Tillbaka till menyerna

Bästa veckan

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 608 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.5 gram

Fett: 40.5 gram

Protein: 32.2 gram

Energi: 607.8 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Sesamfröknäcke

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Koka vattnet och blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt. Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar. Spara knäcket i en burk eller påse.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl svarta sesamfrön
    • 1.5 msk chiafrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten

    Måndag lunch 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Måndag middag 191 Kcal

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano
Torrvaror
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1.5 msk chiafrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1.5 tsk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.1 kruka färsk oregano
Mejeri
  • 500 gram pumpa
  • 0.5 dl grädde
  • 200 g halloumi
  • 3 msk havregrädde
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 100 g färsk grönkål
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 gram lammkorv

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!