Tillbaka till menyerna

9

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 604 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 604 Kcal

      Kycklingburgare med sötpotatispommes

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 571 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 571 Kcal

      Pokébowl med kräftstjärtar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 605 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 605 Kcal

      Köttfärspanna med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 946 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 946 Kcal

      Stekt lax med ostsås och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 447 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 308 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 308 Kcal

      Torskgratäng med fänkål, purjo och äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.3 gram

Fett: 37.7 gram

Protein: 32.5 gram

Energi: 580.1 kcal

  • Måndag middag 604 Kcal

    Kycklingburgare med sötpotatispommes

    En lättlagad varmrätt med kycklingburgare och sötpotatispommes som tillbehör. Denna rätt går bra att göra vegetariskt genom att byta ut kycklingburgaren mot halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås
  • Tisdag middag 571 Kcal

    Pokébowl med kräftstjärtar

    En fräsch pokébowl med mycket smak och krispighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerärtor och skär mango i bitar.
    • Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar.
    • Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås
  • Onsdag middag 605 Kcal

    Köttfärspanna med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver

    Gör så här

    • Skär osten i bitar och squash i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter tills den får färg.
    • Lägg upp osten på en tallrik.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn färs, lök, vitlök i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örter.
    • Lägg ner osten och blanda om.
    • Servera med ruccolasallad, skivade tomater och oliver.
    • Toppa med röd pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver
  • Torsdag middag 946 Kcal

    Stekt lax med ostsås och bacon

    En trevlig laxrätt med ostsås och bacon. Laxen serveras tillsammans med en krämig blomkålsmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 81 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 946 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g bacon
    • 1 dl grädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 50 g ärtskott
    • 4 st citronskiva
    • 50 g blandad sallad
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 örter

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner örterna och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken 1 minut per sida.
    • Sänk värmen och låt steka 4-5 minuter per sida.
    • Strimla bacon och bryn i smör.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och tillsätt osten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp laxfilén på tallrikar och häll på sås.
    • Toppa med knaperstekt bacon och servera med blomkålsmos, sallad, ärtskott och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g bacon
    • 1 dl grädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 50 g ärtskott
    • 4 st citronskiva
    • 50 g blandad sallad
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 örter
  • Lördag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Söndag middag 308 Kcal

    Torskgratäng med fänkål, purjo och äpple

    En stor härlig gratäng fylld med torsk, fänkål, purjolök och äpple. Denna gratäng serveras med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st äpple
    • 2 msk mango chutney
    • 1 dl lätt crème fraiche
    Tillbehör
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg torskryggsfilén i en ugnsfast form.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla purjolök, fänkål och skiva äpplet och lägg över fisken.
    • Blanda ihop mango chutney, créme fraiche, salt och peppar och häll över fisken.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter och servera med en grönsallad och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st äpple
    • 2 msk mango chutney
    • 1 dl lätt crème fraiche
    Tillbehör
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
Frukt/grönt
  • 1 st liten sötpotatis
  • 1 st blomkål
  • 0.5 st lime
  • 2 dl isbergssallad
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st mango
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g rucola
  • 8 st cocktailtomat
  • 50 g ärtskott
  • 4 st citronskiva
  • 50 g blandad sallad
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 10.25 cm purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 3 dl blandsallad
  • 0.5 st citron
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 50 g sojabönor
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 st ägg
  • 200 g kräftstjärtar
  • 300 g nötfärs
  • 300 g laxfilé
  • 60 g bacon
  • 1 st hel kyckling
  • 300 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • 1.83 msk stark chilisås
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
  • 5 msk koriander
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 2 msk röd pesto
  • örter
  • 0.7 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 2 msk mango chutney
Övrigt
  • 2 st saltgurka
  • 5.5 msk majonnäs
  • 4 st svarta oliver
Mejeri
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl gräddfil
  • 100 g halloumi
  • 101 tsk smör
  • 3.5 dl grädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl lätt crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!