Tillbaka till menyerna

Behåll Maria

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1298 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 630 Kcal

      Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    • Middag - 538 Kcal

      Lammburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1040 Kcal

    • Frukost - 329 Kcal

      Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    • Lunch - 466 Kcal

      Äggröra med varmrökt lax

    • Middag - 245 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1296 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Keso med kiwi

    • Lunch - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Middag - 542 Kcal

      Italienska burgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 880 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 242 Kcal

      Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1204 Kcal

    • Frukost - 314 Kcal

      Grönkålsdrink

    • Lunch - 304 Kcal

      Kycklingburgare med vitlöksost

    • Middag - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1400 Kcal

    • Frukost - 101 Kcal

      Ägghalvor med skagenröra

    • Lunch

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 449 Kcal

      Kaffe och chokladpannacotta

  • Söndag - 1281 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 506 Kcal

      Köttfärsbiff med champinjonsås

    • Middag - 478 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.8 gram

Fett: 72.8 gram

Protein: 71.1 gram

Energi: 1200 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 630 Kcal

    Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    En välsmakande kycklingrätt med goda rotfrukter, dragonsås och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
    • Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
    • Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    • Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
    • Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
    • Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
    • Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
    • Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
    • Servera kycklingen med rotfrukterna,  dragonsåsen och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Måndag middag 538 Kcal

    Lammburgare

    Sugen på en burgare? Laga en snabb och enkel lammburgare med pecorinoost, stekt rödlök och champinjoner på. Burgaren serveras i ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 538 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 tunn skiva pecorino
    • 1 st salladsblad
    Tillbehör
    • 0.1 st rödlök
    • 2 st färska champinjoner

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till hamburgaren och forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffen runt om i ca 15 minuter eller till den är klar.
    • Skiva lök och champinjoner och stek några minuter.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 tunn skiva pecorino
    • 1 st salladsblad
    Tillbehör
    • 0.1 st rödlök
    • 2 st färska champinjoner
  • Tisdag frukost 329 Kcal

    Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    En god och fräsch frukost eller mellanmål! Mandelsmör går utmärkt att byta ut mot hackade mandlar och ta gärna valfria bär om du inte hittar vinbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en yoghurt,mandelsmör och vinbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Tisdag lunch 466 Kcal

    Äggröra med varmrökt lax

    Gott till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Fördela lax på en tallrik.
    • Lägg på lite sallad och gräslök.
    • Skiva äpplet och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggröran.
    • Rör om med en trägaffel och stek ca 30 sekunder.
    • Lägg äggröran på tallriken och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Tisdag middag 245 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Gott som det är eller på buffébordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st kvisttomat
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 75 g gröna oliver
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 250 g mozzarella

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  flytande honung och basilika i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika och pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st kvisttomat
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 75 g gröna oliver
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 250 g mozzarella
  • Onsdag frukost 341 Kcal

    Keso med kiwi

    Lite keso med rostade nötter och kiwi till - en somrig frukost eller mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st grön kiwi
    • 1 st gul kiwi
    • 0.5 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål eller i ett glas.
    • Skär bort skalet på kiwin och skär i klyftor.
    • Lägg på keson.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter någon minut så att de får färg.
    • Lägg på keson och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st grön kiwi
    • 1 st gul kiwi
    • 0.5 dl blandade nötter

    Onsdag lunch 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Onsdag middag 542 Kcal

    Italienska burgare

    Ett recept till dig som vill prova på att laga något annat än vanliga burgare. Toppa burgarna med mozzarella och pinjtenötter - mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Blanda färsen med grädde, salt, svartpeppar och basilika och forma till två stora eller fyra små hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna 1 minut på bägge sidor.
    • Lägg burgarna i en ugnsfast form.
    • Hetta upp stekpannan med olja och bryn aubergineskivorna på bägge sidor i någon minut.
    • Lägg på en klick ajvar relish på varje burgare, toppa med en skiva aubergine och ett par skivor mozzarella.
    • Skiva tomater och lägg över osten och toppa med pinjneötter.
    • Gratinera i ugnen i 15 min och servera med ruccolasallad och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök
  • Torsdag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Torsdag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Torsdag middag 242 Kcal

    Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Gör så här

    • Skala och hacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i någon minut.
    • Tillsätt vatten, fond, spenat och broccoli.
    •  Låt koka i 15 minuter.
    • Mixa soppan slät.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skål.
    • Smula över ost och toppa med valnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter
  • Fredag frukost 314 Kcal

    Grönkålsdrink

    En härlig grön drink med grönkål som balanseras av mango, apelsin och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 200 g vatten

    Gör så här

    • Lägg ner grönkål i en blender.
    • Skär ner äpple och frukten av en apelsin.
    • Tillsätt mango, ingefära och havremjölk.
    • Mixa och späd med vatten till en krämig konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 200 g vatten

    Fredag lunch 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Fredag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad
  • Lördag frukost 101 Kcal

    Ägghalvor med skagenröra

    Ägghalvor med en klick skagenröra på fungerar både till festliga tillfällen eller bara till en förrätt innan en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 101 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka äggen hårdkokta.
    • Dela på mitten och fördela skagenröra på äggen.
    • Toppa med dill.

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Lördag dessert 449 Kcal

    Kaffe och chokladpannacotta

    Krämig pannacotta med smak av kaffe och choklad, toppa med kaffebönor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl grädde
    • 2 msk agavesirap
    • 3 msk kaffepulver
    • 75 g mörk choklad
    Dekoration
    • 10 gram kaffebönor

    Gör så här

    • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Koka upp grädden tillsammans med agavesirap.
    • Tillsätt kaffepulver och mörk choklad.
    • Blanda om tills chokladen smälter.
    • Tillsätt gelatinbladen och rör om.
    • Häll gräddblandningen i glas och ställ i kylen i minst 2 timmar.
    • Ta fram pannacottan några minuter innan servering, toppa med kaffebönor.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl grädde
    • 2 msk agavesirap
    • 3 msk kaffepulver
    • 75 g mörk choklad
    Dekoration
    • 10 gram kaffebönor
  • Söndag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Söndag lunch 506 Kcal

    Köttfärsbiff med champinjonsås

    Laga saftiga köttfärsbiffar med smak av persilja och vitlök. Servera biffarna med blomkålsris och en gräddig champinjonsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 506 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 msk persilja
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hacka gul lök och persilja fint. Riv vitlöken.
    • Blanda ner tillsammans med färs i en skål och forma till 2 biffar. Salt och peppra.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn svamp och  lök någon minut.
    • Tillsätt grädde och persilja och låt koka ihop några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 10 minuter.
    • Slå på ½ dl vatten och låt koka in.
    • Servera biffarna med blomkålsris, champinjonsås, cocktailtomater och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 msk persilja
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 478 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 25.5 msk smör
  • 10.5 dl grädde
  • 2 tunn skiva pecorino
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk havregrädde
  • 250 g mozzarella
  • 450 g mozarella
  • 2 skiva ost
  • 50 g ädelost
  • 1 dl havremjölk
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 10 g färsk jäst
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk crème fraiche
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 dl riven västerbottenost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 8.5 klyfta vitlök
  • 1 st citron
  • 2 st palsternacka
  • 100 g morötter
  • 1 st gulbeta
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 10 st små plommontomater
  • 8 st salladsblad
  • 2.6 st rödlök
  • 14 st färska champinjoner
  • 0.5 st banan
  • 1 klase vinbär
  • 1.5 st äpple
  • 3 st kvisttomat
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st grön kiwi
  • 1 st gul kiwi
  • 4 st gul lök
  • 0.5 st squash
  • 175 g cocktailtomater
  • 0.5 st paprika
  • 4 st skiva aubergine
  • 10 st cocktailtomat
  • 35 g rucola
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st avokado
  • 2 st citronskiva
  • 100 g broccoli
  • 25 g grönkål
  • 1 st apelsin
  • 100 g mango (fryst)
  • 3 tsk ingefära
  • 2 dl ruccolasallad
  • 3 tsk citronzest
  • 300 g kantareller
  • 2 st morot
  • 150 g champinjon
  • 0.25 st blomkål
  • 70 g frysta gröna ärter
  • 400 g trattkantareller
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 150 g lammfärs
  • 12 st ägg
  • 75 g varmrökt lax
  • 750 g nötfärs
  • 50 g rökt skinka
  • 150 g kycklingfärs
  • 4 skivor skinka
  • 125 g handskalade räkor
  • 350 g entrecote
  • 600 g kycklingfilé
Torrvaror
  • 8 msk olivolja
  • 1 msk mandelsmör
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 600 g krossade tomater
  • 30 g pinjenötter
  • 25 g valnötter
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk agavesirap
  • 3 msk kaffepulver
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 msk ketjap manis
  • 3 tsk torkad dragon
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 tsk torkade örter
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk basilika
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk balsamico
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 2 tsk torkad basilika
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1.5 tsk pizzakrydda
  • 5 msk dill
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 msk färsk timjan
  • 4.5 msk persilja
Övrigt
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1.5 msk senap
  • 75 g gröna oliver
  • 3 st soltorkad tomat
  • 2 skiva filmjölkslimpa
  • 0.5 st krabba
  • 3 msk majonnäs
  • 300 g frusen spenat
  • 2 st gelatinblad
  • 75 g mörk choklad
  • 10 gram kaffebönor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!