Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v26

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 860 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Middag - 423 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1128 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Middag - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 800 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Middag - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 921 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1117 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      detox

      Spenatdrink med ingefära

    • Lunch - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.5 gram

Fett: 37 gram

Protein: 19.3 gram

Energi: 965.2 kcal

  • Onsdag lunch 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Onsdag middag 423 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Snabbt, enkelt och så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  flytande honung och basilika i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk pumpakärnor
  • Torsdag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Torsdag lunch 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Torsdag middag 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

  • Fredag lunch 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Fredag middag 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

  • Lördag lunch 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Lördag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Söndag frukost 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Söndag lunch 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Söndag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
Frukt/grönt
  • 2 dl rucola
  • 1 st päron
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.25 st rödlök
  • 2 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 50 g spenat
  • 1 st apelsin
  • 2 dl fryst mango
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st lime
Mejeri
  • 50 g Brieost
  • 125 g mozzarella
  • 101 msk smör
  • 4 msk kesella
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
Torrvaror
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor
  • 3 dl havremjöl
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk pestovinägrett
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1.25 kruka färsk basilika
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
Övrigt
  • rester 400 kalorier

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!