Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 1 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1249 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Havregröt med blåbär och vanilj

    • Lunch

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Rostad mandel- och nötmüsli

  • Tisdag - 495 Kcal

    • Frukost - 237 Kcal

      Solgul smoothie

    • Lunch

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 906 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch

    • Middag - 469 Kcal

      Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 631 Kcal

    • Frukost - 76 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1111 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch

    • Middag - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1241 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 464 Kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Mellanmål

    • Dessert - 131 Kcal

      Choklad och apelsinrutor

  • Söndag - 1431 Kcal

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 464 Kcal

      Pestokyckling med zucchinipasta

    • Middag - 599 Kcal

      Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46 gram

Fett: 65.8 gram

Protein: 52.6 gram

Energi: 1009.2 kcal

  • Måndag frukost 429 Kcal

    Havregröt med blåbär och vanilj

    En riktigt god havregrynsgröt med massor av blåbär och lite vaniljpulver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ca 3 min under omrörning.
    • Blanda ner solrosfrön, vaniljpulver och blåbär och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.
    • Toppa med blåbär och häll på sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Måndag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag dessert 265 Kcal

    Rostad mandel- och nötmüsli

    En ljuvligt god müsli som kan förvaras i en burk med lock. I detta recept ingår dadelsirap som du kan hitta på hyllan som brukar kallas "världens mat", det går bra att byta ut dadelsirap mot flytande honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hetta upp en stor stekpanna och lägg ner mandelmjöl, kryddor, salt och rosta någon minut.
    • Häll över rapsolja, dadelsirap och vatten.
    • Sänk värmen och rosta i 10 minuter på låg värme. Rör om flera gånger.
    • Lägg på en plåt.
    • Hacka nötterna och rosta nötterna, frön och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg på en plåt och blanda ner linfrön, russin och kokos.
    • Blanda ihop allt med mandelmuslin.
    • Låt svalna och förvara müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Tisdag middag 259 Kcal

    Torsk med västerbottenost

    Piffa upp torsken med en god västerbottenost - serveras med en sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Skär grönsaker och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsaker i några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner hackad färsk persilja.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker.
    • Strö på salt och peppar på torskfiléerna.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn fisken några minuter per sida.
    • Lägg upp på tallriken och toppa med riven västerbottenost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost
  • Onsdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Onsdag middag 469 Kcal

    Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    Klassisk smakkombination med rödbetor, chèvre, honung och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 469 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Koka rödbetorna mjuka i vatten, ca 25-30 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. Skiva och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till marinaden och låt stå en stund.
    • Skiva squash på längden och stek i lite olja i en stekpanna någon minut. Lägg på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela en bit chèvre på squash och ringla över honung och strö på örtagårdskrydda och valnötter. Sätt in i ugnen i 5 min.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och fördela rödbetssallad över. Lägg på den gratinerade chèvresquashen.
    • Dekorera med skivad citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron
  • Torsdag frukost 76 Kcal

    Detox My Morning

    Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Torsdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Fredag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Lördag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Lördag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Lördag middag 464 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 131 Kcal

    Choklad och apelsinrutor

    Smarriga chokladrutor som sötas med färska dadlar istället för socker. Paranötter, hasselnötter, cashewnötter och kokos ger fin smak. En ruta innehåller 136 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Undre lagret
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 dl paranötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.25 dl apelsinsaft
    Övre lagret
    • 2 dl riven kokos
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 msk honung
    • 1 st apelsinskal

    Gör så här

    Undre lagret

    • Lägg först nötter i en mixer och kör till ett lite grovt mjöl.
    • Lägg i urkärnade dadlar, kakao och apelsinsaft och mixa samman.
    • Tryck ut smeten i en fyrkantig form täckt med bakplåtspapper.
    • Ställ i kylen i väntan på nästa lager. 

    Övre lagret

    • Mixa kokos och cashewnötter i en matberedare och lägg i en bunke.
    • Blanda samman med övriga ingredienser.
    • Tryck ut smeten ovanpå chokladlagret.
    • Låt sedan kakan vila en stund i kylen innan du skär den i fyrkantiga rutor.
    • Toppa rutorna med kokos. 

    Ingredienser

    15 portioner

    Undre lagret
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 dl paranötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.25 dl apelsinsaft
    Övre lagret
    • 2 dl riven kokos
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 msk honung
    • 1 st apelsinskal
  • Söndag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Söndag lunch 464 Kcal

    Pestokyckling med zucchinipasta

    Gör en härlig italiensk klassiker men byt ut pastan mot zucchini för ett mer hälsosamt alternativ!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin.
    • Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
    • Skär kycklingfilén i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna.
    • Ta av såsen från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 450 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vispgrädde
    • 3 msk grön pesto
    • 16 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 6 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Söndag middag 599 Kcal

    Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    En härlig laxrätt där chevréosten gifter sig fint med den söta aprikosen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé.
    • Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar.
    • Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Dela aprikoser, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor.
    • Blanda ner aprikoser, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg över grönsakerna.
    • Lägg fisken över och toppa med groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 3.5 msk solrosfrön
  • 3.5 tsk flytande honung
  • 11.5 msk olivolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk dadelsirap
  • 2 dl havrekärnor
  • 3 dl paranötter
  • 12 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl kokosskivor
  • 4 tsk agavesirap
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 10 st pekannötter
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 krm salt
  • 4 krm vaniljpulver
  • 1 msk kalvfond
  • 1.5 msk balsamico
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk mynta
  • 1 msk persilja
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 6 tsk kycklingfond
  • 6 msk grön pesto
  • 8 kvist färsk persilja
  • 2 tsk dill
Frukt/grönt
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 3 klyfta vitlök
  • 2.75 st squash
  • 6 st avokado
  • 30 st små plommontomater
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st mango
  • 2.25 st röd paprika
  • 0.25 st rödlök
  • 2 dl isbergssallad
  • 2 st blodapelsin
  • 25 g rucola
  • 2.2 st citron
  • 6 tsk ingefära
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st broccolistånd
  • 1.5 st gul lök
  • 5 st cocktailtomat
  • 100 g broccoli
  • 4 st zucchini
  • 30 st cocktailtomater i olika färger
  • 10 st dadlar (färska)
  • 1 st apelsinskal
  • 2 dl blandsallad
  • 50 g sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 3 st aprikos
  • 1 st citronklyfta
  • 25 g böngroddar
Mejeri
  • 1 dl sojamjölk
  • 2 dl sojayoghurt
  • 23.5 tsk smör
  • 2.2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 200 g chevre
  • 4 dl vispgrädde
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 1 msk grädde
  • 75 g halloumi
  • 12 msk riven parmesanost
  • 4 dl vaniljyoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g lammfärs
  • 7 st ägg
  • 150 g torskfile
  • 1400 g kycklingfilé
  • 50 g kycklingbacon
  • 300 g laxfilé
Övrigt
  • 200 g svarta oliver kärnfria
  • 1 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 32 st svarta oliver
  • 0.25 dl apelsinsaft
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl frukt och bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!