Tillbaka till menyerna

Åsa

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1121 Kcal

    • Frukost - 198 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Lunch - 516 Kcal

      Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    • Middag - 407 Kcal

      Torskgratäng med pepparrotsost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1849 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 708 Kcal

      Grön ärtsoppa med mascarpone

    • Middag - 843 Kcal

      Laxschnitzel med remouladsås och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 672 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 366 Kcal

      Lax med parmesan

    • Middag - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 417 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 249 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 249 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta - 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 410 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.7 gram

Fett: 45.6 gram

Protein: 39.4 gram

Energi: 786.3 kcal

  • Måndag frukost 198 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 198 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Måndag lunch 516 Kcal

    Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.75 dl ströbröd
    • 0.5 msk msk smör
    • 150 g haricot verts
    • 2 st citronklyfta
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med lök, gräslök, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med romsås, kokt haricotverts och citronklyftor.

    Måndag middag 407 Kcal

    Torskgratäng med pepparrotsost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk strimlad purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken något.
    • Skär morot och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och pepparrotsost.  Smula ner buljongtärningen och lägg ner grönsakerna.
    • Låt allt koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg fisken i en liten ugnsform och häll över såsen.
    • Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med grönsallad.
  • Tisdag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Tisdag lunch 708 Kcal

    Grön ärtsoppa med mascarpone

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g gram frysta gröna ärter
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g mascarponeost
    Topping för 2 portioner
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hacka lök och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder.
    • Tillsätt frysta ärter, smula i buljongtärningen och häll i vatten.
    • Låt koka i 5 minuter och mixa soppan slät i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd med vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med citron, salt och peppar.
    • Blanda ner mascarponeost och låt allt koka upp.
    • Häll upp soppan och toppa med citron, ärtskott och ärtor.

    Tisdag middag 843 Kcal

    Laxschnitzel med remouladsås och grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 843 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl finhackad purjolök
    • 1 msk hackad dill
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.5 dl ströbröd
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
    • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
    • 1 st citronklyfta
    • 1 dl strimlade sockerärtor

    Gör så här

    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med purjolök, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med remouladsås, morotsspagetti, sockerärtor och citronklyfta.
  • Onsdag lunch 366 Kcal

    Lax med parmesan

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela soltorkade tomater och den rivna parmesanosten i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över pinjenötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Onsdag middag 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  • Torsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • Fredag middag 249 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta - 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 krm oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk finhackad basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano. Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar. Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.
  • Söndag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -46 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk Kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min. Servera med en klick vaniljkesella.
Mejeri
  • 4 dl filmjölk
  • 2 tsk tsk smör
  • 1 msk msk smör
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 dl grädde
  • 70 g pepparrotsost
  • 1 skiva ost
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 150 g smör
  • 1 burk Kesella vanilj
Övrigt
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 skiva Filmjölkslimpa
  • 500 g gram frysta gröna ärter
  • 5 dl dl vatten
  • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
  • 140 g soltorkade tomater i olja
  • 5 dl blåbär (frysta)
Torrvaror
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl havregryn
  • 1.25 dl ströbröd
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 tsk honung
  • 200 g bönpasta
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin melis
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk salt
  • salt och vitpeppar
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • krm oregano
  • 4 msk finhackad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g laxfilé
  • 1 st uppvispat ägg
  • 3 msk stenbitsrom
  • 200 g torskrygg
  • 25 g rökt skinka
  • 500 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk citronskal
  • 150 g haricot verts
  • 3 st citronklyfta
  • 2 st morot
  • 0.25 st squash
  • 3 msk strimlad purjolök
  • 100 g grönsallad
  • 0.25 st röd paprika
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.75 st citron
  • 1 dl gröna ärtor
  • 5 g ärtskott
  • 0.5 dl finhackad purjolök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
  • 1 dl strimlade sockerärtor
  • 3 st palsternacka
  • 1 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 0.5 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 3 st gul lök
  • 3 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!