Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 14 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 734 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Middag - 343 Kcal

      Köttfärssås med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1773 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 343 Kcal

      Köttfärssås med blomkålsris

    • Middag - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Mellanmål - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Dessert

  • Onsdag - 1764 Kcal

    • Frukost - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Lunch - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 525 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1221 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Middag - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 603 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 612 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Middag - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.7 gram

Fett: 61.9 gram

Protein: 75.7 gram

Energi: 1033.1 kcal

  • Måndag lunch 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Måndag middag 343 Kcal

    Köttfärssås med blomkålsris

    Denna rätt går alldeles utmärkt att laga vegetariskt, byt ut nötfärsen mot sojafärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad basilika
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 6 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och basilika.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Lägg salladsblad på en tallriken.
    • Riv blomkål grovt och lägg upp på salladsbladen.
    • Lägg på köttfärssås och servera med halverade cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad basilika
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 6 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
  • Tisdag lunch 343 Kcal

    Köttfärssås med blomkålsris

    Denna rätt går alldeles utmärkt att laga vegetariskt, byt ut nötfärsen mot sojafärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad basilika
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 6 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och basilika.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Lägg salladsblad på en tallriken.
    • Riv blomkål grovt och lägg upp på salladsbladen.
    • Lägg på köttfärssås och servera med halverade cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad basilika
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 6 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat

    Tisdag middag 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Tisdag mellanmål 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås
  • Onsdag frukost 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Onsdag lunch 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Onsdag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan
  • Torsdag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
  • Fredag lunch 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Fredag middag 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta
  • Lördag lunch 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
  • Söndag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Söndag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 450 g laxfilé
  • 600 g nötfärs
  • 700 g entrecote
  • 600 g torskfile
  • 500 g kycklingfärs
  • 8 skivor serranoskinka
  • 5 st ägg
Torrvaror
  • 4 tsk sesamfrö
  • 14.5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl konserverade kikärtor
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 tsk honung
Frukt/grönt
  • 20 st grön sparris
  • 1.55 st gurka
  • 6 msk citronsaft
  • 8 tsk citronskal
  • 11 st citronklyfta
  • 2.5 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 16 st salladsblad
  • 12 st cocktailtomat
  • 200 g grönsallad
  • 20 st rädisor
  • 8 dl vitkål
  • 26 msk purjolök
  • 40 st pärltomater
  • 2 st rödlök
  • 300 g cocktailtomater
  • 4 dl rucola
  • 1 st morot
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 50 g rotselleri
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st grönt äpple
  • 400 g trattkantareller
  • 0.5 styck tomat
Mejeri
  • 12 msk gräddfil
  • 6 tsk smör
  • 2 msk siracha sås
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl parmesan
  • 400 g minimozzarella
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven västerbottenost
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk färsk dill
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm torkad basilika
  • 2 msk sötstark senap
  • 4 msk bladpersilja
  • 2 msk grön pesto
  • 4 msk basilika
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 3 msk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 2 msk gräslök
  • 0.5 msk mynta
Övrigt
  • 6 msk majonnäs
  • 250 gram torkade kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 250 g smördeg glutenfri

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!