Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 11 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1308 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Äggröra med bär

    • Lunch - 431 Kcal

      Torskgratäng med kräftor

    • Middag - 598 Kcal

      Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1099 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Keso med fikon och mango

    • Lunch - 598 Kcal

      Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    • Middag - 181 Kcal

      Blomkålssoppa med dill

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1317 Kcal

    • Frukost - 485 Kcal

      Exotisk smoothie

    • Lunch - 431 Kcal

      Torskgratäng med kräftor

    • Middag - 401 Kcal

      Fläskfilégryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 862 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Äggröra med bär

    • Lunch - 401 Kcal

      Fläskfilégryta

    • Middag - 181 Kcal

      Blomkålssoppa med dill

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1742 Kcal

    • Frukost - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    • Lunch - 431 Kcal

      Torskgratäng med kräftor

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1833 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch - 401 Kcal

      Fläskfilégryta

    • Middag - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert - 586 Kcal

      Chokladkaka med kardemummagrädde

  • Söndag - 1410 Kcal

    • Frukost - 110 Kcal

      Keso med jordgubbar

    • Lunch - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Middag - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 84.3 gram

Fett: 77.1 gram

Protein: 80.5 gram

Energi: 1367.2 kcal

  • Måndag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Måndag lunch 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Måndag middag 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    En riktigt härlig kycklingrätt med goda smaker. Byt ut nektarinen till annan frukt i säsong vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
  • Tisdag frukost 320 Kcal

    Keso med fikon och mango

    En fräsch och stadig frukost! Byt ut frukterna mot de som är i säsong om du önskar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Lägg keso på en tallrik och pudra över lite malen kanel.
    • Skär fikonet i klyftor. Skiva mango och skär i bitar och lägg på tallriken.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön någon minut.
    • Ringla lite honung över.
    • Strö fröna över kesotallriken.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Tisdag lunch 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    En riktigt härlig kycklingrätt med goda smaker. Byt ut nektarinen till annan frukt i säsong vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Tisdag middag 181 Kcal

    Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • Onsdag frukost 485 Kcal

    Exotisk smoothie

    När du gör en smoothie kan det bli en ganska stor mäng, tänk på att den håller bra minst två dagar i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 99 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skala och skär alla frukter i mindre bitar.
    • Lägg ner i en blender tillsammans med mynta och limejuice.
    • Mixa till en jämn smoothieoch späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 st lime

    Onsdag lunch 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Onsdag middag 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot
  • Torsdag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Torsdag lunch 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Torsdag middag 181 Kcal

    Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • Fredag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Fredag lunch 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Fredag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
  • Lördag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Lördag lunch 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Lördag middag 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Lördag dessert 586 Kcal

    Chokladkaka med kardemummagrädde

    En chokladkaka med grädde och jordgubbar sitter aldrig fel, går utmärkt att förvara den i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 175 g smör
    • 200 gram sötmandel
    • 4 st ägg
    Tillbehör
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl.
    • Knäck äggen och separera äggulan och äggvitan.
    • Blanda mandelmjöl med choklad, smör och äggula i en skål.
    • Vispa äggvitan hårt och blanda ner i smeten.
    • Klä en pajform med avtagbar kant, ca 24 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
    • Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt svalna och servera med vispad grädde med lite malen kardemumma i och en jordgubbe på toppen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 175 g smör
    • 200 gram sötmandel
    • 4 st ägg
    Tillbehör
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0 jordgubbar
  • Söndag frukost 110 Kcal

    Keso med jordgubbar

    Enkelt, somrigt och gott. Använd frysta eller färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Tina jordgubbar över natten.
    • Servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Söndag lunch 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Söndag middag 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 220 g fryst torskrygg
  • 220 g fryst lax
  • 1 dl kräftstjärtar i lag
  • 110 g kycklingfilé
  • 600 g fläskfile
  • 300 g ryggbiff
  • 200 g hamburgare
  • 250 g laxfilé
Mejeri
  • 3.5 msk grädde
  • 180 tsk smör
  • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
  • 125 g mozzarella
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 60 g mozarella
  • 2 dl vispad grädde
  • 1 dl vaniljkeso
Övrigt
  • 2 dl Bär
  • 5 st soltorkad tomat
  • 5 st cornichongurkor
  • 3 msk yakinikusås
  • 5 st gröna oliver
  • 200 g mörk choklad
  • 200 gram sötmandel
Frukt/grönt
  • 130 g bladspenat
  • 3 st palsternacka
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st fänkål
  • 5 klyfta vitlök
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 st citron
  • 1 st avokado
  • 1 st nektarin
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st färska fikon
  • 0.75 st mango
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 0.5 st ananas
  • 1.5 st banan
  • 2 st apelsin
  • 1 st lime
  • 4 st schalottenlök
  • 4 st snackspaprika
  • 1 st squash
  • 1 st morot
  • 1 dl blåbär
  • 5 g solrosskott
  • 0.15 st gurka
  • 75 g sockerärtor
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 3 st cocktailtomat
  • jordgubbar
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 4 st kokta rödbetor
  • 25 g rucola
  • 2 st citronskiva
Torrvaror
  • 4.5 tsk olivolja
  • 20.5 g cashewnötter
  • 2 tsk honung
  • 4 msk solrosfrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 dl vit quinoa, okokt
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 3 msk gräslök
  • 2 msk grön pesto
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk basilika
  • 0.1 tsk kanel
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st dillkvistar
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1.5 dl ajvar relish
  • 1 msk chilisås
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 0.25 tsk torkade örter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!