Tillbaka till menyerna

Antiinflammatoriskt

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 562 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 287 Kcal

      Lammfärsspett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 196 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28 gram

Fett: 19.4 gram

Protein: 21 gram

Energi: 378.8 kcal

  • Måndag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 287 Kcal

    Lammfärsspett

    Ett enkelt recept på lammfärsspett som du kan äta tillsammans med tex, ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Lägg färsen i en bunke och blanda ner ägg.
    • Skala och finhacka lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Lägg ner i färsen tillsammans med mynta och krydda med salt och peppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek några minuter tills de är färdiga.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
  • Tisdag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st mango
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 msk mynta
Mejeri
  • 100 g fetaost
  • 1 msk smör
  • 1 dl naturell yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!