Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 12 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1242 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 623 Kcal

      Grönsaksspagetti med pestosås

    • Middag - 281 Kcal

      Torsk med kesoaioli och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 787 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 281 Kcal

      Torsk med kesoaioli och grönsaker

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1370 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 894 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Middag - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1518 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Middag - 765 Kcal

      Lax med ädelost och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1429 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 509 Kcal

      Auberginerullar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert - 270 Kcal

      Kokosbollar

  • Söndag - 863 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 530 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.8 gram

Fett: 73.2 gram

Protein: 83.4 gram

Energi: 1157.6 kcal

  • Måndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Måndag lunch 623 Kcal

    Grönsaksspagetti med pestosås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g quornbitar
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost
    • 5 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Svarva zucchini och morot med en spirulizer eller använd en potatisskalare.
    • Lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner de frysta quornbitarna.
    • Stek några minuter och tillsätt lök, vitlök, paprika och låt steka med.
    • Tillsätt buljong, pesto och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt puttra 10 minuter och häll såsen över grönsaksspagettin.
    • Toppa med parmesanost och färska cocktailtomater.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g quornbitar
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost
    • 5 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 0 basilika

    Måndag middag 281 Kcal

    Torsk med kesoaioli och grönsaker

    Torskfilé med kesoaioli och goda grönsaker till - bjud dina nära och kära på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 281 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    Kesoaioli
    • 2 msk keso
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör kesoaiolin genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Dela champinjoner, skiva lök och skär squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Lägg ner grönsakerna och låt steka bredvid.
    • Servera fisken med de varma grönsakerna och en klick kesoaioli.
    • Dekorera med citronklyfta och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    Kesoaioli
    • 2 msk keso
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag lunch 281 Kcal

    Torsk med kesoaioli och grönsaker

    Torskfilé med kesoaioli och goda grönsaker till - bjud dina nära och kära på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 281 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    Kesoaioli
    • 2 msk keso
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör kesoaiolin genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Dela champinjoner, skiva lök och skär squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Lägg ner grönsakerna och låt steka bredvid.
    • Servera fisken med de varma grönsakerna och en klick kesoaioli.
    • Dekorera med citronklyfta och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    Kesoaioli
    • 2 msk keso
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Tisdag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Onsdag lunch 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
  • Torsdag lunch 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Torsdag middag 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola
  • Fredag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Fredag lunch 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Fredag middag 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter
  • Lördag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Lördag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Lördag middag 509 Kcal

    Auberginerullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 4 st soltorkad tomat
    • 0 basilikablad
    Tomatsås
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en grillpanna med olivolja.
    • Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de mjukar.
    • Strö på salt och peppar och lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje aubergineskiva.
    • Lägg i en smord ugnsfast form.
    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, örtkrydda och honung.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över auberginerullarna och smula över fetaost.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 4 st soltorkad tomat
    • 0 basilikablad
    Tomatsås
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter

    Lördag dessert 270 Kcal

    Kokosbollar

    Kokosbollarna går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 g mandel
    • 125 g valnötter
    • 7 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 3 msk vatten
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör på full effekt några minuter.
    • Tillsätt lite vatten så att smeten går ihop. Forma till bollar och rulla i kokos.
    • Ställ kallt till servering och förvara sedan i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 g mandel
    • 125 g valnötter
    • 7 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 3 msk vatten
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Söndag middag 530 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    En smakfull kycklingröra i omelettwrap blir en perfekt lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
    • Strimla kycklingköttet och lägg i en skål.
    • Blanda ner övriga ingredienser och lägg röran på omeletten  med salladsblad.
    • Rulla ihop och toppa med tomat, rödlök och lite riven ost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 0.25 st zucchini
  • 0.5 st morot
  • 3.25 st rödlök
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 0.75 st röd paprika
  • 10 st cocktailtomat
  • 2 basilika
  • 1 st gul lök
  • 849.5 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 2 dl rucola
  • 0.5 st gul paprika
  • 70 g blandad sallad
  • 1 st banan
  • 1 dl jordgubbar
  • 3 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st lime
  • 1 st aubergine
  • 2 st salladsblad
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 3 msk pinjenötter
  • 201.5 dl valnötter
  • 2 dl svarta linser
  • 1.2 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk honung
  • 250 g mandel
  • 7 st torkade dadlar
  • 2 msk kakaopulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g quornbitar
  • 500 g nötfärs
  • 7 st ägg
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 50 g kycklingbacon
  • 600 g laxfilé
  • 100 g bacon
  • 300 g kycklingfilé
  • 250 g färdiggrillad kyckling
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 msk grön pesto
  • 6 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • basilikablad
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 msk persilja
Mejeri
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk riven parmesanost
  • 150 g Boursinost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 200 g minimozzarella
  • 8 tsk smör
  • 125 g ädelost
  • 125 g fetaost
  • 2 msk gräddfil
  • 0.25 dl riven ost
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 4 st soltorkad tomat
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!