Tillbaka till menyerna

April

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1117 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 301 Kcal

      Tonfisksallad med romsås

    • Middag - 528 Kcal

      Omelettwrap med skagenröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 838 Kcal

    • Frukost - 310 Kcal

      Solgul smoothie

    • Lunch

    • Middag - 528 Kcal

      Omelettwrap med skagenröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1245 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 549 Kcal

      Grönsakswok med halloumi

    • Middag - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1077 Kcal

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Middag - 288 Kcal

      Torskrullar med mangosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1160 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 587 Kcal

      Syrliga mexikanska räktacos

    • Mellanmål

    • Dessert - 573 Kcal

      Choklad och saffranspannacotta

  • Lördag - 1115 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 510 Kcal

      Quinoa- och sötpotatisbiffar med tomatdressing

    • Middag

    • Mellanmål - 442 Kcal

      Äggröra med brie och frukt

    • Dessert

  • Söndag - 726 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 442 Kcal

      Äggröra med brie och frukt

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.6 gram

Fett: 55.6 gram

Protein: 58.5 gram

Energi: 1039.7 kcal

  • Måndag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Måndag lunch 301 Kcal

    Tonfisksallad med romsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 100 g tonfisk
    • 0.5 st gul paprika
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 0.3 dl gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk stenbitsrom
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till romsåsen.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av tonfisken och fördela den på salladen.
    • Skölj och halvera tomater och skär paprikan i stavar.
    • Fördela grönsakerna på salladen.
    • Toppa med romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 100 g tonfisk
    • 0.5 st gul paprika
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 0.3 dl gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk stenbitsrom
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 528 Kcal

    Omelettwrap med skagenröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 3 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och lägg lite sallad, strimlade sockerärtor, tomater och rödlök över.
    • Klicka på skagenröra och räkor och lägg på en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 3 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill
  • Tisdag frukost 310 Kcal

    Solgul smoothie

    Mango smoothie är en fräsch och smakrik dryck gjord av mango, havremjölk, havregryn, alfagroddar och gurkmeja. Perfekt för att njuta av den söta, tropiska smaken och få en snabb energikick.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Tisdag middag 528 Kcal

    Omelettwrap med skagenröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 3 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och lägg lite sallad, strimlade sockerärtor, tomater och rödlök över.
    • Klicka på skagenröra och räkor och lägg på en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 3 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill
  • Onsdag lunch 549 Kcal

    Grönsakswok med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner allt.
    • Stek i några minuter och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Onsdag middag 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Torsdag lunch 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Torsdag middag 288 Kcal

    Torskrullar med mangosalsa

    Goda torskrullar som serveras tillsammans med en mangosalsa, brysselkål och koriander - dekorera rätten med lite limeklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Gör först mangosalsan genom att lägga räkor i en skål.
    • Skär mangon i tärningar och skala och hacka rödlök fint.
    • Blanda med räkorna och pressa limesaft över.
    • Häll på olivolja och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Rulla ihop till rullar och fäst en tandpetare i.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner fisken.
    • Stek runt om någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar.
    • Dela brysselkålen och woka hastigt i en stekpanna med lite olja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera fisken men brysselkål, mangosalsa och koriander.
    • Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag middag 587 Kcal

    Syrliga mexikanska räktacos

    En god variant på tacos som uppskattas av både stora och små.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans ned vitlök och pressa ner saften av ½  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananas i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Skölj av bönor och blanda med annans och sojabönor.
    • Blanda salladen med koriander, lime, salt och svart peppar och honung. 
    • Lägg upp salladen i tacoskal och dekorera med majs, gräddfil, koriander och 1 klyfta lime och ananas.
    • Toppa med räkor och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas

    Fredag dessert 573 Kcal

    Choklad och saffranspannacotta

    En pannacotta med en härlig kombination av choklad och saffran. Lyxa till lördagskvällen med denna dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 0.5 dl florsocker
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
    • Koka upp grädde med florsocker.
    • Häll hälften av grädden i en skål och tillsätt saffran och 1 gelatinblad.
    • Blanda om.
    • Bryt ner chokladen (spara 2 rutor) i kastrullen med den resterande grädden och blanda ner 1 gelatinblad.
    • Häll chokladblandningen i 4 st glas.
    • Ställ kallt i en timme.
    • Häll på saffransgrädden och ställ in i kylen ytterligare 2 timmar.
    • Dekorera med riven mörk choklad och fikonklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 0.5 dl florsocker
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st färska fikon
  • Lördag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Lördag lunch 510 Kcal

    Quinoa- och sötpotatisbiffar med tomatdressing

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 80 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 dl svart quinoa
    • 2 dl hirs
    • 1 st liten sötpotatis
    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 klyfta vitlök
    Tomatdressing
    • 4 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    Tillbehör per portion
    • 1 dl rucola
    • 2.5 st champinjoner
    • 1 msk rödlök

    Gör så här

    • Koka quinoa och hirs i olika kastruller enligt anvisningarna på paketen.
    • Häll av vattnet och lägg quinoan och hirsen i en skål.
    • Skala och skär sötpotatisen i bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller tills den blir mjuk.
    • Häll av vattnet och mixa sötpotatisen i en matberedare eller med en stavmixer.
    • Blanda med quinoa och hirs.
    • Tillsätt ägg, salt och svartpeppar, fiberhuskoch pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Forma smeten till biffar och stek i lite olja i 3-4 minuter per sida.
    • Dela tomaterna, ta bort kärnhuset och lägg dem i en matberedare.
    • Mixa tillsammans med olja, vinäger och honung till en jämn sås.
    • Servera biffarna med tomatdressingen, ruccola, skivade champinjoner och rödlök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 dl svart quinoa
    • 2 dl hirs
    • 1 st liten sötpotatis
    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 klyfta vitlök
    Tomatdressing
    • 4 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    Tillbehör per portion
    • 1 dl rucola
    • 2.5 st champinjoner
    • 1 msk rödlök

    Lördag mellanmål 442 Kcal

    Äggröra med brie och frukt

    Lite smått och gott till frukost. Både ägg, ost och frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, 1 msk vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn äggröran 30 sekunder.
    • Lägg sallad, brieost och mandlar på ett fat och fördela äggröra över.
    • Skär av skalet på kiwin och skär i bitar.
    • Lägg kiwi och vinbär över äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär
  • Söndag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Söndag mellanmål 442 Kcal

    Äggröra med brie och frukt

    Lite smått och gott till frukost. Både ägg, ost och frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, 1 msk vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn äggröran 30 sekunder.
    • Lägg sallad, brieost och mandlar på ett fat och fördela äggröra över.
    • Skär av skalet på kiwin och skär i bitar.
    • Lägg kiwi och vinbär över äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär
Torrvaror
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 0.6 dl havregryn
  • 4.5 tsk olivolja
  • 0.5 tsk honung
  • 400 g svarta bönor
  • 100 g sojabönor
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.25 dl majs
  • 0.5 dl florsocker
  • 1.5 msk kakaopulver
  • 2 dl svart quinoa
  • 2 dl hirs
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.25 dl mandlar
Mejeri
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2.3 dl gräddfil
  • 5 tsk smör
  • 2 dl havremjölk
  • 100 g halloumi
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 dl grädde
  • 1 dl keso, 4%
  • 30 g Brieost
  • 1 skiva ost
Frukt/grönt
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 2 dl blandsallad
  • 1.5 st gul paprika
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 7 st salladsblad
  • 25 g sockerärtor
  • 5 st cocktailtomat
  • 2.5 st rödlök
  • 2.25 st mango
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 2 st morot
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 g rucola
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 50 g rotselleri
  • 0.15 st gurka
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st grönt äpple
  • 3 st citronklyfta
  • 1 dl jordgubbar
  • 400 g brysselkål
  • 3.5 st lime
  • 1 st röd chili
  • 2 st avokado
  • 0.75 st ananas
  • 2 st färska fikon
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st liten sötpotatis
  • 4 styck tomat
  • 2.5 st champinjoner
  • 1 st kiwi
  • 0.25 klase vinbär
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk dill
  • 0.1 tsk gurkmeja
  • örtagårdskrydda
  • 3 msk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk mynta
  • 3 kruka färsk koriander
  • 2 msk koriander
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 msk rödvinsvinäger
Övrigt
  • 1 dl frukt och bär
  • 0.5 msk majonnäs
  • 1 dl skagenröra
  • 250 gram torkade kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 4 st tacoskal
  • 2 st gelatinblad
  • 100 g mörk choklad
  • 1 styck oopsis bröd
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g tonfisk
  • 1 msk stenbitsrom
  • 7 st ägg
  • 50 g färska räkor
  • 600 g torskfile
  • 600 g handskalade räkor
  • 2 skivor skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!