Tillbaka till menyerna

Agnethas veckomeny 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1176 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 619 Kcal

      Tonfisksallad med avokado

    • Middag - 250 Kcal

      Grönsakssoppa med korv

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 635 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.6 gram

Fett: 56 gram

Protein: 57.3 gram

Energi: 905.6 kcal

  • Måndag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Måndag lunch 619 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    En tonfisksallad är perfekt till lunch och mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Måndag middag 250 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Tisdag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    • Fördela tagliatellen på tallrik.
    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    • Ta av från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
Övrigt
  • 30 g havremusli
Frukt/grönt
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 2 dl rucola
  • 0.5 st avokado
  • 1 st små plommontomater
  • 0.25 st rödlök
  • 0.75 st purjolök
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st blomkålshuvud
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 150 g tonfisk
  • 75 g falukorv med hög kötthalt
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 1 msk balsamico
  • 0.25 msk salladskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 kvist färsk persilja
Torrvaror
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!