Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v 48

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 831 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34 gram

Fett: 37 gram

Protein: 79.8 gram

Energi: 830.5 kcal

  • Måndag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Måndag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Måndag middag 491 Kcal

    Hällefilé med grönsaker

    En ljuvlig hällefilé med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 491 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g hälleflundra filé
    • 1 tsk salt
    • 6 st grön sparris
    • 150 g broccoli
    • 2 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    Romsås
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    Tillbehör
    • 100 g torkad algsallad
    • 4 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ingredienserna i en skål.
    • Strö salt på fisken.
    • Skala och skär palsternackan i stavar.
    • Skär de andra grönsaker i fina bitar på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn grönsakerna runt om.
    • Pressa lite citron över och strö på salt.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor några minuter eller tills fisken är klar.
    • Lägg på grönsaker på en tallrik och toppa med hällefilén och romsås.
    • Servera med alger och stenbitsrom.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g hälleflundra filé
    • 1 tsk salt
    • 6 st grön sparris
    • 150 g broccoli
    • 2 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    Romsås
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    Tillbehör
    • 100 g torkad algsallad
    • 4 msk stenbitsrom
Mejeri
  • 375 g keso
  • 4 msk crème fraiche
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • vitlök
  • 6 st grön sparris
  • 150 g broccoli
  • 2 st palsternacka
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 300 g hälleflundra filé
  • 6 msk stenbitsrom
Kryddor/smaksättare
  • persilja
  • 1 tsk salt
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 100 g torkad algsallad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!