Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 12 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1481 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1336 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Grön drink med bär

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag - 290 Kcal

      Torsk med crabstickröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1268 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 369 Kcal

      Asiatisk lax- och torsksoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1336 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Grön drink med bär

    • Lunch - 290 Kcal

      Torsk med crabstickröra

    • Middag - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1397 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 369 Kcal

      Asiatisk lax- och torsksoppa

    • Middag - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1970 Kcal

    • Frukost - 648 Kcal

      Lyxfrukost

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Mellanmål

    • Dessert - 90 Kcal

      Fruktsallad

  • Söndag - 1092 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Middag - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.6 gram

Fett: 93.2 gram

Protein: 79.1 gram

Energi: 1411.4 kcal

  • Måndag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Måndag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Måndag middag 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 315 Kcal

    Grön drink med bär

    En fyllig smoothie med alla favoritbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Skär bort skalet på ananasen och mangon och skär i mindre bitar.
    • Lägg avokado, ananas, mango och spenat i en blender.
    • Riv skalet på limen och lägg i blendern.
    • Dela limen och pressa ut saften och häll i vatten, mixa slät.
    • Lägg is i glas och häll upp smoothien.
    • Servera med blåbär och jordgubbar.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Tisdag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 290 Kcal

    Torsk med crabstickröra

    Snabblagade crabstickröran sätter smak på den här rätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    Crabbstickröra
    • 100 g crabsticks
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 tsk färskpressad limejuice
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela torskryggen i 2 bitar. Strö på salt och svartpeppar. Lägg i ugnsform och ugnsbaka 15 min.
    • Skär broccoli i buketter och skiva även broccolistammen tunt. Lägg broccolin i en skål. Tillsätt salt, peppar, citronsaft och olivolja.
    • Skär crabstick i strimlor. Skala och strimla rödlök. Lägg i en skål.  Tillsätt majonnäs, creme fraiche, srirachasås och sweet chilisås. Finhacka gräslök. Blanda ner tillsammans med limesaft i crabstickröran.
    • Lägg broccoli på ett fat. Placera torskryggen ovanpå. Toppa med crabstickröran och dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    Crabbstickröra
    • 100 g crabsticks
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 tsk färskpressad limejuice
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
  • Onsdag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    En stadig och god klassiker till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Onsdag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Onsdag middag 369 Kcal

    Asiatisk lax- och torsksoppa

    En snabb och lättlagad asiatisk soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla salladslök och skala och skär morot i mindre bitar.
    • Dela sockerärtor och skär broccoli i buketter.
    • Skiva pak choi. Hetta upp en kastrull med olja och bryn riven vitlök, riven ingefära och salladslök någon minut.
    • Häll på ketjap manis och soja. Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Tillsätt fisksås, sesamolja och pressa ner lite limesaft.
    • Hacka chilin. Skala och hacka morötter.
    • Lägg ner chili, morötter och pak choi.
    • Tillsätt fryst  torsk och laxtärningar och låt sjuda några minuter.
    • Blanda ner broccoli och sockerärtor. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander
  • Torsdag frukost 315 Kcal

    Grön drink med bär

    En fyllig smoothie med alla favoritbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Skär bort skalet på ananasen och mangon och skär i mindre bitar.
    • Lägg avokado, ananas, mango och spenat i en blender.
    • Riv skalet på limen och lägg i blendern.
    • Dela limen och pressa ut saften och häll i vatten, mixa slät.
    • Lägg is i glas och häll upp smoothien.
    • Servera med blåbär och jordgubbar.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Torsdag lunch 290 Kcal

    Torsk med crabstickröra

    Snabblagade crabstickröran sätter smak på den här rätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    Crabbstickröra
    • 100 g crabsticks
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 tsk färskpressad limejuice
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela torskryggen i 2 bitar. Strö på salt och svartpeppar. Lägg i ugnsform och ugnsbaka 15 min.
    • Skär broccoli i buketter och skiva även broccolistammen tunt. Lägg broccolin i en skål. Tillsätt salt, peppar, citronsaft och olivolja.
    • Skär crabstick i strimlor. Skala och strimla rödlök. Lägg i en skål.  Tillsätt majonnäs, creme fraiche, srirachasås och sweet chilisås. Finhacka gräslök. Blanda ner tillsammans med limesaft i crabstickröran.
    • Lägg broccoli på ett fat. Placera torskryggen ovanpå. Toppa med crabstickröran och dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    Crabbstickröra
    • 100 g crabsticks
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 tsk färskpressad limejuice
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta

    Torsdag middag 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Fredag lunch 369 Kcal

    Asiatisk lax- och torsksoppa

    En snabb och lättlagad asiatisk soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla salladslök och skala och skär morot i mindre bitar.
    • Dela sockerärtor och skär broccoli i buketter.
    • Skiva pak choi. Hetta upp en kastrull med olja och bryn riven vitlök, riven ingefära och salladslök någon minut.
    • Häll på ketjap manis och soja. Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Tillsätt fisksås, sesamolja och pressa ner lite limesaft.
    • Hacka chilin. Skala och hacka morötter.
    • Lägg ner chili, morötter och pak choi.
    • Tillsätt fryst  torsk och laxtärningar och låt sjuda några minuter.
    • Blanda ner broccoli och sockerärtor. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st salladslök
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 125 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 1 st röd chili
    • 1 paket torsk & laxtärningar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk koriander

    Fredag middag 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås
  • Lördag frukost 648 Kcal

    Lyxfrukost

    Ett fat med lite av allt - sallad, brieost, jordgubbar och lite nötter. Lyxa till din helgfrukost med detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat och lägg upp olika sorters skinka och en bit brie över.
    • Garnera med några jordgubbar, paranötter och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Lördag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Lördag dessert 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss. Ta en klick grädde till för att lyxa till eller ät den som den är!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Söndag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Söndag lunch 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Söndag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist
Torrvaror
  • 6 msk chiafrön
  • 0.6 dl kokosskivor
  • 10 tsk olivolja
  • 600 g krossade tomater
  • 8 dl mandelmjöl
  • 8 msk fiberhusk
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 30 g paranötter
  • 100 g pinjenötter
  • 1 tsk flytande honung
Mejeri
  • 6 dl sojamjölk
  • 7 dl grädde
  • 4 msk crème fraiche
  • 402 g smör
  • 800 g fetaost
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk gräddfil
  • 0.5 msk siracha sås
  • 50 g Brieost
  • 250 g mozarella
  • 100 g halloumi
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 kruka färsk basilika
  • 2 krm Srirachasås
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 2 msk gräslök
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk soja
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 4 tsk torkad basilika
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk grön pesto
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st basilikakvist
Frukt/grönt
  • 1.5 dl jordgubbar
  • 1.5 dl färska björnbär
  • 1.5 st gul lök
  • 6.75 klyfta vitlök
  • 4 st morot
  • 2 st orange paprika
  • 500 g broccoli
  • 0.5 st zucchini
  • 13.75 st champinjoner
  • 400 g bladspenat
  • 600 g färgglada tomater
  • 1 st avokado
  • 0.5 st ananas
  • 1 st mango
  • 100 g spenat
  • 2.5 st lime
  • 2 dl blåbär
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st citron
  • 2.5 st rödlök
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 4 st citronklyfta
  • 0.25 st granatäpple
  • 50 g böngroddar
  • 4 st salladslök
  • 100 g sockerärtor
  • 250 g pak choi
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 st röd chili
  • 50 g grönsallad
  • 5 st rädisor
  • 2 dl vitkål
  • 4 msk purjolök
  • 2 st salladsblad
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1100 g cocktailtomater
  • 100 g rucola
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl färska blåbär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 12 st ägg
  • 600 g torskrygg
  • 200 g crabsticks
  • 40 g bacon
  • 175 g entrecote
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1000 g nötfärs
Övrigt
  • 2 msk kapris
  • 400 g soltorkade tomater i olja
  • 2.5 msk majonnäs
  • 2 paket torsk & laxtärningar
  • 16 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!