Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v 20

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1188 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 755 Kcal

      Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    • Middag - 304 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1130 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 304 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Middag - 488 Kcal

      Primörsoppa med sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1372 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 755 Kcal

      Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    • Middag - 488 Kcal

      Primörsoppa med sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.7 gram

Fett: 83.7 gram

Protein: 57.4 gram

Energi: 1229.7 kcal

  • Måndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Måndag lunch 755 Kcal

    Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    En riktigt krämig och god lasagne med härlig chévreost och ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 755 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Måndag middag 304 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    •  Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin
  • Tisdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Tisdag lunch 304 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    •  Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin

    Tisdag middag 488 Kcal

    Primörsoppa med sparris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 250 g sparris
    • 150 g sockerärtor
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 dl crème fraiche
    • 65 g spenat
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 1.5 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 100 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Hacka gul lök och låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skär sparris och sockerärtor till mindre bitar.
    •  Hoppa över den träiga delen på sparrisen och spara några sockerärtor och sparrisar till topping.
    •  Tillsätt sparris och sockerärtor i kastrullen och låt fräsa i några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    •  Låt sjuda i 10 minuter.
    • Blanda i crème fraiche och häll soppan i en matberedare.
    • Tillsätt spenaten och mixa till en jämn soppa.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen oh späd med mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt lite äppelcidervinäger, honung, salt och peppar och låt allt bli varmt
    • Finhacka de sista sparrisarna och strimla tunt sockerärtorna.
    • Skeda upp soppan i skålar toppa med sparris och sockerärtor samt en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 250 g sparris
    • 150 g sockerärtor
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 dl crème fraiche
    • 65 g spenat
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 1.5 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 100 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st dillkvistar
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag lunch 755 Kcal

    Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    En riktigt krämig och god lasagne med härlig chévreost och ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 755 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Onsdag middag 488 Kcal

    Primörsoppa med sparris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 250 g sparris
    • 150 g sockerärtor
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 dl crème fraiche
    • 65 g spenat
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 1.5 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 100 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Hacka gul lök och låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skär sparris och sockerärtor till mindre bitar.
    •  Hoppa över den träiga delen på sparrisen och spara några sockerärtor och sparrisar till topping.
    •  Tillsätt sparris och sockerärtor i kastrullen och låt fräsa i några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    •  Låt sjuda i 10 minuter.
    • Blanda i crème fraiche och häll soppan i en matberedare.
    • Tillsätt spenaten och mixa till en jämn soppa.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen oh späd med mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt lite äppelcidervinäger, honung, salt och peppar och låt allt bli varmt
    • Finhacka de sista sparrisarna och strimla tunt sockerärtorna.
    • Skeda upp soppan i skålar toppa med sparris och sockerärtor samt en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 250 g sparris
    • 150 g sockerärtor
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 dl crème fraiche
    • 65 g spenat
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 1.5 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 100 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st dillkvistar
Mejeri
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 50 g chevreost
  • 100 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl crème fraiche
Övrigt
  • 2 dl Bär
  • 1 msk äppelcidervinäger
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 350 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st aubergine
  • 4 st rödbetor
  • 2 dl rucola
  • 0.2 st rödlök
  • 0.2 st apelsin
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 350 g sparris
  • 200 g sockerärtor
  • 65 g spenat
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk ajvar relish
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 msk basilika
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 st dillkvistar
Torrvaror
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 tsk honung
  • 0.5 dl valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!