Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 11 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1414 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 312 Kcal

      Räksallad med dillkräm

    • Middag - 863 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1276 Kcal

    • Frukost - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Lunch - 863 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    • Middag - 287 Kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 849 Kcal

    • Frukost - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Lunch - 287 Kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Middag - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1538 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Middag - 863 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1697 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 863 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    • Middag - 450 Kcal

      Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1590 Kcal

    • Frukost - 273 Kcal

      Amerikanska pannkakor

    • Lunch - 450 Kcal

      Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    • Middag - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert - 476 Kcal

      Kladdkaka

  • Söndag - 1054 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Middag - 425 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.1 gram

Fett: 92.5 gram

Protein: 64.9 gram

Energi: 1345.3 kcal

  • Måndag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Måndag lunch 312 Kcal

    Räksallad med dillkräm

    En fräsch räksallad som serveras med en ljuvlig dillkräm - toppa med lite färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
    • Fördela grönsakerna över salladen.
    • Dela ägget och lägg vid sidan om.
    • Toppa salladen med räkor och granatäpplekärnor.
    • Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och hackad dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera dillkrämen med räksalladen och toppa med lite mer färsk dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 863 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    En perfekt vardagsrätt till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 863 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Gör så här

    • Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    • Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    • Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    • Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    • Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    • Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    • Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    • Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    • Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan
  • Tisdag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 863 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    En perfekt vardagsrätt till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 863 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Gör så här

    • Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    • Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    • Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    • Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    • Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    • Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    • Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    • Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    • Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Tisdag middag 287 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 287 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad
  • Torsdag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Torsdag lunch 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Torsdag middag 863 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    En perfekt vardagsrätt till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 863 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Gör så här

    • Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    • Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    • Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    • Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    • Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    • Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    • Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    • Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    • Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan
  • Fredag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Fredag lunch 863 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    En perfekt vardagsrätt till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 863 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Gör så här

    • Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    • Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    • Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    • Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    • Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    • Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    • Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    • Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    • Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Fredag middag 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök
  • Lördag frukost 273 Kcal

    Amerikanska pannkakor

    Få en bra start på dagen med dessa mumsiga pannkakor - servera med färska bär och en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Lördag lunch 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Lördag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Lördag dessert 476 Kcal

    Kladdkaka

    Baka och njut av en god kladdkaka och servera den med vispgrädde och färska jordgubbar, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull.
    • Vispa ihop ägg och sukrin i en skål.
    • Tillsätt vaniljpulver, salt kakao och mandelmjöl.
    • Rör ner smöret och häll smeten i en pajform  med avtagbar kant.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Låt svalna och skär upp i bitar.
    • Servera med vispad grädde och jordgubbar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe
  • Söndag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Söndag lunch 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Söndag middag 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök
Mejeri
  • 375 g keso
  • 11.5 msk gräddfil
  • 800 g mozzarella
  • 600 g fetaost
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 dl parmesan
  • 203 tsk smör
  • 1 msk grädde
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl vispad grädde
Frukt/grönt
  • 4 dl blåbär
  • 1.5 st grapefrukt
  • 2 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 1.65 st gurka
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 6 st rödlök
  • 4 st squash
  • 1200 g mini paprika
  • 4 kruka timjan
  • 2 st apelsin
  • 1 st mango
  • 200 g sharon
  • 8 st rödbetor
  • 3 st gul lök
  • 1 st rött äpple
  • 8 klyfta vitlök
  • 2 dl ruccolasallad
  • 5 st cocktailtomat
  • 8 tsk citronskal
  • 140 g rucola
  • 2 st blomkålshuvud
  • 4 st citron
  • 5 styck tomat
  • 0.5 st granatäpple
  • 20 st grön sparris
  • 6 msk citronsaft
  • 8 st citronklyfta
  • 12 st färsk jordgubbe
  • 0.25 st purjolök
Torrvaror
  • 0.6 dl kokosflingor
  • 19 msk olivolja
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4 tsk sesamfrö
  • 1.5 dl sukrin melis
  • 1 dl kakao
  • 3 dl mandelmjöl
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st kokt ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 2800 g falukorv med hög kötthalt
  • 500 g nötfärs
  • 8 st ägg
  • 50 g kycklingbacon
  • 2 st hel kyckling
  • 2 st äggvitor
  • 450 g laxfilé
  • 250 g tonfisk
Övrigt
  • 7.5 msk majonnäs
  • 400 g gröna oliver
  • 400 g cannellinibönor
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk färsk dill
  • 14 msk sötstark senap
  • 12 msk ajvar relish
  • 12 tsk torkade örter
  • 4 msk balsamico
  • 12 msk grön pesto
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 st stjärnanis
  • 2 kvist färsk persilja
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 6.5 msk färsk basilika
  • 2 tsk srirachasås
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • 2 tsk kycklingfond
  • 14 msk persilja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk gräslök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!