Tillbaka till menyerna

Annas test

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 311 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 311 Kcal

      Omelett med rökt lax och rödlök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1005 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 311 Kcal

      Omelett med rökt lax och rödlök

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 735 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Middag - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1166 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 575 Kcal

      Tomatpaj

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 839 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 575 Kcal

      Tomatpaj

    • Middag - 264 Kcal

      Stekt torsk med örtsmör

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1356 Kcal

    • Frukost - 287 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Lunch - 264 Kcal

      Stekt torsk med örtsmör

    • Middag - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert - 263 Kcal

      Skyr med mango och blåbär

  • Söndag - 899 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Middag - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 31.2 gram

Fett: 51.7 gram

Protein: 74.4 gram

Energi: 901.5 kcal

  • Måndag middag 311 Kcal

    Omelett med rökt lax och rödlök

    Enklaste lunch- eller middagsrätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Blanda ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll äggsmeten i stekpannan Stek ca 2 min.
    • Ta av från plattan och lägg på bladspenat och rökt lax.
    • Skala och strimla rödlök och lägg på omeletten. Dekorera med dill och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva
  • Tisdag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Tisdag lunch 311 Kcal

    Omelett med rökt lax och rödlök

    Enklaste lunch- eller middagsrätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Blanda ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll äggsmeten i stekpannan Stek ca 2 min.
    • Ta av från plattan och lägg på bladspenat och rökt lax.
    • Skala och strimla rödlök och lägg på omeletten. Dekorera med dill och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva

    Tisdag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
  • Onsdag lunch 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Onsdag middag 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka
  • Torsdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Torsdag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Torsdag middag 575 Kcal

    Tomatpaj

    En god vegetarisk paj som går utmärkt att frysa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 575 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 30 g spenat
    • 6 styck tomat
    • 1 st gul lök
    • 250 g mozzarella
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Ta ut skalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
    • Lägg bladspenat i botten av pajskalet. Skiva tomat. Skala och skiva lök tunt. Riv mozzarella. Varva tomater och lök i pajskalet. Lägg mozzarella på tomaterna.
    • Blanda ägg, grädde och senap i en skål. Skala och riv vitlök. Tillsätt vitlök i skålen med ägg och grädde tillsammans med salt, peppar och örtagårdskrydda. Häll äggstanningen över tomaterna i pajskalet. Toppa med pinjenötter.
    • Grädda pajen ca 30 min i ugn.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 30 g spenat
    • 6 styck tomat
    • 1 st gul lök
    • 250 g mozzarella
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl pinjenötter
  • Fredag lunch 575 Kcal

    Tomatpaj

    En god vegetarisk paj som går utmärkt att frysa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 575 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 30 g spenat
    • 6 styck tomat
    • 1 st gul lök
    • 250 g mozzarella
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Ta ut skalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
    • Lägg bladspenat i botten av pajskalet. Skiva tomat. Skala och skiva lök tunt. Riv mozzarella. Varva tomater och lök i pajskalet. Lägg mozzarella på tomaterna.
    • Blanda ägg, grädde och senap i en skål. Skala och riv vitlök. Tillsätt vitlök i skålen med ägg och grädde tillsammans med salt, peppar och örtagårdskrydda. Häll äggstanningen över tomaterna i pajskalet. Toppa med pinjenötter.
    • Grädda pajen ca 30 min i ugn.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 30 g spenat
    • 6 styck tomat
    • 1 st gul lök
    • 250 g mozzarella
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl pinjenötter

    Fredag middag 264 Kcal

    Stekt torsk med örtsmör

    Stek en torskfilé och blanda ihop en god örtsmör och servera tillsammans med rucola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor i någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar – ca 2-3 minuter.
    • Servera med rucola och örtsmör.

    Örtsmör:

    • Blanda smör med salt, torkade örter och lite vitlök.

     

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök
  • Lördag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Lördag lunch 264 Kcal

    Stekt torsk med örtsmör

    Stek en torskfilé och blanda ihop en god örtsmör och servera tillsammans med rucola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor i någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar – ca 2-3 minuter.
    • Servera med rucola och örtsmör.

    Örtsmör:

    • Blanda smör med salt, torkade örter och lite vitlök.

     

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök

    Lördag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Lördag dessert 263 Kcal

    Skyr med mango och blåbär

    En proteinrik osockrad yoghurtupplevelse med smak av mango. Toppa gärna mellanmålet med färsk mango och rostade mandlar och solrosfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk skyr mango
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg skyr i en skål och lägg mangobitar och blåbär över.
    • Toppa med mandelspån och solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk skyr mango
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 msk solrosfrön
  • Söndag lunch 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Söndag middag 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 50 g rökt lax
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 150 g torskfile
  • 500 g kycklingfärs
  • 250 g handskalade räkor
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 msk flagad rostad mandel
  • 1 msk solrosfrön
Frukt/grönt
  • 5 g bladspenat
  • 1.5 msk rödlök
  • 1 st citronskiva
  • 2.5 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 3 st palsternacka
  • 2 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 2.33 dl purjolök
  • 0.5 st äpple
  • 1 st salladslök
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 0.25 st gurka
  • 0.25 dl blåbär
  • 4 st hallon
  • 30 g spenat
  • 6 styck tomat
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl rucola
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st mango
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g rotselleri
  • 0.5 st ananas
  • 1 paket smörgåskrasse
Kryddor/smaksättare
  • 3 st dillkvistar
  • 2 msk dill
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • basilikablad
Mejeri
  • 42.5 tsk smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 250 g mozzarella
  • 2 dl grädde
  • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 1 dl riven ost
  • 1 burk skyr mango
  • 250 g keso
  • 2 dl riven västerbottenost
Övrigt
  • 0.5 msk majonnäs
  • 1 dl Bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!