Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 1 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1276 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Middag - 498 Kcal

      Köttfärssås med glutenfri spagetti

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1020 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 498 Kcal

      Köttfärssås med glutenfri spagetti

    • Middag - 164 Kcal

      Pak choisoppa med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1113 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 164 Kcal

      Pak choisoppa med nudlar

    • Middag - 707 Kcal

      Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1681 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Keso med nektarin och nötter

    • Lunch - 707 Kcal

      Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    • Middag - 656 Kcal

      Lax med mangosallad och limecréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1903 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 656 Kcal

      Lax med mangosallad och limecréme

    • Middag - 888 Kcal

      Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1818 Kcal

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 888 Kcal

      Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Middag - 333 Kcal

      Svartkålsallad med dill, halloumi och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert - 270 Kcal

      Kokosbollar

  • Söndag - 1221 Kcal

    • Frukost - 329 Kcal

      Ägghack med räkor

    • Lunch - 333 Kcal

      Svartkålsallad med dill, halloumi och granatäpple

    • Middag - 559 Kcal

      Asiatisk kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 98 gram

Fett: 75.7 gram

Protein: 83.3 gram

Energi: 1433.1 kcal

  • Måndag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 4 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 4 dl vatten

    Måndag lunch 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti
  • Tisdag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Tisdag lunch 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Tisdag middag 164 Kcal

    Pak choisoppa med nudlar

    En riktig lågkalorirätt med goda smaker och grönsaker att tugga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Dela de stora svamparna.
    • Skala och hacka vitlök, chili och salladslök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svamp, vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten, ketjap manis och fisksås.
    • Dela citrongrässtjälken och lägg ner i soppan.
    • Skiva pak choi, minimajs och sockerärter och lägg ner i grytan.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över färsk koriander och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
  • Onsdag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 4 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 4 dl vatten

    Onsdag lunch 164 Kcal

    Pak choisoppa med nudlar

    En riktig lågkalorirätt med goda smaker och grönsaker att tugga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Dela de stora svamparna.
    • Skala och hacka vitlök, chili och salladslök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svamp, vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten, ketjap manis och fisksås.
    • Dela citrongrässtjälken och lägg ner i soppan.
    • Skiva pak choi, minimajs och sockerärter och lägg ner i grytan.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över färsk koriander och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Onsdag middag 707 Kcal

    Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    Biffar med fräscha grönsakstillbehör! Byt älgfärsen mot köttfärs eller kycklingfärs om du önskar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 707 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Tina färsen. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25-30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Häll mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla någon minut.
    • Tillsätt alla ingredienser och forma till 4 biffar. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om någon minut.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja,  balsamico och örter.
    • Skär broccoli i buketter och roten i skivor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    • Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg på rödbetorna och citronmarinerad broccoli.
    • Lägg på biffarna och toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med citronklyftor och färsk rosmarin.
    • Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Torsdag frukost 318 Kcal

    Keso med nektarin och nötter

    Hittar du inte nektarin så byt mot annan frukt i säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.75 st nektarin
    • 0.5 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skiva och hacka nektarinen och lägg runt keson.
    • Toppa med nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.75 st nektarin
    • 0.5 dl blandade nötter

    Torsdag lunch 707 Kcal

    Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    Biffar med fräscha grönsakstillbehör! Byt älgfärsen mot köttfärs eller kycklingfärs om du önskar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 707 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Tina färsen. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25-30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Häll mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla någon minut.
    • Tillsätt alla ingredienser och forma till 4 biffar. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om någon minut.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja,  balsamico och örter.
    • Skär broccoli i buketter och roten i skivor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    • Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg på rödbetorna och citronmarinerad broccoli.
    • Lägg på biffarna och toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med citronklyftor och färsk rosmarin.
    • Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Torsdag middag 656 Kcal

    Lax med mangosallad och limecréme

    Denna lax med mangosallad passar alldeles utmärkt till en härlig lunch ute i solen. Servera laxen med en fräsch limecréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtsklädd plåt och strö på salt.
    • Smula över fetaost.
    • Mortla peppar och strö över.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Tina mango och lägg i en skål.
    • Blanda ner ingefära, vitlök, rödlök, salladslök, chili och pressa lime över.
    • Strö på salt och peppar och lägg i koriander.
    • Blanda i broccoli och skär avokado och sockerärtor i bitar och blanda ner.
    • Riv skalet från en halv lime fint. Rör ihop med övriga ingredienserna till en sås.
    • Servera laxen med tillbehören.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung
  • Fredag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Fredag lunch 656 Kcal

    Lax med mangosallad och limecréme

    Denna lax med mangosallad passar alldeles utmärkt till en härlig lunch ute i solen. Servera laxen med en fräsch limecréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtsklädd plåt och strö på salt.
    • Smula över fetaost.
    • Mortla peppar och strö över.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Tina mango och lägg i en skål.
    • Blanda ner ingefära, vitlök, rödlök, salladslök, chili och pressa lime över.
    • Strö på salt och peppar och lägg i koriander.
    • Blanda i broccoli och skär avokado och sockerärtor i bitar och blanda ner.
    • Riv skalet från en halv lime fint. Rör ihop med övriga ingredienserna till en sås.
    • Servera laxen med tillbehören.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Fredag middag 888 Kcal

    Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och chilimajjo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 888 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Gör så här

    • Riv vitlök fint och riv ingefära. Gör marinaderna och lägg ner kyckling.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter till den  är genomstekt och har fått fin färg eller lägg kycklinglårfiléerna på en ugnsplåt och ugnsbaka i 20 minuter på 200 grader.
    • Riv vitlök. Gör chilimajjo genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Riv ingefära och vitlök. Hacka koriander. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor.
    • Skär sockerärtor och paprika i strimlor. S
    • trimla salladslök. Koka sojabönor någon minut i lättsaltat vatten. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med jordnötter och färsk koriander.
    • Servera med kycklinglårfiléerna, chilimajjo och picklad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök
  • Lördag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Lördag lunch 888 Kcal

    Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och chilimajjo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 888 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Gör så här

    • Riv vitlök fint och riv ingefära. Gör marinaderna och lägg ner kyckling.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter till den  är genomstekt och har fått fin färg eller lägg kycklinglårfiléerna på en ugnsplåt och ugnsbaka i 20 minuter på 200 grader.
    • Riv vitlök. Gör chilimajjo genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Riv ingefära och vitlök. Hacka koriander. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor.
    • Skär sockerärtor och paprika i strimlor. S
    • trimla salladslök. Koka sojabönor någon minut i lättsaltat vatten. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med jordnötter och färsk koriander.
    • Servera med kycklinglårfiléerna, chilimajjo och picklad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Lördag middag 333 Kcal

    Svartkålsallad med dill, halloumi och granatäpple

    Svartkål är en fantastiskt god och nyttig kålsort som i den här rätten serveras med salt haloumi och smaksätts med dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g svartkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk äpplecidervinäger
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g halloumi
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj och skiva svartkålen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Blanda ihop honung, vinäger, olja, senap, dill, salt och svartpeppar i en skål.
    • Blanda ner kål och lök.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Strö på granatäpplekärnor.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfröna någon minut och strö över salladen.
    • Häll olja i stekpannan och bryn halloumin på bägge sidor.
    • Lägg på salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g svartkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk äpplecidervinäger
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g halloumi
    • 1 msk solrosfrön

    Lördag dessert 270 Kcal

    Kokosbollar

    Kokosbollarna går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 g mandel
    • 125 g valnötter
    • 7 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 3 msk vatten
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör på full effekt några minuter.
    • Tillsätt lite vatten så att smeten går ihop. Forma till bollar och rulla i kokos.
    • Ställ kallt till servering och förvara sedan i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 g mandel
    • 125 g valnötter
    • 7 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 3 msk vatten
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag frukost 329 Kcal

    Ägghack med räkor

    Ägg med räkor, en god enkel frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, räkor, salt och peppar.
    • Servera med tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat

    Söndag lunch 333 Kcal

    Svartkålsallad med dill, halloumi och granatäpple

    Svartkål är en fantastiskt god och nyttig kålsort som i den här rätten serveras med salt haloumi och smaksätts med dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g svartkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk äpplecidervinäger
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g halloumi
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj och skiva svartkålen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Blanda ihop honung, vinäger, olja, senap, dill, salt och svartpeppar i en skål.
    • Blanda ner kål och lök.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Strö på granatäpplekärnor.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfröna någon minut och strö över salladen.
    • Häll olja i stekpannan och bryn halloumin på bägge sidor.
    • Lägg på salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g svartkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk äpplecidervinäger
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g halloumi
    • 1 msk solrosfrön

    Söndag middag 559 Kcal

    Asiatisk kycklingsoppa

    Asiatiska smaker sitter aldrig fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen.
    • Tillsätt currypaste, lime och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs.
    • Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy.
    • Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander
Frukt/grönt
  • 200 g bladspenat
  • 2 st gurka
  • 4 st selleristjälk
  • 5 st avokado
  • 4 st citron
  • 400 g ananas (fryst)
  • 7 tsk ingefära
  • 1.25 st broccolistånd
  • 1.75 st rödlök
  • 13 klyfta vitlök
  • 0.5 st mini squash
  • 625 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 1.33 st lime
  • 2.5 st gul lök
  • 5 st morot
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 2 paket smörgåskrasse
  • 1 st grapefrukt
  • 100 g shiitakesvamp
  • 2 st röd chili
  • 6 tsk riven ingefära
  • 8 st salladslök
  • 3 st citrongräs
  • 300 g pak choi
  • 150 g minimajs
  • 6 st rödbetor
  • 200 g rucola
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • 0.75 st nektarin
  • 300 g mango (fryst)
  • 10 tsk limesaft
  • 4 dl broccoli
  • 5 tsk färsk ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 300 g frysta sojabönor
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st kiwi
  • 400 g svartkål
  • 1 styck tomat
Kryddor/smaksättare
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk stark chilisås
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk fisksås
  • 6 msk ketjap manis
  • 14 msk färsk koriander
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk balsamico
  • 3 kvist färsk rosmarin
  • 2 krm salt
  • 4 tsk pepparmix
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 msk sötstark senap
  • 4 msk dill
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk röd currypaste
  • 1 msk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g lövbiff
  • 600 g nötfärs
  • 600 g fryst älgfärs
  • 2 st ägg
  • 600 g laxfilé
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 st kokt ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 250 g kycklingfärs
Torrvaror
  • 16 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g glutenfri spagetti
  • 4 msk solrosfrön
  • 127 msk valnötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 4 msk pinjenötter
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 7 tsk flytande honung
  • 200 g sobanudlar
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 dl jordnötter
  • 250 g mandel
  • 7 st torkade dadlar
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 burk kokosmjölk
Mejeri
  • 1 msk gräddfil
  • 250 g keso
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 msk smör
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk kesella
  • 150 g halloumi
Övrigt
  • 2 skiva grovt bröd Guldkorn
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 st lime zest
  • 4.5 msk majonnäs
  • 100 g picklad rödlök
  • 2 msk äpplecidervinäger

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!