Tillbaka till menyerna

Aidas veckomeny januari 2023

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 244 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 244 Kcal

      Spagetti med tomat, squash och parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 543 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 543 Kcal

      Mozzarellalax med sparrispannacotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 12 gram

Fett: 33 gram

Protein: 16 gram

Energi: 393.1 kcal

  • Måndag middag 244 Kcal

    Spagetti med tomat, squash och parmesan

    En snabbt tillagad pasta rätt, gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skölj spagettin.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, squash och vitlök någon minut.
    • Lägg ner spagettin och tomater.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om och lägg på riven parmesanost och färska basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist
  • Tisdag middag 543 Kcal

    Mozzarellalax med sparrispannacotta

    Mozarellalax med en krämig sparrispannacotta - en lyxig laxmåltid helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först sparrispannacottan.
    • Blötlägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
    • Skär bort den nedersta delen på sparrisen och släng.
    • Skär bort toppen som ska vara till dekoration.
    • Skiva resterande sparris tunt.
    • Skala och finhacka löken.
    • Bryn lök och sparrisskivor i en kastrull med smör.
    • Häll på grädden och smaka av med salt och peppar.
    • Ta av från värmen.
    • Tillsätt gräslök och lägg ner gelatinbladen.
    • Rör om och häll på upp portionsskålar.
    • Koka sparristopparna i några minuter och stick ner i portionsskålarna.
    • Ställ kallt i 2-3 timmar.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en plåt.
    • Skiva mozzarellan och strö på salt och peppar.
    • Skär ett snitt i laxen och lägg ner pesto och mozzarellaost.
    • Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med sparrispannacotta och dekorera med gräslök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
Torrvaror
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 0.5 msk olivolja
Frukt/grönt
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 10 st cocktailtomat
  • 4 st grön sparris
  • 0.5 st schalottenlök
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st basilikakvist
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk gräslök
Mejeri
  • 0.5 dl parmesan
  • 50 g mozarella
  • 1 tsk smör
  • 1.5 dl grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
Övrigt
  • 1 st gelatinblad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!