat och lägg laxfiléerna ovanpå.
    • Dekorera med torkade tranbär och citron. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Fredag middag 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön
  • Lördag frukost 273 Kcal

    Amerikanska pannkakor

    Få en bra start på dagen med dessa mumsiga pannkakor - servera med färska bär och en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Lördag lunch 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Lördag middag 773 Kcal

     Panerad torsk med nudlar

    Laga en torskrätt tillsammans med nudlar och koriandercréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Lördag dessert 305 Kcal

    Liten bakelse med bär

    Ljuvlig liten bakelse, färska bär och en klick grädde!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.25 dl blåbär
    • 0.25 dl hallon (färska)
    • 1 msk grädde
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret.
    • Blanda mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör.
    • Knäck ner äggen och vispa ihop.
    • Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsform och grädda i ugnen i 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Skär ut i rutor och bred på vispad grädde och toppa med bär.
    • Hacka vit choklad över.
    • Förvara överblivna rutor i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.25 dl blåbär
    • 0.25 dl hallon (färska)
    • 1 msk grädde
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Söndag lunch 773 Kcal

     Panerad torsk med nudlar

    Laga en torskrätt tillsammans med nudlar och koriandercréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Söndag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 600 g chevreost
  • 261 g smör
  • 10 dl grädde
  • 300 g minimozzarella
  • 300 g halloumi
  • 2 msk mjölk
  • 125 g keso
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
Frukt/grönt
  • 1.5 st rött äpple
  • 3 st avokado
  • 100 g mini paprika
  • 280 g rucola
  • 4 st citron
  • 1 st grönt äpple
  • 2.25 dl blåbär (frysta)
  • 1 st rödbetor
  • 1 st apelsin
  • 1.5 st granatäpple
  • 12 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st squash
  • 8 msk purjolök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1.5 st rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 st salladsblad
  • 2 st morot
  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 200 g haricots verts
  • 1 msk färsk ingefära
  • 300 g fryst bladspenat
  • 1.25 dl blåbär
  • 1 st röd chili
  • 2 st lime
  • 1 st mango
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 1 dl färska blåbär
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st äggula
  • 25 g bacon
  • 2400 g laxfilé
  • 900 g kycklingfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 50 g rökt lax
  • 2 st äggvitor
  • 10 st ägg
  • 400 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk persilja
  • 20 msk grön pesto
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • flingsalt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk curry
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 tsk torkad basilika
  • färsk persilja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 tsk rosépeppar
Torrvaror
  • 3 dl pumpakärnor
  • 8 msk torkade tranbär
  • 1 dl havregryn
  • 5 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk kakaonibs 
  • 6 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 100 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl sötströ
  • 2 msk valnötter
  • 3 dl havremjöl
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 10 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!