Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 1 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 660 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Rostad mandel- och nötmüsli

  • Torsdag - 1418 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Middag - 530 Kcal

      Oxfilé med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1492 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 530 Kcal

      Oxfilé med kantarellsås

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 910 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 437 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.8 gram

Fett: 52.9 gram

Protein: 41 gram

Energi: 819.4 kcal

  • Onsdag middag 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Onsdag dessert 265 Kcal

    Rostad mandel- och nötmüsli

    En ljuvligt god müsli som kan förvaras i en burk med lock. I detta recept ingår dadelsirap som du kan hitta på hyllan som brukar kallas "världens mat", det går bra att byta ut dadelsirap mot flytande honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hetta upp en stor stekpanna och lägg ner mandelmjöl, kryddor, salt och rosta någon minut.
    • Häll över rapsolja, dadelsirap och vatten.
    • Sänk värmen och rosta i 10 minuter på låg värme. Rör om flera gånger.
    • Lägg på en plåt.
    • Hacka nötterna och rosta nötterna, frön och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg på en plåt och blanda ner linfrön, russin och kokos.
    • Blanda ihop allt med mandelmuslin.
    • Låt svalna och förvara müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor
  • Torsdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Torsdag lunch 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Torsdag middag 530 Kcal

    Oxfilé med kantarellsås

    Bjud över dina vänner på en riktigt lyxmiddag. Laga en god oxfilé tillsammans med en kantarellsås och grönsaker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Gör så här

    • Skär köttet i fyra bitar.
    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
    • Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter.
    • Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost
  • Fredag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Fredag lunch 530 Kcal

    Oxfilé med kantarellsås

    Bjud över dina vänner på en riktigt lyxmiddag. Laga en god oxfilé tillsammans med en kantarellsås och grönsaker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Gör så här

    • Skär köttet i fyra bitar.
    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
    • Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter.
    • Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Fredag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Lördag lunch 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
Torrvaror
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
Frukt/grönt
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 1 st blodapelsin
  • 5 st cocktailtomat
Mejeri
  • 2 dl havremjölk
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 tsk smör
  • 1 msk grädde
Övrigt
  • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g kycklingbacon
  • 2 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!