Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 11 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1487 Kcal

    • Frukost - 539 Kcal

      Bovetegröt med torkad frukt

    • Lunch - 349 Kcal

      Enkel fiskgryta

    • Middag - 599 Kcal

      Italiensk hamburgare med stekt blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1285 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Middag - 483 Kcal

      Kycklinglårfilé med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1222 Kcal

    • Frukost - 183 Kcal

      Smoothie med papaya och ananas

    • Lunch - 483 Kcal

      Kycklinglårfilé med grönsaker

    • Middag - 556 Kcal

      Fröfisk med rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1135 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 556 Kcal

      Fröfisk med rostade rotfrukter

    • Middag - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1414 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 565 Kcal

      Korv med rostad paprika

    • Middag - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2139 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 693 Kcal

      Quinoasallad med ost och kalkon

    • Middag - 725 Kcal

      Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert - 402 Kcal

      Kladdkaka med svarta bönor och pistagenötter

  • Söndag - 1405 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 725 Kcal

      Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    • Middag - 517 Kcal

      Stekt lax med gräslöksås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 82 gram

Fett: 86.3 gram

Protein: 79.8 gram

Energi: 1440.8 kcal

  • Måndag frukost 539 Kcal

    Bovetegröt med torkad frukt

    Varm och mättande frukost med goda toppings på, som tex, äpple, mandelspån, kanel torkad frukt och en klick havremjölk - mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 539 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.5 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpakärnor
    • 1 msk linfrön
    • 0.5 dl torkad frukt
    Topping
    • 0.5 msk mandelspån
    • 1 tsk kanel
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Koka upp vatten i kastrull och lägg i bovetet.
    • Låt ligga 1 minut och häll av vattnet.
    • Lägg alla ingredienser i en kastrull.
    • Koka upp och låt sjuda på svag värme i cirka 7 minuter.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Lägg upp i en skål och toppa med mandel, kanel och äpple.
    • Servera med havremjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.5 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpakärnor
    • 1 msk linfrön
    • 0.5 dl torkad frukt
    Topping
    • 0.5 msk mandelspån
    • 1 tsk kanel
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 dl havremjölk

    Måndag lunch 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Måndag middag 599 Kcal

    Italiensk hamburgare med stekt blomkål

    En hälsosam och snabblagad hamburgare med italienska smaker.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skiva två stycken blomkålsskivor, ca 50 gram per styck.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkålsskivorna någon minut per sida. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg blomkålsskivan över.
    • Blanda färs, finhackad rödlök, riven vitlök, örter, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål.
    • Forma till två hamburgare.
    • Dela champinjoner och tomater och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn hamburgarna någon minut på varje sida.
    • Bre pesto över hamburgarna, strö ungefär hälften av parmesanosten över dem och toppa med pinjenötter.
    • Häll på lite mer olja i stekpannan och stek champinjoner och rödlök i några minuter medan hamburgarna steks klart.
    • Blanda tomat, champinjoner, rödlök och basilika med den resterande parmesanosten i en skål och strö på salt och peppar.
    • Lägg hamburgaren över blomkålen och servera med champinjon- och tomatsalladen.
    • Toppa med en klick hamburgerdressing och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika
  • Tisdag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Tisdag lunch 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Tisdag middag 483 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på färsk persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Onsdag frukost 183 Kcal

    Smoothie med papaya och ananas

    En god smoothie med härlig färg och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och papaya i mindre bitar.
    • Lägg yoghurt och frukt i en mixer, pressa i lime och tillsätt ingefära.
    • Mixa till en slät smoothie och servera direkt.
    • Toppa ev. med färskriven ingefära och papayakärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Onsdag lunch 483 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på färsk persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Onsdag middag 556 Kcal

    Fröfisk med rostade rotfrukter

    Torskfilé som är doppad i en fröblandning, detta serveras sedan med rostade rotfrukter och gärna med en klick ärtpesto.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär rotfrukterna i stavar.
    • Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver innan serveringen.
    • Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik.
    • Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik.
    • Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3-4 minuter per sida.
    • Servera direkt med rostade rotfrukter.
    • Servera gärna med en klick ärtpesto. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver
  • Torsdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Torsdag lunch 556 Kcal

    Fröfisk med rostade rotfrukter

    Torskfilé som är doppad i en fröblandning, detta serveras sedan med rostade rotfrukter och gärna med en klick ärtpesto.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär rotfrukterna i stavar.
    • Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver innan serveringen.
    • Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik.
    • Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik.
    • Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3-4 minuter per sida.
    • Servera direkt med rostade rotfrukter.
    • Servera gärna med en klick ärtpesto. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostade rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st svartrot
    • 2 st morot
    • 4 st potatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 8 st svarta oliver

    Torsdag middag 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes
  • Fredag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Fredag lunch 565 Kcal

    Korv med rostad paprika

    En snabblagad korvrätt med rostad paprika. Servera med en klick avokadocréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Dela paprikorna i fyra bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt och häll över lite olja.
    • Rosta dem i ugnen i ca 15 minuter.
    • Lägg paprikorna i en plastpåse och förslut.
    • Dra bort skinnet på paprikorna (inte nödvändigt).
    • Gör avokadocrémen genom att dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Mosa avokadon i en skål och blanda med de övriga ingredienserna.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    • Fördela sallad och paprika på tallrikar.
    • Skär snitt i korven.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Lägg en korv på varje tallrik och toppa med lite avokadocréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse
  • Lördag frukost 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Lördag lunch 693 Kcal

    Quinoasallad med ost och kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet ca: 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, majs, ärtor och purjolök.
    • Skala och tärna moroten och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
    • Skär kalkon, ost och äpple i tärningar och lägg på salladen.
    • Dekorera med örter eller krasse och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Lördag middag 725 Kcal

    Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    Mycket trevliga biffar med en blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor - en enkel men god vardagsmiddag att bjuda familjen på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 725 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka rödbetorna och skala.
    • Skär i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till salladen.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på bägge sidor någon minut- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Gör blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Riv ner färsk tryffel.
    • Servera biffarna med en klick aioli, rödbetor och blomkålsmos.

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 402 Kcal

    Kladdkaka med svarta bönor och pistagenötter

    En hälsosam kladdkaka bakad på svarta bönor, dadlar och massa annat gott. Denna får du inte missa att baka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 240 g svarta bönor
    • 13 st dadlar (färska)
    • 4 msk kakaopulver
    • 4 msk agavesirap
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 0.25 dl kaffe
    • 150 g mörk choklad
    • 1 dl kokosolja
    • 2 st ägg
    • 1 dl pistagenötter
    • 0.25 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skölj av bönorna ordentligt i en sil och lägg dem i en matberedare tillsammans med urkärnade dadlar. Mixa ihop till en jämn smet.
    • Tillsätt kakao, agavesirap, vanilj, bikarbonat och kaffe och mixa igen.
    • Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med kokosoljan.
    • Vispa äggen fluffigt i en annan skål och tillsätt smält choklad och kokosolja, vispa till en slät smet.
    • Rör sedan i bön- och dadelsmeten och rör tills allting blandats.
    • Smörj en form med kokosolja och bröa med kokosflingor.
    • Fördela smeten i formen och toppa med pistagenötter.
    • Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Kakan ska fortfarande vara kladdig när du tar ut den, den kommer stelna när den svalnar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 240 g svarta bönor
    • 13 st dadlar (färska)
    • 4 msk kakaopulver
    • 4 msk agavesirap
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 0.25 dl kaffe
    • 150 g mörk choklad
    • 1 dl kokosolja
    • 2 st ägg
    • 1 dl pistagenötter
    • 0.25 dl kokosflingor
  • Söndag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Söndag lunch 725 Kcal

    Lammfärsbiffar med blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor

    Mycket trevliga biffar med en blomkålsmos, ramslöksaioli och rödbetor - en enkel men god vardagsmiddag att bjuda familjen på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 725 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka rödbetorna och skala.
    • Skär i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till salladen.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på bägge sidor någon minut- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Gör blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Riv ner färsk tryffel.
    • Servera biffarna med en klick aioli, rödbetor och blomkålsmos.

    Ingredienser

    2 portioner

    Rödbetssalladen
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Biffarna
    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 0 riven tryffel
    Ramslöksaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 5 st ramslöksblad
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 517 Kcal

    Stekt lax med gräslöksås

    En riktigt god laxfilé med en gräslöksås - servera med sockerärtor och citron!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten

    Gör så här

    • Skär laxen i stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxbitarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.
    • Låt småkoka i ca 7-8 minuter.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Servera med kokta sockerärtor och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten
Övrigt
  • 0.5 dl bovete
  • 2 msk hamburgerdressing
  • 100 g gröna oliver
  • 8 st soltorkad tomat
  • 4 st svartrot
  • 16 st svarta oliver
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 4.5 msk majonnäs
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • riven tryffel
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl kokosolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm salt
  • 1.5 tsk kanel
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 msk dill
  • 4 msk färsk basilika
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk färsk timjan
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2.5 msk gräslök
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tärning fiskbuljong
Torrvaror
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 3 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk linfrön
  • 0.5 dl torkad frukt
  • 0.5 msk mandelspån
  • 200 g krossade tomater
  • 15.5 tsk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 10 st valnöt
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 200 g bönpasta
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl majs
  • 240 g svarta bönor
  • 4 msk kakaopulver
  • 4 msk agavesirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.25 dl kaffe
  • 1 dl pistagenötter
  • 0.25 dl kokosflingor
Frukt/grönt
  • 0.25 st äpple
  • 2.5 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st fänkål
  • 1.08 st purjolök
  • 50 g spenat
  • 100 g blomkål
  • 4 st salladsblad
  • 1.75 st rödlök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 12 st cocktailtomat
  • 10 st rödbetor
  • 50 g rucola
  • physalis
  • 0.25 st granatäpple
  • 4 basilika
  • 1 st squash
  • 1.5 st röd paprika
  • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.75 st ananas
  • 0.25 st papaya
  • 0.5 st lime
  • 1 tsk ingefära
  • 5 st palsternacka
  • 5 st morot
  • 8 st potatis
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st avokado
  • 0.5 st gul paprika
  • 25 g blandad sallad
  • 0.5 msk citronsaft
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g rotselleri
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 2 dl frysta ärtor
  • 0.5 st grönt äpple
  • 1 st blomkålshuvud
  • 10 st ramslöksblad
  • 13 st dadlar (färska)
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 0.5 st apelsin
  • 150 g sockerärtor
  • 2 st citronklyfta
Mejeri
  • 0.5 dl havremjölk
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 13.5 tsk smör
  • 11 msk grädde
  • 150 g fetaost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 0.2 dl riven ost
  • 0.5 msk crème fraiche
  • 250 g keso
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl sojayoghurt
  • 100 g chevreost
  • 1 dl keso, 4%
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1350 g torskfile
  • 400 g laxfilé
  • 120 g kräftstjärtar
  • 300 g nötfärs
  • 50 g kycklingbacon
  • 8 st ägg
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 40 g bacon
  • 100 g korv med hög kötthalt
  • 250 g handskalade räkor
  • 100 g kalkonpastrami
  • 600 g lammfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!