Tillbaka till menyerna

Åsa

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 805 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 397 Kcal

      Ängamatsoppa

    • Middag - 408 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 735 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 509 Kcal

      Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    • Middag - 227 Kcal

      Kycklingsoppa med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.3 gram

Fett: 46 gram

Protein: 56.1 gram

Energi: 770.1 kcal

  • Måndag lunch 397 Kcal

    Ängamatsoppa

    En god och mättande soppa med mascarponeost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och eller hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök några någon minut.
    • Tillsätt frysta ärter, hönsbuljong, vatten och mascarponeost.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare tillsammans med färsk spenat.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med alfa-alfagroddar, ärtor och morötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Måndag middag 408 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Bjud dina nära och kära på en krämig laxmåltid med fetaost och ajvar. Servera laxen tillsammans med rostade rotfrukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk solrosfrön
  • Tisdag lunch 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Tisdag middag 227 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker

    En snabblagad kycklingsoppa med grönsaker. Variera soppan med andra grönsaker och stekt kycklingsfärs för lite variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skär kycklingfilé i mindre bitar och  strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och lägg i en skål. Blanda ner kycklingen.
    • Finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull  med olja och bryn kyckling och lök i  några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda. Smula en buljongtärning över och häll på vatten. Låt koka i 2 minuter.
    • Skala och skär morot i bitar.
    • Tillsätt sambal oelek, morot, broccoli och blomkål i soppan och låt koka ytterligare 1 minut.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 60 g bladspenat
  • 0.5 dl alfalfagroddar
  • 1.2 st morot
  • 1 st citron
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g broccoli
  • 150 g blomkål
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk solrosfrön
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 msk dill
  • 1 krm örtagårdskrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk färsk oregano
Mejeri
  • 125 g mascarponeost
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g laxfilé
  • 125 g varmrökt lax
  • 200 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!