Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 11 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1241 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 621 Kcal

      Stekt lax med kikärtssallad

    • Middag - 497 Kcal

      Kryddiga kalkon -och aprikosburgare med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1272 Kcal

    • Frukost - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 449 Kcal

      Italiensk varm sallad

    • Middag - 493 Kcal

      Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1316 Kcal

    • Frukost - 416 Kcal

      Havregröt med blåbär och pekannötter

    • Lunch - 558 Kcal

      Omelettwrap med tonfiskröra

    • Middag - 341 Kcal

      Paj med grönsaksrullar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1388 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Lunch - 284 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    • Middag - 940 Kcal

      Medelhavstorsk

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1151 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Äggröra med granatäpple

    • Lunch - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Middag - 434 Kcal

      Riswraps med krabba

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2027 Kcal

    • Frukost - 398 Kcal

      Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    • Lunch - 565 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Middag - 707 Kcal

      Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert - 357 Kcal

      Mango och hallon sorbet med chokladmousse

  • Söndag - 1546 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 481 Kcal

      Rödbetssallad med fem gryner

    • Middag - 655 Kcal

      Torskgratäng med grönsaker och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.6 gram

Fett: 136.9 gram

Protein: 74.5 gram

Energi: 1420 kcal

  • Måndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Måndag lunch 621 Kcal

    Stekt lax med kikärtssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 dl kikärter
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 msk salvia
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna och stek fisken runt om i ca 10 minuter.
    • Gör under tiden kikärtssalladen genom att lägga kikärtor i en skål.
    • Riv moroten och blanda ner.
    • Skär avokado och paprika i mindre bitar och blanda ner.
    • Häll på olivolja och citronsaft.
    • Smaksätt med salvia, salt och peppar.
    • Servera laxen med kikärtsaladen och dekorera med färsk salvia och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 dl kikärter
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 msk salvia
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 497 Kcal

    Kryddiga kalkon -och aprikosburgare med sallad

    Härliga burgare på kalkonfärs med mycket smak och goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 5 st champinjoner
    • 250 g kalkonfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 6 st torkade aprikoser
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 tsk baharat-kryddblandning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 1 msk olivolja
    • 3 st salladslök
    • 100 g rucola
    • 1 dl mandlar
    • 0.25 st granatäpple
    • 100 g körsbärstomater
    • 0 msk citronsaft

    Gör så här

    • Kör champinjonerna i en matberedare tills de liknar brödsmulor.
    • Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till burgaren i en skål, krydda med salt och peppar, blanda ihop.
    • Forma till jämnstora biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn burgarna i ca 5 minuter eller tills de fått färg.
    • Sänk värmen och stek ytterligare 10 minuter.
    • Lyft ur burgarna när de är genomstekta.
    • Håll varmt.
    • Fräs salladslöken i samma panna i ca 3 minuter.
    • Lägg rucola i en skål och vänd ner salladslöken.
    • Tillsätt mandel, granatpple och tomater.
    • Pressa över lite citronsaft och servera tillsammans med burgarna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 5 st champinjoner
    • 250 g kalkonfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 6 st torkade aprikoser
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 tsk baharat-kryddblandning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 1 msk olivolja
    • 3 st salladslök
    • 100 g rucola
    • 1 dl mandlar
    • 0.25 st granatäpple
    • 100 g körsbärstomater
    • 0 msk citronsaft
  • Tisdag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Tisdag lunch 449 Kcal

    Italiensk varm sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 10 st gröna oliver
    • 10 st svarta oliver
    • 0.5 paket kikärtor
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g rucola
    • 150 g manchegoost
    • 100 g salami
    • 125 g parmaskinka

    Gör så här

    • Skiva och skär champinjoner i klyftor.
    • Skala och skär rödlök i skivor.
    • Skär paprika, tomater och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker.
    • Blanda ner oliver och kikärtor tillsammans med pesto, salt och svartpeppar.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och lägg på de varma grönsakerna.
    • Skär tunna skivor av ost och lägg på tallriken tillsammans salami och skinka.
    • Dekorera med lite färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 10 st gröna oliver
    • 10 st svarta oliver
    • 0.5 paket kikärtor
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g rucola
    • 150 g manchegoost
    • 100 g salami
    • 125 g parmaskinka

    Tisdag middag 493 Kcal

    Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strö på salt och peppar på köttet och bryn i smör runt om några minuter.
    • Lägg köttet på en plåt.
    • Lägg på pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med quinasallad, rucola och cocktailtomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Onsdag frukost 416 Kcal

    Havregröt med blåbär och pekannötter

    En mättande frukost som passar utmärkt med olika frysta bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havre, vatten, mjölk och salt i en kastrull.
    • Sänk värmen och sjud i 6-7 minuter.
    • Blanda ner blåbär och lägg upp i en skål.
    • Strö över nötter och servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Onsdag middag 341 Kcal

    Paj med grönsaksrullar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajskal
    • 150 g smör
    • 2 dl havremjöl
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 2 krm salt
    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 800 g morötter i olika färger
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg, ställ den i kylen i c:a 30 minuter.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i ytterligare 30 minuter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Blanda ihop ägg, creme fraiche, västerbottenost, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål.
    • Skala morötterna.
    • Skär tunna skivor av grönsakerna med hjälp av en osthyvel eller en mandolin.
    • Häll äggsmeten i formen, rulla ihop grönsakerna till rullar och stick ner i smeten.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajskal
    • 150 g smör
    • 2 dl havremjöl
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 2 krm salt
    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 800 g morötter i olika färger
    • 1 st squash
  • Torsdag frukost 164 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Torsdag lunch 284 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Torsdag middag 940 Kcal

    Medelhavstorsk

    En god varmrätt som innehåller torskfilé, en medelhavssallad och en krämig örtmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 429 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 940 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk olivolja
    Varm medelhavssalad
    • 1 dl Beluga linser
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 2 st salladslök
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st svarta oliver
    • 0 salt och vitpeppar
    Örtmajonnäs
    • 2 tsk vinäger
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st äggula
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 dl olivolja
    • 2 msk bladpersilja
    • 1.5 dl pistagenötter

    Gör så här

    • Skala pistagenötterna och hacka dem fint.
    • Hacka persiljan.
    • Knäck äggen ett i taget i en kopp.
    • Ta upp äggulorna.
    • Häll vinäger, salt och peppar i en skål.
    • Lägg sedan i äggulorna och blanda ner senapen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ner oljan lite i taget, först droppvis och sedan i en fin stråle.
    • Vispa för hand eller med elvisp.
    • Majonnäsen ska bli tjock och krämig.
    • Rör sedan ner persilja och nötter.
    • Ställ svalt till servering. 
    • Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
    • Smörj en ugnssäker form, krydda fisken med salt och peppar och lägg den i formen.
    • Ringla över lite olivolja och baka fisken i ugnen i cirka 15 minuter eller till en innertemperatur på 60 grader. 
    • Ansa paprikorna och salladslökarna och skär dem i mindre bitar.
    • Fräs dem några minuter i olivolja.
    • Blanda med linserna och krydda med salt och peppar.
    • Servera med fisken och majonnäsen. 

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk olivolja
    Varm medelhavssalad
    • 1 dl Beluga linser
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 2 st salladslök
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st svarta oliver
    • 0 salt och vitpeppar
    Örtmajonnäs
    • 2 tsk vinäger
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st äggula
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 dl olivolja
    • 2 msk bladpersilja
    • 1.5 dl pistagenötter
  • Fredag frukost 288 Kcal

    Äggröra med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggblandningen.
    • Rör runt med en trägaffel i 20 sekunder och lägg upp på en tallrik.
    • Toppa med granatäpplekärnor och dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Fredag lunch 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Fredag middag 434 Kcal

    Riswraps med krabba

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 0.5 st morot
    • 0
    • 0.5 st gurka
    • 4 st risblad
    • 50 g spenat
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap

    Gör så här

    • Skär crabsticks i långa stavar.
    • Skala och skär morot i smala stavar.
    • Skär avokao i skivor och gurka i stavar.
    • Blötlägg risbladen en och en på ett fat med vatten.
    • Lägg upp risbladet på en skärbräda och lägg på babyspenat, grönsaker, avokado och crabsticks.
    • Lägg en dillkvist på och rulla ihop till wraps.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop i en skål.
    • Dela wrapsen och ringla över senapsdressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 0.5 st morot
    • 0
    • 0.5 st gurka
    • 4 st risblad
    • 50 g spenat
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
  • Lördag frukost 398 Kcal

    Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    En nyttig och hälsosam variant av en toast med ost och skinka! Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka om du vill göra denna vegetarisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg en plätt på en ugnsplåt och bred på senap och lägg på skinka och ost.
    • Toppa med den andra plätten och gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller värm snabbt i mikron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Lördag lunch 565 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Lördag middag 707 Kcal

    Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    Biffar med fräscha grönsakstillbehör! Byt älgfärsen mot köttfärs eller kycklingfärs om du önskar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 707 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Tina färsen. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25-30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Häll mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla någon minut.
    • Tillsätt alla ingredienser och forma till 4 biffar. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om någon minut.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja,  balsamico och örter.
    • Skär broccoli i buketter och roten i skivor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    • Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg på rödbetorna och citronmarinerad broccoli.
    • Lägg på biffarna och toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med citronklyftor och färsk rosmarin.
    • Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Lördag dessert 357 Kcal

    Mango och hallon sorbet med chokladmousse

    En trevlig sorbetglass med topping av chokladmousse, passar utmärkt till en varm sommardag när man vill ha något uppfriskande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan

    Gör så här

    • Kör de olika lagren separat i en matberedare.
    • Lägg först ett lager hallonmousse i botten på ett glas och sedan mangosorbet och sist chokladmoussen.
    • Toppa med färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan
  • Söndag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Söndag lunch 481 Kcal

    Rödbetssallad med fem gryner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka ”5 gryner” enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skär rödbetor i tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med örter, olivolja, balsamico, salt och peppar.
    • Fördela sallad på ett fat och lägg på blandningen.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg över.
    • Skär fikonen i små bitar och lägg över salladen tillsammans med rostade valnötter.
    • Dekorera med färsk oregano och en grapefruktskiva.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Söndag middag 655 Kcal

    Torskgratäng med grönsaker och bacon

    En ljuvlig torskgratäng med grönsaker och bacon, perfekt att servera till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 655 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strimla salladslöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i lök och spenatblad.
    • Strö på salt och peppar och låt fräsa någon minut.
    • Häll på grädde och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka i ca 5 minuter.
    • Lägg torskfiléerna i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Häll såsen över och strö på ost.
    • Sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Skiva squash och champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bacon, squash, haricot verts och champinjoner i några minuter.
    • Tillsätt pinjenötter och blanda om.
    • Lägg blandningen över fiskgratängen och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st salladslök
    • 1 msk smör
    • 200 g bladspenat
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 150 g haricots verts
    • 600 g torskfile
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 st squash
    • 10 st färska champinjoner
    • 1 msk smör
    • 150 g bacon
    • 30 g pinjenötter
Övrigt
  • 3 dl bär (frysta)
  • 2.5 msk majonnäs
  • 10 st gröna oliver
  • 38 st svarta oliver
  • 20 gram pekannötter
  • 1 dl Beluga linser
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
Mejeri
  • 3.5 dl mjölk
  • 163.33 g smör
  • 150 g manchegoost
  • 250 g mozzarella
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1.2 dl gräddfil
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 225 g keso
  • 3 msk grädde
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
  • 4 skiva ost
  • 1 st fryst banan
  • 150 g fetaost
  • 2 dl riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 250 g kalkonfärs
  • 10.5 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 100 g salami
  • 125 g parmaskinka
  • 600 g fläskkarré
  • 100 g tonfisk
  • 1400 g torskfile
  • 2 st äggula
  • 100 g crabsticks
  • 2 skivor skinka
  • 150 g kycklingfilé
  • 300 g fryst älgfärs
  • 150 g bacon
Torrvaror
  • 1 dl kikärter
  • 15.5 tsk olivolja
  • 6 st torkade aprikoser
  • 1 dl mandlar
  • 0.5 paket kikärtor
  • 36 msk pinjenötter
  • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
  • 2 dl havremjöl
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1.5 dl pistagenötter
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
  • 4 st risblad
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 0.25 dl kokosgrädde
  • 3 st torkade dadlar
  • 1 msk kakaopulver
  • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
  • 4 st torkade fikon
  • 2 msk valnötter
Frukt/grönt
  • 2 st morot
  • 1 st avokado
  • 2.75 st röd paprika
  • 2.25 st citron
  • 5 st champinjoner
  • 1.5 st gul lök
  • 6 st salladslök
  • 295 g rucola
  • 0.25 st granatäpple
  • 300 g körsbärstomater
  • citronsaft
  • 2 st salladsblad
  • 250 g champinjon
  • 2 st rödlök
  • 600 g cocktailtomater
  • 2.5 st squash
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 5 st små plommontomater
  • 800 g morötter i olika färger
  • 1 dl hallon (färska)
  • 4 st physalis
  • 2 st gul paprika
  • 0.25 st fänkål
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 st zucchini
  • 0.5 st gurka
  • 50 g spenat
  • 150 g broccoli
  • basilika
  • 3 st rödbetor
  • 0.5 st broccolistånd
  • 200 gram hallon (frysta)
  • 1 st banan
  • 125 g mango (fryst)
  • 0.5 st lime
  • 2 st kokta rödbetor
  • 60 g blandad sallad
  • 0.5 st grapefrukt
  • 200 g bladspenat
  • 150 g haricots verts
  • 10 st färska champinjoner
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk salvia
  • 6 msk bladpersilja
  • 1 tsk baharat-kryddblandning
  • 6 msk grön pesto
  • 3 krm salt
  • 2 krm torkade franska örter
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk vinäger
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 1 st myntakvist
  • 3.2 tsk torkade örter
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 2 msk balsamico
  • 1.5 kvist färsk rosmarin
  • örter
  • 0.2 kruka färsk oregano
  • 1 tärning fiskbuljong

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!