Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 12 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1547 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 359 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 1350 Kcal

    • Frukost - 404 Kcal

      Äggröra med bacon

    • Lunch - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Middag - 341 Kcal

      Vegetariska riswraps med kikärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 945 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 341 Kcal

      Vegetariska riswraps med kikärtor

    • Middag - 359 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1326 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 359 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1421 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Middag - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1472 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 341 Kcal

      Vegetariska riswraps med kikärtor

    • Middag - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert - 335 Kcal

      Jordnöts – och kokoskakor

  • Söndag - 1141 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Middag - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65.6 gram

Fett: 77.7 gram

Protein: 69.5 gram

Energi: 1314.4 kcal

  • Måndag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Måndag lunch 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Måndag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 404 Kcal

    Äggröra med bacon

    Vill du äta vegetariskt? Byt då ut bacon mot vegetariskt bacon som märket Hälsans kök säljer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela bacon och stek i en torr stekpanna. Lägg på ett hushållspapper.
    • Skölj stekpannan och lägg ner smör.
    • Knäck ägg i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och servera med bacon och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat

    Tisdag lunch 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Tisdag middag 341 Kcal

    Vegetariska riswraps med kikärtor

    Smakrika wraps med vegetariska tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra hummus genom att hälla av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av.
    • Mixa ärterna i en matberedare med olivolja, citron, vitlök, kryddor och persilja. Häll upp kikärtsröran i en skål.
    • Skala och strimla alla grönsaker tunt.
    • Doppa rispapperet snabbt i varmt vatten i en skål så att det mjuknar, ca 1/2 min.
    • Lägg ut ris­papperet på en skärbräda.
    • Gör en wrap i taget.
    • Fördela lite av grönsakerna mitt på varje wrap och lägg en klick hummus och rulla ihop.
    • Stick in en kvist persilja och lägg på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Strö över rullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja
  • Onsdag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Onsdag lunch 341 Kcal

    Vegetariska riswraps med kikärtor

    Smakrika wraps med vegetariska tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra hummus genom att hälla av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av.
    • Mixa ärterna i en matberedare med olivolja, citron, vitlök, kryddor och persilja. Häll upp kikärtsröran i en skål.
    • Skala och strimla alla grönsaker tunt.
    • Doppa rispapperet snabbt i varmt vatten i en skål så att det mjuknar, ca 1/2 min.
    • Lägg ut ris­papperet på en skärbräda.
    • Gör en wrap i taget.
    • Fördela lite av grönsakerna mitt på varje wrap och lägg en klick hummus och rulla ihop.
    • Stick in en kvist persilja och lägg på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Strö över rullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Onsdag middag 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon
  • Torsdag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Torsdag lunch 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Torsdag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
  • Fredag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Fredag lunch 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Fredag middag 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås
  • Lördag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Lördag lunch 341 Kcal

    Vegetariska riswraps med kikärtor

    Smakrika wraps med vegetariska tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra hummus genom att hälla av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av.
    • Mixa ärterna i en matberedare med olivolja, citron, vitlök, kryddor och persilja. Häll upp kikärtsröran i en skål.
    • Skala och strimla alla grönsaker tunt.
    • Doppa rispapperet snabbt i varmt vatten i en skål så att det mjuknar, ca 1/2 min.
    • Lägg ut ris­papperet på en skärbräda.
    • Gör en wrap i taget.
    • Fördela lite av grönsakerna mitt på varje wrap och lägg en klick hummus och rulla ihop.
    • Stick in en kvist persilja och lägg på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Strö över rullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Lördag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Lördag dessert 335 Kcal

    Jordnöts – och kokoskakor

    Endast tre ingredienser till dessa små goda kakor, perfekt till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 200 gram torrostade jordnötter ICA
    • 100 gram kokosflingor

    Gör så här

    • Smält chokladen över ett vattenbad.
    • Blanda ner jordnötter och kokos och fördela smeten i formar.
    • Ställ kallt i cirka 1 timme.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 200 gram torrostade jordnötter ICA
    • 100 gram kokosflingor
  • Söndag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Söndag lunch 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Söndag middag 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås
Mejeri
  • 3.5 dl grekisk yoghurt
  • 450 g chevreost
  • 1 msk grädde
  • 3 tsk smör
  • 2 dl keso, 4%
  • 8 dl havremjölk
  • 250 g riven mozzarella
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 22 st ägg
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 40 g bacon
  • 600 g schnitzelfiléer av kalv
  • 300 g laxfilé
  • 1000 g kycklingfärs
Övrigt
  • 300 g svarta oliver kärnfria
  • 3 msk färsk dragon
  • 1 dl rostad frömüsli
  • 6 msk majonnäs
  • 150 g mörk choklad
  • 200 gram torrostade jordnötter ICA
  • 100 gram kokosflingor
Frukt/grönt
  • 7 st rödlök
  • 325 g grönsallad
  • 12 st färska fikon
  • 1 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 300 g blomkål
  • 5 st röd paprika
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 st cocktailtomat
  • 4 st mango
  • 1.5 st gurka
  • 60 cm purjolök
  • 6 st morot
  • 3 st citron
  • 0.5 st granatäpple
  • 4 st apelsin
  • 1 st lime
  • 4 dl hallon (frysta)
  • basilika
  • 6 tsk ingefära
  • 2 dl rucola
Torrvaror
  • 7 tsk flytande honung
  • 5 tsk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 8 st papadums Santa Maria
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl kokosskivor
  • 24 st risblad
  • 3 paket kikärtor
  • 1 dl dinkelsikt
  • 12 msk sesamfrön
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 100 g sojabönor
  • 2 msk svarta sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 1 paket Curry Masala Santa Maria
  • 2 st myntakvist
  • 6 msk mango chutney
  • 1 msk kanel
  • 3 msk bladpersilja
  • 1.5 tsk paprikakrydda
  • 3 tsk spiskummin
  • 3 krm salt
  • 6 msk persilja
  • 2 msk dill
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 4 msk teriyakisås
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!