Tillbaka till menyerna

Annes Vårturbo Vecka 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 562 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Ost- och skinkpaj med curry

      562 kcal

      Ost- och skinkpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 693 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Laxfilé med sötpotatismos

      693 kcal

      Laxfilé med sötpotatismos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 324 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Sötpotatissoppa

      324 kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 562 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Ost- och skinkpaj med curry

      562 kcal

      Ost- och skinkpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 373 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Köttfärsfylld paprika med fetaost

      373 kcal

      Köttfärsfylld paprika med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 896 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Omelettwrap med tacokyckling

      896 kcal

      Omelettwrap med tacokyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 373 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Köttfärsfylld paprika med fetaost

      373 kcal

      Köttfärsfylld paprika med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 21.4 gram

Fett: 35.2 gram

Protein: 35.8 gram

Energi: 540.2 kcal

  • Måndag middag 562 Kcal

    Ost- och skinkpaj med curry

    Paj är perfekt att fylla frysen med! Skriv på kalorimängden på lådan och använd stressiga dagar när tiden inte räcker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Knaperstek bacon och lägg därefter på hushållspapper.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 200 grader.  Strimla skinkan. Fördela skinka, bacon, strimlad purjolök och finriven vitlök i pajskalet. Strö på riven ost. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll blandningen över pajen och sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Servera gärna med en grönsallad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost
  • Tisdag middag 693 Kcal

    Laxfilé med sötpotatismos

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 63 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först sötpotatismoset genom att skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på grädde och tillsätt smör, parmesanost, salt och peppar.
    • Rör om och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om.
    • Servera laxen med sötpotatismoset och sallad.
    • Toppa med pumpafrön och parmesan.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar
  • Onsdag middag 324 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag middag 562 Kcal

    Ost- och skinkpaj med curry

    Paj är perfekt att fylla frysen med! Skriv på kalorimängden på lådan och använd stressiga dagar när tiden inte räcker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Knaperstek bacon och lägg därefter på hushållspapper.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 200 grader.  Strimla skinkan. Fördela skinka, bacon, strimlad purjolök och finriven vitlök i pajskalet. Strö på riven ost. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll blandningen över pajen och sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Servera gärna med en grönsallad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost
  • Fredag middag 373 Kcal

    Köttfärsfylld paprika med fetaost

    En färgglad paprika fylld med köttfärs och fetaost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 75 g fetaost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 100 g salladsmix

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikan och gröp ur kärnhuset.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Lägg paprikahalvorna på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner ajvar relish och örtagårdskrydda.
    • Låt köttfärsröran steka i några minuter.
    • Fyll paprikahalvorna med köttfärsröran och smula över fetaost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en blandad sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 75 g fetaost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 100 g salladsmix
  • Lördag middag 896 Kcal

    Omelettwrap med tacokyckling

    En mättande wrap gjord på ägg och har en tacokyckling fyllning i och även lite ost och tomater. Fungerar både till lunch eller till middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 91 gram

    Energi: 896 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tacokyckling
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.33 st rödlök
    • 0
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    Fyllning
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk riven ost
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Stek till en fin omelett och lägg upp på ett fat.
    • Gör kycklingröran genom att bena ur kycklingbenet och hacka köttet.
    • Lägg i en skål och blanda med rödlök (spara 1 msk), kryddor, majonnäs och gräddfil.
    • Lägg ett salladsblad på omeletten och lägg på kycklingröran.
    • Rulla ihop och toppa med riven ost, cocktailtomater och den sparade rödlöken.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tacokyckling
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.33 st rödlök
    • 0
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    Fyllning
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk riven ost
    • 3 st cocktailtomat
  • Söndag middag 373 Kcal

    Köttfärsfylld paprika med fetaost

    En färgglad paprika fylld med köttfärs och fetaost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 75 g fetaost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 100 g salladsmix

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikan och gröp ur kärnhuset.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Lägg paprikahalvorna på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner ajvar relish och örtagårdskrydda.
    • Låt köttfärsröran steka i några minuter.
    • Fyll paprikahalvorna med köttfärsröran och smula över fetaost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en blandad sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 75 g fetaost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 100 g salladsmix
Torrvaror
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk pumpakärnor
  • 2 msk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk salt
  • 3 krm örtagårdskrydda
  • 1 msk malen curry
  • dillkvistar
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk svartpeppar
Mejeri
  • 30 g smör
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk riven parmesanost
  • 75 g fetaost
  • 1 msk gräddfil
  • 2 msk riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 200 g rökt skinka
  • 150 g tärnad bacon
  • 150 g laxfilé
  • 250 g nötfärs
  • 250 g färdiggrillad kyckling
Frukt/grönt
  • 15 cm purjolök
  • 3 klyfta vitlök
  • 30 g grönsallad
  • 0.75 st liten sötpotatis
  • 1 st citronklyfta
  • 200 g sötpotatis
  • 1 st schalottenlök
  • röd chili
  • ingefära
  • 1 st paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 100 g salladsmix
  • 0.33 st rödlök
  • 1 st salladsblad
  • 3 st cocktailtomat
Övrigt
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.