Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 13 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1137 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Lunch - 454 Kcal

      Quinoasallad med räkor och ägg

    • Middag - 488 Kcal

      Kalvfärsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1124 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 574 Kcal

      Budget - Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1444 Kcal

    • Frukost - 370 Kcal

      Äggröra med skinka

    • Lunch - 488 Kcal

      Kalvfärsbiffar med fetaost

    • Middag - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1456 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Middag - 662 Kcal

      Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1340 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Middag - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1849 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Lunch - 487 Kcal

      Rödbetsquinoa med fetaost

    • Middag - 288 Kcal

      Torskrullar med mangosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert - 786 Kcal

      Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt

  • Söndag - 1184 Kcal

    • Frukost - 610 Kcal

      Avokadomacka med ägg och bacon

    • Lunch - 260 Kcal

      Primörsoppa med sparris

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.8 gram

Fett: 90 gram

Protein: 75.9 gram

Energi: 1362 kcal

  • Måndag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Måndag lunch 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Måndag middag 488 Kcal

    Kalvfärsbiffar med fetaost

    Kalvfärsbiffar med en fantastiskt god pestokräm! Hittar du inte kalvfärs kan du använda dig av nötfärs eller lammfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Knäck ägget i en bunke och blanda i créme fraiche, vitlök, salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest av en halv citron, rödlök och smula ner fetaost.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek biffarna på medeltemperatur i 10 minuter. Skär blomkålen i 1 cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek båda sidorna tills skivorna har fått färg.
    • Dela citroner på hälften och grilla i stekpannan.
    • Blanda créme fraichemed pesto och lägg upp i små skålar, smaka av med salt och peppar.
    • Fördela spenaten på tallrikar, lägg upp blomkålsskivorna och biffarna.
    • Lägg på citron och granatäpplekärnor.
    • Servera med pestokrämen och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 216 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfaalfagroddar

    Tisdag lunch 574 Kcal

    Budget - Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    Avokado har ett högt näringsvärde och brukar ibland kallas som en superråvara! Vad är avokado bra för? Superråvaran innehåller vitamin A, E och avokatin B, alfa- och betakaroten, biotin samt vegetabiliska och omättade fetter.  Avokado är även full med antioxidanter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 37.5 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och skinka.
    • Gröp ur avokadon och skär i skivor.
    • Lägg på avokadon på omeletten och låt stelna helt. L
    • ägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle. Skär i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 37.5 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Tisdag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan
  • Onsdag frukost 370 Kcal

    Äggröra med skinka

    Gräddig äggröra med lite paprika, ruccola och några skivor skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel ca 20 sek.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och skinkskivor.
    • Toppa med finhackad röd paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Onsdag lunch 488 Kcal

    Kalvfärsbiffar med fetaost

    Kalvfärsbiffar med en fantastiskt god pestokräm! Hittar du inte kalvfärs kan du använda dig av nötfärs eller lammfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Knäck ägget i en bunke och blanda i créme fraiche, vitlök, salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest av en halv citron, rödlök och smula ner fetaost.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek biffarna på medeltemperatur i 10 minuter. Skär blomkålen i 1 cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek båda sidorna tills skivorna har fått färg.
    • Dela citroner på hälften och grilla i stekpannan.
    • Blanda créme fraichemed pesto och lägg upp i små skålar, smaka av med salt och peppar.
    • Fördela spenaten på tallrikar, lägg upp blomkålsskivorna och biffarna.
    • Lägg på citron och granatäpplekärnor.
    • Servera med pestokrämen och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad
  • Torsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Torsdag lunch 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Torsdag middag 662 Kcal

    Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    En lyxig schnitzel som är gjort på magert kalkonkött. En perfekt bjudrätt till helgen eller när du vill ha något litet extra.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Gör så här

    • Dela kalkonfiléerna om de är tjocka och skiva dem på längden till tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ett ägg i en skål.
    • Häll upp ströbröd och mjöl på varsin tallrik.
    • Doppa kalkonfiléerna i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonschnitzlarna 2-3 minuter på bägge sidor på medelvärme.
    • Pressa över citronsaft och servera med bearnaisesås, salladsblad och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat
  • Fredag frukost 216 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfaalfagroddar

    Fredag lunch 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Fredag middag 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök
  • Lördag frukost 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Lördag lunch 487 Kcal

    Rödbetsquinoa med fetaost

    En god och mättande vegetarisk sallad smaksatt med rödvinsvinäger och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär rödbetorna i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner quinoa, sojabönor, olja, vinäger och persilja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela rucolasallad på tallrikar och lägg på rödbetsquinoan.
    • Lägg på osten och toppa med nötter.
    • Dekorera med persilja och grapefrukt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Lördag middag 288 Kcal

    Torskrullar med mangosalsa

    Goda torskrullar som serveras tillsammans med en mangosalsa, brysselkål och koriander - dekorera rätten med lite limeklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Gör först mangosalsan genom att lägga räkor i en skål.
    • Skär mangon i tärningar och skala och hacka rödlök fint.
    • Blanda med räkorna och pressa limesaft över.
    • Häll på olivolja och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Rulla ihop till rullar och fäst en tandpetare i.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner fisken.
    • Stek runt om någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar.
    • Dela brysselkålen och woka hastigt i en stekpanna med lite olja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera fisken men brysselkål, mangosalsa och koriander.
    • Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Lördag dessert 786 Kcal

    Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt

    En riktigt trevlig och fräsch cheesecake med en topping av färska blåbär, lime och passionsfrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 74 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 786 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 200 gram sötmandel
    • 25 g smör
    • 2 tsk kanel
    Fyllning
    • 3 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl gräddfil
    • 400 g philadelphiaost
    • 1 st lime
    • 3 msk sukrin melis
    Dekoration
    • 100 g färska blåbär
    • 2 st passionsfrukt
    • 15 st limeskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl.
    • Blanda mandel, mör och kanel i en skål och tryck ner i en ugnsform med avtagbar botten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Tag ut och låt svalna.
    • Vispa grädden i en skål.
    • Blötlägg gelatinbladen i 2 msk kokande vatten.
    • Blanda ner gräddfil och philadelphiaost i grädden och häll på vattnet med gelatinblad. Blanda om.
    • Riv skalet på limen och blanda ner.
    • Fördela fyllningen på bottnen och ställ in i kylen någon timme.
    • Garnera med färska blåbär, passionsfrukt och limeskivor.

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 200 gram sötmandel
    • 25 g smör
    • 2 tsk kanel
    Fyllning
    • 3 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl gräddfil
    • 400 g philadelphiaost
    • 1 st lime
    • 3 msk sukrin melis
    Dekoration
    • 100 g färska blåbär
    • 2 st passionsfrukt
    • 15 st limeskiva
  • Söndag frukost 610 Kcal

    Avokadomacka med ägg och bacon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 610 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 1 st avokado
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk smör
    • 20 g bacon
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.1 st rödlök
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 10 g solrosgroddar

    Gör så här

    • Lägg ett salladsblad på en tallrik.
    • Dela avokado och gröp ur köttet.
    • Lägg den ena halvan på salladsbladet och lägg på en klick majonnäs.
    • Hetta upp en stekpanna och stek ägget och baconskivor.
    • Lägg ägg, bacon, rödlök, paprika över avokadohalvan och lägg på den andra avokadohalvan.
    • Toppa med sesamfrön och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 1 st avokado
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk smör
    • 20 g bacon
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.1 st rödlök
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 10 g solrosgroddar

    Söndag lunch 260 Kcal

    Primörsoppa med sparris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 125 g sparris
    • 75 g sockerärtor
    • 250 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 dl crème fraiche
    • 30 g spenat
    • 0.5 msk äppelcidervinäger
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 25 g sockerärtor
    • 0 g sparris

    Gör så här

    • Hacka gul lök och låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    •  Skär sparris och sockerärtor till mindre bitar.
    • Hoppa över den träiga delen på sparrisen och spara några sockerärtor och sparrisar till topping.
    • Tillsätt sparris och sockerärtor i kastrullen och låt fräsa i några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Blanda i crème fraiche och häll soppan i en matberedare.
    • Tillsätt spenaten och mixa till en jämn soppa.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd med mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt lite äppelcidervinäger, honung, salt och peppar och låt allt bli varmt.
    • Finhacka de sista sparrisarna och strimla tunt sockerärtorna.
    • Skeda upp soppan i skålar toppa med sparris och sockerärtor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 125 g sparris
    • 75 g sockerärtor
    • 250 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 dl crème fraiche
    • 30 g spenat
    • 0.5 msk äppelcidervinäger
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 25 g sockerärtor
    • 0 g sparris

    Söndag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 1.5 st mango
  • 3.5 st citron
  • 1 dl ärter
  • 1 st morot
  • 0.25 st gurka
  • 11 st salladsblad
  • 5 st små plommontomater
  • 3 klyfta vitlök
  • 1.85 st rödlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 80 g spenat
  • 1 st granatäpple
  • 2 dl alfaalfagroddar
  • 2 st avokado
  • 40 st pärltomater
  • 2 tsk citronskal
  • 111 g rucola
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 st röd paprika
  • 2.5 st gul lök
  • 12 st färska champinjoner
  • 2 dl ruccolasallad
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 2 dl blandsallad
  • 2 styck tomat
  • 1.5 st gul paprika
  • 1 st salladslök
  • 5 st champinjoner
  • 2 st kokta rödbetor
  • 0.25 st grapefrukt
  • 400 g brysselkål
  • 2.5 st lime
  • 1 st röd chili
  • 100 g färska blåbär
  • 2 st passionsfrukt
  • 15 st limeskiva
  • 10 g solrosgroddar
  • 125 g sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 5 msk crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • 40 tsk smör
  • 4 st skiva ost
  • 2 skiva ost
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl parmesan
  • 4 msk grädde
  • 10 g färsk jäst
  • 300 g mozarella
  • 2 dl riven ost
  • 200 g chevreost
  • 3.5 dl gräddfil
  • 400 g philadelphiaost
Torrvaror
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • 2 dl quinoa
  • 16.5 tsk olivolja
  • 1 dl majs
  • 2 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g pinjenötter
  • 8 msk torkade tranbär
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 dl mjöl av bovete
  • 50 g sojabönor
  • 5 st pekannötter
  • 3 msk sukrin melis
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk dill
  • 4 msk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 10 msk grön pesto
  • 4 msk bladpersilja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1.5 tsk pizzakrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 kvist färsk persilja
  • 2 kruka färsk koriander
  • 2 tsk kanel
  • 1 tärning grönsaksbuljong
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 12 st ägg
  • 150 g räkor
  • 600 g kalvfärs
  • 13 skivor skinka
  • 37.5 g rökt skinka
  • 1200 g torskfile
  • 1200 g laxfilé
  • 400 g kalkonfilé
  • 800 g kycklingklubbor
  • 200 g chorizo
  • 200 g handskalade räkor
  • 20 g bacon
  • 500 g kycklingfilé
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 3 msk bearnaisesås
  • 200 gram sötmandel
  • 2 st gelatinblad
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk senap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!