Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v 8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1033 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 525 Kcal

      Thaiwok med risnudlar

    • Middag - 384 Kcal

      Salciccia- och grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 437 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.9 gram

Fett: 40 gram

Protein: 28.5 gram

Energi: 734.8 kcal

  • Måndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Måndag lunch 525 Kcal

    Thaiwok med risnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 69 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.67 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 75 g sugarsnaps
    • 50 g minimajs
    • 10 g cashewnötter

    Gör så här

    • Koka risnudlarna enligt förpackningen på paketet.
    • Skala och skär morot och lök i mindre bitar.
    • Riv vitlök och ingefära fint.
    • Hacka koriandern.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och bryn grönsaker, lök, vitlök tillsammans ingefära i några minuter.
    • Häll på kokosmjölken och tillsätt currypasta, limessaft och honung.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop i 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter och lägg ner i grytan tillsammans med minimajs och sugarsnaps och låt allt bli varmt.
    • Servera med risnudlar, färsk koriander, en limeklyfta och rostade cashewnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.67 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 75 g sugarsnaps
    • 50 g minimajs
    • 10 g cashewnötter

    Måndag middag 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 150 g chevreost
  • 50 g Brieost
Frukt/grönt
  • 0.5 st persika
  • 1 st morot
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st broccolistånd
  • 75 g sugarsnaps
  • 50 g minimajs
  • 4 st squash
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 st fänkål
  • 2 dl rucola
  • 1 st päron
Torrvaror
  • 100 g risnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 1 tsk honung
  • 10 g cashewnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 12 st valnöt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk torkade tranbär
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.67 msk röd currypaste
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 1 msk pestovinägrett
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g salcciakorv
Övrigt
  • 20 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!