Tillbaka till menyerna

B-M v 42

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 844 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 401 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 620 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 505 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 315 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 86 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20.2 gram

Fett: 27.9 gram

Protein: 34.2 gram

Energi: 474 kcal

  • Måndag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Måndag lunch 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan på - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk hackad basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron
  • Tisdag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Tisdag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Torsdag middag 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök
  • Fredag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon
Mejeri
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 150 g halloumi
Frukt/grönt
  • 3 dl hallon
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 2 st röd paprika
  • 2 klyfta vitlök
  • 150 g rucola
  • 100 g brysselkål
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 1.5 st citron
  • 1.5 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 st morot
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 st lime
  • 2 tsk ingefära
  • 11 st sockerärter
  • 100 g minimajs
  • 50 g broccoli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 850 g laxfilé
  • 300 g kycklingfärs
  • 600 g kycklingfilé
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 7 tsk rapsolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 dl kaffe
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 2 msk gräslök
  • 1.25 msk färsk koriander
  • 0.33 msk röd currypaste
  • chiliflakes
  • salt och citonpeppar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!