Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 14 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1096 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 343 Kcal

      Köttfärssås med blomkålsris

    • Middag - 369 Kcal

      Asiatisk lax- och torsksoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1289 Kcal

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 481 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1457 Kcal

    • Frukost - 516 Kcal

      Smoothie bowl

    • Lunch - 369 Kcal

      Asiatisk lax- och torsksoppa

    • Middag - 572 Kcal

      Grekiska hamburgare med spenat och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1359 Kcal

    • Frukost - 408 Kcal

      Omelettrulle med mozzarella och salami

    • Lunch - 560 Kcal

      Halloumisallad med päron

    • Middag - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1418 Kcal

    • Frukost - 287 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Lunch - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Middag - 740 Kcal

      Kalkon med chevrépäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1528 Kcal

    • Frukost - 314 Kcal

      Yoghurt med mango

    • Lunch - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 293 Kcal

      Mango och myntaglass

  • Söndag - 1058 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Frukostmacka

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 393 Kcal

      Chevrégratäng med rotfrukter och ugnsbakad oxfilé

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.9 gram

Fett: 77.8 gram

Protein: 82.6 gram

Energi: 1315 kcal

  • Måndag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Måndag lunch 343 Kcal

    Köttfärssås med blomkålsris

    Denna rätt går alldeles utmärkt att laga vegetariskt, byt ut nötfärsen mot sojafärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad basilika
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 6 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och basilika.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Lägg salladsblad på en tallriken.
    • Riv blomkål grovt och lägg upp på salladsbladen.
    • Lägg på köttfärssås och servera med halverade cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 krm torkad basilika
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 6 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat

    Måndag middag 369 Kcal

    Asiatisk lax- och torsksoppa

    En snabb och lättlagad asiatisk soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla salladslök och skala och skär morot i mindre bitar.
    • Dela sockerärtor och skär broccoli i buketter.
    • Skiva pak choi. Hetta upp en kastrull med olja och bryn riven vitlök, riven ingefära och salladslök någon minut.
    • Häll på ketjap manis och soja. Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Tillsätt fisksås, sesamolja och pressa ner lite limesaft.
    • Hacka chilin. Skala och hacka morötter.
    • Lägg ner chili, morötter och pak choi.
    • Tillsätt fryst  torsk och laxtärningar och låt sjuda några minuter.
    • Blanda ner broccoli och sockerärtor. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander
  • Tisdag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Tisdag lunch 481 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Finhacka en halv deciliter purjolök och bladpersiljan
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Tisdag middag 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås
  • Onsdag frukost 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Onsdag lunch 369 Kcal

    Asiatisk lax- och torsksoppa

    En snabb och lättlagad asiatisk soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla salladslök och skala och skär morot i mindre bitar.
    • Dela sockerärtor och skär broccoli i buketter.
    • Skiva pak choi. Hetta upp en kastrull med olja och bryn riven vitlök, riven ingefära och salladslök någon minut.
    • Häll på ketjap manis och soja. Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Tillsätt fisksås, sesamolja och pressa ner lite limesaft.
    • Hacka chilin. Skala och hacka morötter.
    • Lägg ner chili, morötter och pak choi.
    • Tillsätt fryst  torsk och laxtärningar och låt sjuda några minuter.
    • Blanda ner broccoli och sockerärtor. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Onsdag middag 572 Kcal

    Grekiska hamburgare med spenat och fetaost

    Hamburgare med grekiska smaker, innehåller en god tomatsallad med fetaost i. Servera burgaren med spenatblad och citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 572 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut.
    • Låt svalna och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, salt och peppar.
    • Blanda ner fetaost försiktigt och forma till hamburgare.
    • Stek hamburgarna i lite olja några minuter per sida.
    • Gör under tiden tomatsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg upp färska spenatblad på en tallrik och lägg på en hamburgare.
    • Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 408 Kcal

    Omelettrulle med mozzarella och salami

    Omelettrulle fylld med mozarella och salami - toppa med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och salami.
    • Låt omeletten stelna.
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle.
    • Skär i skivor och toppa med färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag lunch 560 Kcal

    Halloumisallad med päron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Fördela rädisor på salladen.
    • Skiva päronen och fikonen och lägg på salladen.
    • Skiva osten och stek i olja någon minut per sida.
    • Toppa salladen med den varma osten och strö på lite pumpafrön och torkade tranbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Torsdag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta
  • Fredag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Fredag lunch 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Fredag middag 740 Kcal

    Kalkon med chevrépäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 740 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0 oregano
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk rosmarin
    Chévrepäron
    • 2 st päron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 0 oregano
    • 10 msk pistagenötter
    • 4 kvist färsk rosmarin
    Mango chutneycréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 3 msk mango chutney
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva osten och lägg över och ringla honung på.
    • Strö på oregano, pistagenötter och rosmarin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min eller tills osten har fin färg.
    • Gör mango chutneycrémen genom att blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt.
    • Skiva kalkonen i 1 cm tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek skivorna ca 5 minuter per sida.
    • Strö på oregano och håll varmt.
    • Skala palsternacka, morot och rödlök.
    • Skiva alla grönsaker i stavar.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryna alla grönsaker några minuter runt om.
    • Strö på salt, peppar och rosmarin.
    • Lägg grönsakerna på ett uppläggningsfat och lägg på kalkonskivor.
    • Servera med chévrepäron och mangochutneycrémen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0 oregano
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk rosmarin
    Chévrepäron
    • 2 st päron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 0 oregano
    • 10 msk pistagenötter
    • 4 kvist färsk rosmarin
    Mango chutneycréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 3 msk mango chutney
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 314 Kcal

    Yoghurt med mango

    En fruktig yoghurt skål - passar perfekt till en somrig frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skiva och hacka mango och lägg vid yoghurten.
    • Dela passionsfrukt och gröp ur kärnorna.
    • Toppa skålen med passionsfrukt och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Lördag lunch 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost

    Rör ihop en härlig räksallad med fetaost och ta med ut på picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Lördag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Lördag dessert 293 Kcal

    Mango och myntaglass

    Svalkande glass med en fräsch mango och mynta smak. Fungerar att byta ut den frysta mangon till tex, hallon om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st äggula
    • 2 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 tsk limesaft
    • 1 st lime
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl fryst mango
    • 0.25 dl färsk mynta
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 4 st limeskiva
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Vispa äggulorna och grädde var för sig och häll i en matberedare.
    • Riv skalet av en lime.
    • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
    • Häll smeten i en plastburk och låt stå i frysen i  minst 4 timmar.
    • Servera med limeklyftor och färska myntablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st äggula
    • 2 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 tsk limesaft
    • 1 st lime
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl fryst mango
    • 0.25 dl färsk mynta
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 4 st limeskiva
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Söndag frukost 379 Kcal

    Frukostmacka

    Gör i ordning en lyxig frukostmacka och toppa med paprika, skinka, ost och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 bröd fröbröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 2 st paprikaringar
    • 10 g groddar

    Gör så här

    • Skiva brödet.
    • Bred på smör och lägg på ost, skinka, paprika och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 bröd fröbröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 2 st paprikaringar
    • 10 g groddar

    Söndag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Söndag middag 393 Kcal

    Chevrégratäng med rotfrukter och ugnsbakad oxfilé

    En fantastiskt god varmrätt med chevrégratäng och oxfilé! Palsternacka och rödbetor kan bytas mot valfria rotfrukter som ni har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Chevrégratäng med rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st rödbetor
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st färska fikon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    Ugnsbakad oxfilé
    • 700 g oxfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk smör
    • 1 st citron

    Gör så här

    Chevrégratäng med rotfrukter

    • Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och blanda ner i två skålar.
    • Blanda ner hälften av oljan och riven vitlök i bägge skålarna.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdkrydda. Blanda ner flytande honung med rödbetorna.
    • Lägg rödbetorna i mitten och palsternackan runt om i en ugnsform.
    • Lägg skivad chevré över och krydda med örtagårskrydda. Dela fikon i fyra delar.
    • Toppa med solrosfrön, fikon och ringla honung över.
    • Gratinera i ugn 20 minuter.

    Ugnsbakad oxfilé

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv vitlök i en skål. Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda och ketjap manis.
    • Lägg i oxfilén och låt marinera i minst 30 minuter eller helst över natten.
    • Skiva citron och bryn med köttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg de stekta citronerna åt sidan i en ugnform och placera oxfilén bredvid.
    • Gratinera i ugn 30-40 minuter. Ta ut oxfilén när innertemperaturen är ungefär 55 grader.
    • Linda in köttet folié och låt vila 10 minuter.
    • Skär sedan upp köttet i önskade skivor.

    Ingredienser

    4 portioner

    Chevrégratäng med rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st rödbetor
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st färska fikon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    Ugnsbakad oxfilé
    • 700 g oxfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk smör
    • 1 st citron
Mejeri
  • 11 tsk smör
  • 3 msk grädde
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 11 dl gräddfil
  • 0.5 msk siracha sås
  • 200 g tärnad fetaost i olja
  • 60 g mozarella
  • 100 g halloumi
  • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
  • 150 g chevreost
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 200 g minimozzarella
  • 1 skiva ost
  • 50 g halloumiost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g kycklingbacon
  • 5 st ägg
  • 600 g nötfärs
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 175 g entrecote
  • 2 st skiva salami
  • 450 g laxfilé
  • 600 g kalkonfilé
  • 150 g räkor
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 2 st äggula
  • 1 skivor skinka
  • 700 g oxfilé
Frukt/grönt
  • 11 st cocktailtomat
  • 1.5 st gul lök
  • 8.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 6 st salladsblad
  • 4 st salladslök
  • 4 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 300 g broccoli
  • 250 g pak choi
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1.5 st lime
  • 2 st röd chili
  • 1.25 st mango
  • 1 dl jordgubbar
  • 4.25 st purjolök
  • 4 blad romansallad
  • 50 g grönsallad
  • 10 st rädisor
  • 2 dl vitkål
  • 0.75 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 2.5 st banan
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st kiwi
  • 4 st physalis
  • 0.25 st nektarin
  • 25 g bladspenat
  • 275 g cocktailtomater
  • 3 st rödlök
  • 1 dl babyspenat
  • 12 st citronklyfta
  • 8 dl blandsallad
  • 3 st päron
  • 2 st färska fikon
  • 20 st grön sparris
  • 1.4 st gurka
  • 6 msk citronsaft
  • 6 tsk citronskal
  • 3 st palsternacka
  • 1 st squash
  • 1 st passionsfrukt
  • 200 g tärnad melon
  • 0.5 st avokado
  • 2 dl rucola
  • 3 tsk limesaft
  • 1 dl fryst mango
  • 4 st limeskiva
  • 2 st paprikaringar
  • 3 tsk ingefära
  • 2 st rödbetor
  • 1 st citron
Torrvaror
  • 18.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk torkade tranbär
  • 4 tsk sesamfrö
  • 3 tsk honung
  • 10 msk pistagenötter
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 2 msk solrosfrön
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm torkad basilika
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk soja
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk bladpersilja
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 kvist färsk persilja
  • 4 msk färsk dill
  • 2 tsk vaniljpulver
  • oregano
  • 0.5 msk rosmarin
  • 5 kvist färsk rosmarin
  • 3 msk mango chutney
  • 4 msk dill
  • dillkvistar
  • 1 msk grön pesto
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.75 dl färsk mynta
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 2 tsk örtagårdskrydda
Övrigt
  • 2 paket torsk & laxtärningar
  • 3.5 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 0.5 msk hampafrön
  • 100 g gröna oliver
  • 1 dl Bär
  • 10 g groddar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!