Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 10 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1450 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 537 Kcal

      Grillspett med varm blomkålssallad och parmesankräm

    • Mellanmål

    • Dessert - 189 Kcal

      Havre- och kesofrallor med russin

  • Tisdag - 1078 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 537 Kcal

      Grillspett med varm blomkålssallad och parmesankräm

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1046 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 323 Kcal

      Torsk med ägg och spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1340 Kcal

    • Frukost - 636 Kcal

      Omelettwrap med ost, skinka och avokado

    • Lunch - 323 Kcal

      Torsk med ägg och spenatsås

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1366 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 760 Kcal

      Högrevsgryta med chili och dadlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2152 Kcal

    • Frukost - 346 Kcal

      Räkomelett

    • Lunch - 760 Kcal

      Högrevsgryta med chili och dadlar

    • Middag - 797 Kcal

      Rödbetscarpaccio med lax

    • Mellanmål

    • Dessert - 249 Kcal

      Rawfoodbollar med nötter och dadlar

  • Söndag - 1129 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 405 Kcal

      Bakad fetaost med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.5 gram

Fett: 81.4 gram

Protein: 73.8 gram

Energi: 1365.7 kcal

  • Måndag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Måndag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Måndag middag 537 Kcal

    Grillspett med varm blomkålssallad och parmesankräm

    Bjud på grillkväll med goda tillbehör! Grillspetten går också bra att tillaga i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg träspetten i en skål med vatten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Blanda ner i skålen med köttet tillsammans med ketjap manis och srirachasås.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Låt marinera 15 min och trä upp på spett.
    • Skala och riv vitlök.
    • Lägg i en skål.
    • Riv parmesan och tillsätt i skålen med vitlök.
    • Tillsätt creme fraiche, majonnäs, citronsaft och paprikapulver.
    • Grilla spetten i 10 min.
    • Skär blomkål i buketter.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn blomkål och rödlök ett par min och strö på salt och peppar.
    • Hacka persilja och blanda ner.
    • Servera grillspetten med blomkålssalladen och parmesankräm.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Måndag dessert 189 Kcal

    Havre- och kesofrallor med russin

    Lättbakade frallor som du kan förvara i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    7 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl russin
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv moroten grovt. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på solrosfrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    7 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl russin
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
  • Tisdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 537 Kcal

    Grillspett med varm blomkålssallad och parmesankräm

    Bjud på grillkväll med goda tillbehör! Grillspetten går också bra att tillaga i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blötlägg träspetten i en skål med vatten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Blanda ner i skålen med köttet tillsammans med ketjap manis och srirachasås.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Låt marinera 15 min och trä upp på spett.
    • Skala och riv vitlök.
    • Lägg i en skål.
    • Riv parmesan och tillsätt i skålen med vitlök.
    • Tillsätt creme fraiche, majonnäs, citronsaft och paprikapulver.
    • Grilla spetten i 10 min.
    • Skär blomkål i buketter.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn blomkål och rödlök ett par min och strö på salt och peppar.
    • Hacka persilja och blanda ner.
    • Servera grillspetten med blomkålssalladen och parmesankräm.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    Parmesankräm
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.75 dl parmesan
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.2 st citron
    • 1 krm paprikapulver
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater
  • Onsdag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Onsdag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Onsdag middag 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 636 Kcal

    Omelettwrap med ost, skinka och avokado

    Mixa ihop en god omelett och häll i ost, skinka och avokado.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 636 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Gröp ur avokadon och skär fruktköttet i skivor.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en liten bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt smeten stelna i någon minut och lägg sedan på ost och skinka.
    • Fördela avokadon jämnt ovanpå och låt omeletten stelna helt.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle.
    • Dela rullen på mitten och lägg den i en matlåda med lock.
    • Toppa med krasse.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse

    Torsdag lunch 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater
  • Fredag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Fredag middag 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil
  • Lördag frukost 346 Kcal

    Räkomelett

    En mycket trevlig räkomelett med strimlad isbergssallad, dill och några skivor gurka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g pepparrotsost Cantadou
    • 0.75 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 msk dill
    • 0.15 st gurka
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Blanda ägg med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda någon minut.
    • Lägg upp på en tallrik och klicka på pepparrotsost.
    • Lägg på räkor och toppa med gurka och dill.
    • Vik ihop omeletten och servera med dill och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g pepparrotsost Cantadou
    • 0.75 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 msk dill
    • 0.15 st gurka
    • 1 dl isbergssallad

    Lördag lunch 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Lördag middag 797 Kcal

    Rödbetscarpaccio med lax

    Laxfilé tillsammans med en rödbetscarpaccio och en citroncréme till, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 797 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 50 g blandad sallad
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk oregano
    • 150 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 2 msk mandelspån
    Citroncréme
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 1 msk färsk oregano
    • 2 tsk citronskal
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Koka rödbetor ca 20 minuter i vatten.
    • Skala och skiva tunt.
    • Fördela sallad på en tallrik och lägg rödbetorna över.
    • Häll på olivolja, honung, balsamico och strö på salt och torkad oregano.
    • Gör citroncrémen genom att blanda alla ingredienser.
    • Smaka av med salt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxfilén på bägge sidor.
    • Strö på salt.
    • Lägg laxen över rödbetorna och strö på lite citronskal.
    • Toppa med färsk oregano och rostade mandelspån.
    • Servera med en klicka citroncréme och dekorera med en citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 50 g blandad sallad
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk oregano
    • 150 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 2 msk mandelspån
    Citroncréme
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 1 msk färsk oregano
    • 2 tsk citronskal
    • 1 st citronskiva

    Lördag dessert 249 Kcal

    Rawfoodbollar med nötter och dadlar

    Rawfood bollar, ett nyttigare alternativ till dessert eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 3 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk kokosolja
    • 1 dl riven kokos

    Gör så här

    • Mixa nötter med dadlar, lite salt och kakao i en matberedare tills det blir en massa.
    • Tillsätt lite kokosolja eller vatten och rör runt.
    • Forma bollar och rulla i kokos.
    • Kan förvaras i kyl eller frys.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 3 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk kokosolja
    • 1 dl riven kokos
  • Söndag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Söndag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Söndag middag 405 Kcal

    Bakad fetaost med tomater

    Vegetarisk, enkel och så god maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g fetaost
    • 80 g soltorkade tomater
    • 100 g körsbärstomater
    • 10 st gröna oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Lägg fetaost, tomater, oliver på en liten ugnsfast form.
    • Krydda med salt, svartpeppar och örtagårdskydda.
    • Ringla över honung och sätt in i ugnen i 10 min.
    • Toppa med rosmarin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g fetaost
    • 80 g soltorkade tomater
    • 100 g körsbärstomater
    • 10 st gröna oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 kvist färsk rosmarin
Mejeri
  • 417 tsk smör
  • 5 skiva ost
  • 8 dl grädde
  • 8 dl riven ost
  • 1.5 dl parmesan
  • 8 msk crème fraiche
  • 2 dl keso, 4%
  • 4 dl sojayoghurt
  • 200 g philadelphia grillad paprika
  • 2 dl havregrädde
  • 8 msk gräddfil
  • 25 g pepparrotsost Cantadou
  • 100 g fetaost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 skivor skinka
  • 4 st hel kyckling
  • 23 st ägg
  • 600 g fläskkarré
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 600 g torskfile
  • 1400 g högrev
  • 0.75 dl handskalade räkor i lag
  • 150 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 3 st paprikaringar
  • 40 cm purjolök
  • 8.5 klyfta vitlök
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st rödlök
  • 0.65 st citron
  • 5 st morot
  • 2 st nektarin
  • 16 st färsk jordgubbe
  • 2 st grön kiwi
  • 2 dl blåbär
  • 6 st gul paprika
  • 104 g rucola
  • 150 g cocktailtomater
  • 500 g spenat
  • 1 st avokado
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 6 st schalottenlök
  • 2 st röd chili
  • 4 tsk riven ingefära
  • 0.15 st gurka
  • 1 dl isbergssallad
  • 2 st rödbetor
  • 50 g blandad sallad
  • 2 tsk citronskal
  • 1 st citronskiva
  • 100 g körsbärstomater
Torrvaror
  • 8 dl mjöl av bovete
  • 14 msk psylliumhusk
  • 10 msk pinjenötter
  • 5 tsk olivolja
  • 4 dl havregryn
  • 2.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl russin
  • 1 tsk bakpulver
  • 13 st torkade dadlar
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 2 msk mandelspån
  • 2 dl paranötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl riven kokos
Kryddor/smaksättare
  • 9.3 tsk salt
  • 0.8 tsk svartpeppar
  • 2 msk malen curry
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 tsk srirachasås
  • 6.5 krm örtagårdskrydda
  • 4 msk persilja
  • 2 krm paprikapulver
  • 4 kvist färsk persilja
  • 4 msk pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 2 msk stark chilisås
  • 4 tsk sambal oelek
  • 2 dl ajvar relish
  • 0.5 msk dill
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 kvist färsk rosmarin
Övrigt
  • 8 st träspett
  • 1 msk majonnäs
  • 600 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
  • 80 g soltorkade tomater
  • 10 st gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!