Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v 45

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1335 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1153 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1201 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Middag - 456 Kcal

      Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1380 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 456 Kcal

      Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    • Middag - 794 Kcal

      Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 730 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 691 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 436 Kcal

      Spenatomelett

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1238 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 794 Kcal

      Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

    • Middag - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33.8 gram

Fett: 66.9 gram

Protein: 67.9 gram

Energi: 1104 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Måndag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.

     

    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

     

    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Tisdag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.

     

    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

     

    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 456 Kcal

    Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    En fräsch sallad med bland annat torsk, tomat och avokado i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Gör så här

    • Gör salladen först genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Dela avokado och skär i mindre bitar.
    • Blanda tomat, avokado, olja, vinäger och lite svartpeppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med färska basilikablad.
    • Hyvla parmesanosten och tillsätt i salladen.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor ca 4 minuter.
    • Servera med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost
  • Torsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 456 Kcal

    Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    En fräsch sallad med bland annat torsk, tomat och avokado i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Gör så här

    • Gör salladen först genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Dela avokado och skär i mindre bitar.
    • Blanda tomat, avokado, olja, vinäger och lite svartpeppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med färska basilikablad.
    • Hyvla parmesanosten och tillsätt i salladen.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor ca 4 minuter.
    • Servera med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Torsdag middag 794 Kcal

    Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

    Servera rödspätta med remouladsås och palsternacksmos till middag eller som en lyxig lunch. Perfekt måltid att bjuda gäster på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 794 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk smör
    Remouladsås
    • 0.2 dl smörgåsgurka
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 salt och svartpeppar
    Palsternackmos
    • 5 st palsternacka
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att skala och dela palsternackorna.
    • Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
    • Gör sedan remouladsåsen genom att blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt tills servering.
    • Lägg ut rödspättorna på en stor tallrik och krydda med salt och peppar.
    • Panera först fisken i havremjöl.
    • Vispa upp ägget och blanda mandelmjöl och sesamfrön på ett fat.
    • Vänd fisken i äggvispet och panera sidan fisken i mandel- och sesamblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna och med smör och stek fisken gyllenbrun några minuter på varje sida.
    • Mixa under tiden de kokta palsternackorna med grädde, smör och dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera den panerade fisken med remouladsås och palsternacksmos och dekorera med citronklyftor och färsk dill.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk smör
    Remouladsås
    • 0.2 dl smörgåsgurka
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 salt och svartpeppar
    Palsternackmos
    • 5 st palsternacka
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

  • Lördag frukost 255 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 436 Kcal

    Spenatomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 30 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 0.5 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop med vatten, salt
      och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör, fräs lök och häll ner smeten.
    • Låt steka några minuter på medelvärme.
    • Lägg på spenat, lax och avokado och lägg upp omeletten på ett fat.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 30 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 0.5 st avokado
  • Söndag frukost 255 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Söndag lunch 794 Kcal

    Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

    Servera rödspätta med remouladsås och palsternacksmos till middag eller som en lyxig lunch. Perfekt måltid att bjuda gäster på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 794 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk smör
    Remouladsås
    • 0.2 dl smörgåsgurka
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 salt och svartpeppar
    Palsternackmos
    • 5 st palsternacka
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att skala och dela palsternackorna.
    • Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
    • Gör sedan remouladsåsen genom att blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt tills servering.
    • Lägg ut rödspättorna på en stor tallrik och krydda med salt och peppar.
    • Panera först fisken i havremjöl.
    • Vispa upp ägget och blanda mandelmjöl och sesamfrön på ett fat.
    • Vänd fisken i äggvispet och panera sidan fisken i mandel- och sesamblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna och med smör och stek fisken gyllenbrun några minuter på varje sida.
    • Mixa under tiden de kokta palsternackorna med grädde, smör och dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera den panerade fisken med remouladsås och palsternacksmos och dekorera med citronklyftor och färsk dill.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk smör
    Remouladsås
    • 0.2 dl smörgåsgurka
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 salt och svartpeppar
    Palsternackmos
    • 5 st palsternacka
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 4 dl grädde
  • 8.33 msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk kesella
  • 250 g keso
Frukt/grönt
  • 1.5 dl blåbär
  • 1 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 4 klyfta vitlök
  • 2.5 st röd chili
  • basilika
  • 1 st salladslök
  • 1.5 st gurka
  • 2 st gul lök
  • 0.75 st rödlök
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 50 g grönsallad
  • 300 g cocktailtomater
  • 2.5 st avokado
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk citronsaft
  • 5 st palsternacka
  • 1 st banan
  • jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 100 g bladspenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g kycklingfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 10 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 600 g torskfile
  • 500 g rödspätta
  • 50 g rökt lax
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 3 tsk agavesirap
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0.5 dl majs
  • 50 g pinjenötter
  • 0.5 dl havremjöl
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tacosås
  • 0.2 dl smörgåsgurka
  • 1 dl majonnäs
  • rester 600 kalorier
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 msk grön pesto
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk koriander
  • 2 msk persilja
  • 4 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 msk dill
  • 0.25 tsk vaniljpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!