Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v 22

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 972 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Middag - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1159 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Middag - 696 Kcal

      Tacofalukorv med rostade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1560 Kcal

    • Frukost - 360 Kcal

      Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 700 Kcal

      Rester 700 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1292 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 696 Kcal

      Tacofalukorv med rostade grönsaker

    • Middag - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1257 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 755 Kcal

      Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    • Middag - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 946 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Plocktallrik

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1230 Kcal

    • Frukost - 362 Kcal

      Bananplättar med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 319 Kcal

      Västerbottenpizza med salami

    • Middag - 549 Kcal

      Spenatpaj med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53.4 gram

Fett: 66 gram

Protein: 48 gram

Energi: 1202.1 kcal

  • Måndag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Måndag lunch 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Måndag middag 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en god lunch eller fredagskväll framför tv:n.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en god lunch eller fredagskväll framför tv:n.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Tisdag middag 696 Kcal

    Tacofalukorv med rostade grönsaker

    Falukorv med rostade grönsaker med smak av tacokrydda, servera korven med avokado, rädisor och en klick crème fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Snitta korven i skivor och lägg den i en långpanna.
    • Lägg lite färskost mellan varje skiva.
    • Skär morötterna och squashen i stavar.
    • Strimla rödlöken.
    • Blanda alla grönsakerna i en bunke, ringla över lite olivolja och krydda med lite salt, peppar och det mesta av tacokryddan.
    • Rör om och strö sedan ut grönsakerna runt om korven.
    • Krydda korven med det sista av tacokryddan och låt plåten stå i ugnen i cirka 20 minuter.
    • Dela avokadorna och ta ur kärnorna.
    • Skär fruktköttet i skivor.
    • Skiva rädisorna.
    • Strö ut alltsammans över grönsakerna och servera med crème fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche
  • Onsdag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Onsdag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Onsdag middag 700 Kcal

    Rester 700 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 700 kalorier per portion.

  • Torsdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Torsdag lunch 696 Kcal

    Tacofalukorv med rostade grönsaker

    Falukorv med rostade grönsaker med smak av tacokrydda, servera korven med avokado, rädisor och en klick crème fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Snitta korven i skivor och lägg den i en långpanna.
    • Lägg lite färskost mellan varje skiva.
    • Skär morötterna och squashen i stavar.
    • Strimla rödlöken.
    • Blanda alla grönsakerna i en bunke, ringla över lite olivolja och krydda med lite salt, peppar och det mesta av tacokryddan.
    • Rör om och strö sedan ut grönsakerna runt om korven.
    • Krydda korven med det sista av tacokryddan och låt plåten stå i ugnen i cirka 20 minuter.
    • Dela avokadorna och ta ur kärnorna.
    • Skär fruktköttet i skivor.
    • Skiva rädisorna.
    • Strö ut alltsammans över grönsakerna och servera med crème fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche

    Torsdag middag 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola
  • Fredag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Fredag lunch 755 Kcal

    Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    En riktigt krämig och god lasagne med härlig chévreost och ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 755 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Fredag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost
  • Lördag frukost 223 Kcal

    Plocktallrik

    Sugen på lite allt möjligt? Mixa ihop en plocktallrik med lite ost, frukt, bär och nötter. Fungerar till frukost, mellis och lördagsmyset framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg upp salladsblad på en tallrik.
    • Skiva äpplet och skär selleri i stavar.
    • Skiva osten och dela jordgubben.
    • Lägg på äpple, selleri, skinka, ost och dekorera med jordgubbe och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Lördag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Lördag middag 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett
  • Söndag frukost 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Söndag lunch 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Söndag middag 549 Kcal

    Spenatpaj med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och ställ kallt i ca 30 minuter.
    • Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant.
    • Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Skala och finhacka lök och skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter.
    • Tillsätt spenat och lägg blandningen i pajformen.
    • Skriva champinjoner och lägg på pajen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
    • Häll äggstanningen över pajen och smula över fetaost.
    • Höj temperaturen till 200 grader och ställ in i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
    •  Toppa med granatäpplekärnor och servera med sallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 150 g smör
    • 20 msk bovetemjöl
    • 0.2 tsk salt
    • 0
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 250 g champinjon
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    • 0 st granatäpple
Mejeri
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 153 tsk smör
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 225 g mozarella
  • 100 g färskost med vitlök
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 50 g chevreost
  • 50 g halloumiost
  • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
  • 50 g Brieost
  • 125 g västerbottenost
  • 150 g fetaost
Frukt/grönt
  • 17 st färsk jordgubbe
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 st gul lök
  • 14 st färska champinjoner
  • 18 st cocktailtomat
  • 4 dl rucola
  • 100 g cocktailtomater
  • 40 g blandad sallad
  • 5 st morot
  • 1.5 st squash
  • 2 st rödlök
  • 2 st avokado
  • 8 st rädisor
  • 1 st aprikos
  • 0.5 st aubergine
  • 3 tsk ingefära
  • 2 st salladsblad
  • 1 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st päron
  • 1 st banan
  • 0.2 st granatäpple
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.2 st röd paprika
  • 200 g bladspenat
  • 250 g champinjon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfärs
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 8 st ägg
  • 500 g falukorv med hög kötthalt
  • 350 g nötfärs
  • 2 skivor skinka
  • 4 st skiva salami
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 msk färsk basilika
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1.45 tsk salt
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1.5 msk ajvar relish
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk pestovinägrett
  • 1 tsk pizzakrydda
Torrvaror
  • 5 st jalapenoring
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 0.25 tsk flytande honung
  • 400 g krossade tomater
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 1 msk valnötter
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 msk bovetemjöl
Övrigt
  • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 150 g majs
  • rester 500 kalorier
  • rester 700 kalorier

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!