Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v24

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1248 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 482 Kcal

      Matlåda med mozzarella och makrill

    • Middag - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1315 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Middag - 549 Kcal

      Spenatpaj med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1107 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 755 Kcal

      Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    • Middag - 228 Kcal

      Gratinerat päron med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 995 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 228 Kcal

      Gratinerat päron med fetaost

    • Middag - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1315 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Middag - 549 Kcal

      Spenatpaj med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1241 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 250 Kcal

      Melontårta

    • Middag - 700 Kcal

      Rester 700 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 43.6 gram

Fett: 78.3 gram

Protein: 46.6 gram

Energi: 1203.4 kcal

  • Måndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Måndag lunch 482 Kcal

    Matlåda med mozzarella och makrill

    Tips på en lättlagad måltid att ta med sig som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk makrill
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st avokado
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 2 st salladsblad
    • 2 dl ruccolasallad
    • 1 msk bladpersilja
    Garnering
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg sallad, ruccola och persilja på ett fat.
    • Skär mozzarella i skivor och lägg över salladen tillsammans med makrillen.
    • Ringla lite extra tomatsås från makrillen över mozzarellan.
    • Dela avokadon, gröp ur kärnan och skär i klyftor.
    • Dela tomaterna i bitar och lägg bredvid makrillen tillsammans med avokadon.
    • Garnera med några kvistar dill på sidan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk makrill
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st avokado
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 2 st salladsblad
    • 2 dl ruccolasallad
    • 1 msk bladpersilja
    Garnering
    • 1 st dillkvistar

    Måndag middag 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika
  • Tisdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Tisdag lunch 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Tisdag middag 549 Kcal

    Spenatpaj med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i ca 30 minuter.
    • Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant.
    • Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Skala och finhacka lök och skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter.
    • Tillsätt spenat och lägg blandningen i pajformen.
    • Skriva champinjoner och lägg på pajen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
    • Häll äggstanningen över pajen och smula över fetaost.
    • Höj temperaturen till 200 grader och ställ in i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
    •  Toppa med granatäpplekärnor och servera med sallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple
  • Onsdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Onsdag lunch 755 Kcal

    Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    En riktigt krämig och god lasagne med härlig chévreost och ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 755 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Onsdag middag 228 Kcal

    Gratinerat päron med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär två skivor, ca 1 cm, av päronet och lägg på en ugnsplåt.
    •  Toppa med smulad fetaost och ringla över lite honung.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skär rädisor och resten av päronet i tärningar.
    • Lägg päronet och rädisorna på salladen och lägg på päronet.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • Torsdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Torsdag lunch 228 Kcal

    Gratinerat päron med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär två skivor, ca 1 cm, av päronet och lägg på en ugnsplåt.
    •  Toppa med smulad fetaost och ringla över lite honung.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skär rädisor och resten av päronet i tärningar.
    • Lägg päronet och rädisorna på salladen och lägg på päronet.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor

    Torsdag middag 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika
  • Fredag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Fredag lunch 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Fredag middag 549 Kcal

    Spenatpaj med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i ca 30 minuter.
    • Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant.
    • Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Skala och finhacka lök och skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter.
    • Tillsätt spenat och lägg blandningen i pajformen.
    • Skriva champinjoner och lägg på pajen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
    • Häll äggstanningen över pajen och smula över fetaost.
    • Höj temperaturen till 200 grader och ställ in i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
    •  Toppa med granatäpplekärnor och servera med sallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple
  • Lördag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 250 Kcal

    Melontårta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st mini vattenmelon
    • 1 st kiwi
    • 0.5 burk kesella vanilj
    • 50 g färska blåbär
    • 0.5 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Skär bort ¼ av melonen och spara till frukost eller som mellanmål. Skär bort skalet på melonen med en vass kniv så det blir en kupol. Skär av en tjock platta, ca 2 cm och lägg på ett fat.
    • Skiva kivi och lägg över. Gör ett hål i kupolen och ställ över lagret med kiwi. Fyll hålet med vaniljkesella.
    • Toppa med blåbär och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st mini vattenmelon
    • 1 st kiwi
    • 0.5 burk kesella vanilj
    • 50 g färska blåbär
    • 0.5 dl granatäppelkärnor

    Lördag middag 700 Kcal

    Rester 700 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 700 kalorier per portion.

Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 burk makrill
  • 8 st ägg
Mejeri
  • 125 g mozarella
  • 301 g smör
  • 200 g chevreost
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl keso, 4%
  • 2 dl grädde
  • 200 g fetaost
  • 4 msk kesella
  • 0.5 burk kesella vanilj
Frukt/grönt
  • 0.5 st avokado
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 2 st salladsblad
  • 2 dl ruccolasallad
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st rödlök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.5 st persika
  • 0.5 st squash
  • 200 g bladspenat
  • 250 g champinjon
  • granatäpple
  • 0.5 st päron
  • 2 dl blandsallad
  • 4 st rädisor
  • 0.65 dl granatäppelkärnor
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 0.75 st mini vattenmelon
  • 1 st kiwi
  • 50 g färska blåbär
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 st dillkvistar
  • 3 msk grön pesto
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 0.2 tsk salt
  • 0.25 tsk vaniljpulver
Torrvaror
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 20 msk bovetemjöl
  • 1 tsk honung
Övrigt
  • rester 700 kalorier

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!