Tillbaka till menyerna

Anna 2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.6 gram

Fett: 39.6 gram

Protein: 58.9 gram

Energi: 808.1 kcal

  • Måndag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
  • Tisdag lunch 567 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Goda smaker och mättande rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö på rosmarin, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron

    Tisdag middag 287 Kcal

    Fetaostgratinerad paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela paprikor och ta bort kärnhuset.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och ajvar relish.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg paprikahalvorna över.
    • Fördela grön pesto i paprikan och strö på salt och peppar.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet och strö över paprikahalvorna.

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple
  • Onsdag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Onsdag middag 453 Kcal

    Basilikabullar med haricots verts

    Gräddiga basilikabullar som serveras tillsammans med en grönsallad och haricots verts - garnera med persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och havregrädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till lagom stora bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, havregrädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
    • Lägg i haricots verts och sparris och låt koka med i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullar och grönsaker.
    • Hälls såsen över köttbullarna och garnera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag lunch 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 633 Kcal

    Sjögräsnudlar med biff och mango chutney

    En maträtt till dig som gillar smaken av mango chutney sås. Rör ihop en skål med sjögräsnudlar och biff, sen toppar du rätten med jordnötter och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiff tunt och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Blanda ner vitlök, soja, sesamolja, salt och peppar med köttet.
    • Låt stå 30 min.
    • Skölj sjögräsnudlarna ordentligt.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor och purjolök tunt.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner köttet.
    • Låt steka ett par minuter.
    • Häll på mango chutney och lägg ner alla grönsaker.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och låt allt bli varmt någon minut.
    • Toppa med jordnötter och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk soja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 dl mango chutney
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 kruka färsk koriander
  • Fredag middag 775 Kcal

    Räkgryta med cashewnötter

    Krämig räkgryta garnerad med cashewnötter, granatäpplekärnor och lite färsk koriander - Bjud dina nära och kära på en god middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 775 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 1.5 dl vatten
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 500 g räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander
    Garnering
    • 4 msk cashewnötter
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i bitar.
    • Fräs det i olja.
    • Blanda ner curry masala och vatten.
    • Tillsätt aubergine, kikärter och crème fraiche.
    • Sjud i 10 min.
    • Skala räkorna och blanda dem i grytan.
    • Smaka av med salt, svartpeppar och koriander.
    • Rosta cashewnötterna i het stekpanna.
    • Servera i skålar och garnera med cashewnötter, granatäppelkärnor och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 1.5 dl vatten
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 500 g räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander
    Garnering
    • 4 msk cashewnötter
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk färsk koriander
  • Lördag lunch 293 Kcal

    Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    Smarrig lunch eller middag med squash, pesto och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Svarva squash eller hyvla tagliatelle med en potatisskalare.
    • Lägg i en skål och blanda med grön pesto.
    • Fördela salladen på fat och lägg på squashtagliatellen i mitten.
    • Lägg upp skinka runt om och lägg på tomater och oliver.
    • Strö på pumpafrön och dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Söndag lunch 453 Kcal

    Äggröra med rökt lax

    Lättlagad frukost, lunch eller mellanmål! Servera äggröran med lax och färsk spenat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, gräslök, salt och peppar i en skål och häll i blandningen i en stekpanna med smör.
    • Rör runt till en krämig äggröra och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med lax och lite färsk spenat.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Söndag middag 1091 Kcal

    Grillkväll med kött, såser och sallader

    Detta passar perfekt en grillkväll där du vill bjuda på olika typer av kött och smarriga tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 86 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 63 gram

    Energi: 1091 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Kyckling
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Korv
    • 200 g korv med hög kötthalt
    Flankstek
    • 400 g flankstek
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 2 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajo
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 2 krm Srirachasås
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Asiatisk nudelsallad
    • 200 g sötpotatisnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetor och morot med fetaost
    • 4 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g morötter
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g fetaost
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    Grill:

    • Gör marinaderna och lägg ner kyckling och kött.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter tills kycklingen  är genomstekt och har fått fin färg.
    • Grilla samtidigt flanksteken och korven 5 minuter.
    • Skiva upp flanksteken.

    Såser:

    • Riv vitlök.
    • Gör såserna genom att blanda ihop alla ingredienser i två skålar.

    Asiatisk nudelsallad:

    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
    • Strimla alla grönsaker i mindre bitar och finhacka chili.
    • Lägg chili, olja, riven vitlök, riven ingefära, ketjap manis, soja, sesamfrön och de strimlade grönsakerna i en skål.
    • Blanda ihop och lägg ner nudlarna.
    • Blanda ner hackad koriander och pressa limesaft över. (spara fyra limeklyftor till dekoration)
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med limeklyftor och strö över lite extra koriander.

    Rödbetor och morot med fetaost:

    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamico, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Dela morötterna på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morötterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp morötter och rödbetor på ett fat.
    • Toppa med smulad fetaost och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Kyckling
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Korv
    • 200 g korv med hög kötthalt
    Flankstek
    • 400 g flankstek
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 2 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajo
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 2 krm Srirachasås
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Asiatisk nudelsallad
    • 200 g sötpotatisnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetor och morot med fetaost
    • 4 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g morötter
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g fetaost
    • 2 st basilikakvist
Torrvaror
  • 50 g glasnudlar
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk sesamfrö
  • 24 g cashewnötter
  • 2 msk torkade tranbär
  • 6.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 dl jordnötter
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 0.5 msk pumpafrön
  • 1 msk bbq sås
  • 200 g sötpotatisnudlar
  • 2 msk rostade sesamfrön
Frukt/grönt
  • 3 st morot
  • 300 g sockerärtor
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.33 st gurka
  • 0.5 st mango
  • 1 tsk ingefära
  • 2.5 st lime
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 90 g rucola
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st citron
  • 6 st gul paprika
  • 1 st granatäpple
  • 10.25 st purjolök
  • 0.25 st squash
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 154.5 st grön sparris
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 150 g haricots verts
  • 200 g grönsallad
  • 8 styck tomat
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st sötpotatis
  • 0.25 st aubergine
  • 3 st salladsblad
  • 0.5 dl körsbär
  • 50 g bladspenat
  • 2 msk färsk ingefära
  • 0.5 st paprika
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 4 st kokta rödbetor
  • 200 g morötter
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk sesamolja
  • 1 msk mirin
  • 2 msk ljus soja
  • 4 msk koriander
  • chiliflakes
  • 4.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk rosmarin
  • 1.5 msk balsamico
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 msk ajvar relish
  • 5 msk grön pesto
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 msk dill
  • dillkvistar
  • 3 tsk torkad basilika
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 tsk srirachasås
  • 2 krm Srirachasås
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st basilikakvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g laxfilé
  • 300 g torskfile
  • 100 g handskalade räkor
  • 900 g nötfärs
  • 3 st ägg
  • 400 g lövbiff
  • 500 g räkor
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 100 g rökt lax
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 200 g korv med hög kötthalt
  • 400 g flankstek
Mejeri
  • 375 g fetaost
  • 2.5 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2.5 dl havregrädde
  • 2 dl crème fraiche
Övrigt
  • 100 g gröna oliver
  • 50 g soltorkade tomater
  • 4 st svarta oliver
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.