Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v 14

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 996 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 405 Kcal

      Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1144 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Middag - 405 Kcal

      Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1525 Kcal

    • Frukost - 517 Kcal

      Overnight oats med blåbär och banan

    • Lunch - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Middag - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1098 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Middag - 593 Kcal

      Hamburgare med chévre och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1642 Kcal

    • Frukost - 351 Kcal

      Yoghurt med päron och mandel

    • Lunch - 700 Kcal

      Rester 700 kalorier

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1356 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Lunch - 256 Kcal

      Mozzarella med tomat och olivsallad

    • Middag - 700 Kcal

      Rester 700 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1476 Kcal

    • Frukost - 416 Kcal

      Havregröt med blåbär och pekannötter

    • Lunch - 359 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Middag - 700 Kcal

      Rester 700 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53.9 gram

Fett: 56.3 gram

Protein: 52.6 gram

Energi: 1319.5 kcal

  • Måndag lunch 405 Kcal

    Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skiva minimajs och sockerärter på längden.
    • Skala och skiva moroten på längden.
    • Strimla salladslöken och paprikan.
    • Skär mangon i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och stek ingefära, vitlök, chili, sesamolja, minimajs, paprika och morötter i några minuter under omrörning.
    • Blanda ner ketjap manis, teriyakisås, limesaft, sjögräsnudlar, sockerärter och låt det bli varmt.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över salladslök/purjolök och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter.
    • Strö över salt och ringla lite honung över.
    • Toppa rätten med de rostade nötterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung

    Måndag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
  • Tisdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Tisdag lunch 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Tisdag middag 405 Kcal

    Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skiva minimajs och sockerärter på längden.
    • Skala och skiva moroten på längden.
    • Strimla salladslöken och paprikan.
    • Skär mangon i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och stek ingefära, vitlök, chili, sesamolja, minimajs, paprika och morötter i några minuter under omrörning.
    • Blanda ner ketjap manis, teriyakisås, limesaft, sjögräsnudlar, sockerärter och låt det bli varmt.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över salladslök/purjolök och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter.
    • Strö över salt och ringla lite honung över.
    • Toppa rätten med de rostade nötterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Onsdag frukost 517 Kcal

    Overnight oats med blåbär och banan

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Onsdag middag 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    En smakfull och näringsrik soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    En smakfull och näringsrik soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Torsdag middag 593 Kcal

    Hamburgare med chévre och valnötter

    En mycket trevlig hamburgare med chévreost och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 593 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk smör
    • 60 g chevreost
    • 0.25 st gul lök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st salladsblad
    • 1 dl ruccolasallad
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda på hamburgaren.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren några minuter .
    • Vänd och lägg på chévreosten.
    • Strimla lök och lägg ner i stekpanna.
    • Stek löken hastigt och lägg över chévren.
    • Lägg upp salladsblad på en tallrik och lägg hamburgaren över.
    • Skölj ur stekpannan och rosta valnötterna någon minut.
    • Ringla över lite honung och strö på salt.
    • Toppa hamburgaren med valnötter och servera med cocktailtomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk smör
    • 60 g chevreost
    • 0.25 st gul lök
    • 5 st valnöt
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st salladsblad
    • 1 dl ruccolasallad
    • 5 st cocktailtomat
  • Fredag frukost 351 Kcal

    Yoghurt med päron och mandel

    Fräsch yoghurtfrukost toppad med en rostad mandelblandning och lite päron och tranbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 351 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Gör så här

    • Rosta först mandel och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Låt svalna.
    • Häll upp yoghurt i skål eller ”to go” burk.
    • Skär päron i tärning och lägg på yoghurten och toppa med tranbär.
    • Servera med den rostade mandelblandningen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Fredag lunch 700 Kcal

    Rester 700 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 700 kalorier per portion.

    Fredag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
  • Lördag frukost 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Lördag lunch 256 Kcal

    Mozzarella med tomat och olivsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel

    Gör så här

    • Skiva tomaten.
    • Skär cocktailtomater och soltorkade tomater i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med lite av oljan från tomaterna, oliver, vinäger, honung, persilja, salt och peppar.
    • Lägg kvistar av persilja på en tallrik och lägg på skivade tomater.
    • Häll av lagen från mozzarellan och skär ett kryss i osten.
    • Lägg osten på salladen och häll över tomatsalladen.
    • Toppa med mandel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel

    Lördag middag 700 Kcal

    Rester 700 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 700 kalorier per portion.

  • Söndag frukost 416 Kcal

    Havregröt med blåbär och pekannötter

    En mättande frukost som passar utmärkt med olika frysta bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havre, vatten, mjölk och salt i en kastrull.
    • Sänk värmen och sjud i 6-7 minuter.
    • Blanda ner blåbär och lägg upp i en skål.
    • Strö över nötter och servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Söndag lunch 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Söndag middag 700 Kcal

    Rester 700 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 700 kalorier per portion.

Torrvaror
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 35 g jordnötter
  • 3.5 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk valnötter
  • 5 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosgrädde
  • 5 st valnöt
  • 2 msk torkade tranbär
  • 3 msk mandel
  • 0.2 dl havrekärnor
  • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
Frukt/grönt
  • 100 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st mango
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk limesaft
  • 1 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 2.5 klyfta vitlök
  • basilika
  • 1 st banan
  • 1 dl blåbär
  • 0.75 st gul lök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 100 g spenat
  • 1 st salladsblad
  • 1 dl ruccolasallad
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.5 st päron
  • 1 styck tomat
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 2 st rödlök
  • 75 g grönsallad
  • 4 st färska fikon
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 4 msk teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
  • 2.5 msk grön pesto
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 krm salt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g kycklingfilé
  • 8 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 110 g hamburgare
Mejeri
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 1.5 dl grädde
  • 2.75 dl mandelmjölk
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 75 g halloumi
  • 1 tsk smör
  • 210 g chevreost
  • 125 g buffelmozzarella
Övrigt
  • 120 g soltorkade tomater i olja
  • rester 700 kalorier
  • rester 400 kalorier
  • 50 g gröna oliver
  • 20 gram pekannötter
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk färsk dragon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!