Tillbaka till menyerna

800 vecka 2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 762 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 920 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 363 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 541 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 148 Kcal

      Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    • Middag - 229 Kcal

      Kyckling med örter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 837 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 229 Kcal

      Kyckling med örter

    • Middag - 608 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1194 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 608 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 922 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 431 Kcal

      Stekt laxfilé med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 958 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 431 Kcal

      Stekt laxfilé med romsås

    • Middag - 528 Kcal

      Omelettwrap med skagenröra

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32 gram

Fett: 54.2 gram

Protein: 67.3 gram

Energi: 876.3 kcal

  • Måndag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Måndag lunch 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Måndag middag 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad
  • Tisdag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Tisdag middag 363 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander
  • Onsdag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Onsdag lunch 148 Kcal

    Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Gör så här

    • Skär bort roten på brysselkålen och dela.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn brysselkål, rödlök och tranbär i några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat och smula fetaost över.
    • Toppa med torkade tranbär och rostade mandelspån.
    • Ringla dressing över innan servering.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Onsdag middag 229 Kcal

    Kyckling med örter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg kycklingfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.
    • Blanda örter och olivolja i en skål tillsammans med salt och svartpeppar.
    • Bred blandningen på filéerna och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Skölj ruccola och lägg den på ett stort fat och fördela de ugnsbakade kycklingfiléerna på salladen.
    • Toppa med färska örter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Torsdag lunch 229 Kcal

    Kyckling med örter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg kycklingfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.
    • Blanda örter och olivolja i en skål tillsammans med salt och svartpeppar.
    • Bred blandningen på filéerna och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Skölj ruccola och lägg den på ett stort fat och fördela de ugnsbakade kycklingfiléerna på salladen.
    • Toppa med färska örter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Torsdag middag 608 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Fredag lunch 608 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar
  • Lördag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Lördag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 431 Kcal

    Stekt laxfilé med romsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter. Strö på salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera med bladspenat och en citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva
  • Söndag lunch 431 Kcal

    Stekt laxfilé med romsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter. Strö på salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera med bladspenat och en citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva

    Söndag middag 528 Kcal

    Omelettwrap med skagenröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 3 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och lägg lite sallad, strimlade sockerärtor, tomater och rödlök över.
    • Klicka på skagenröra och räkor och lägg på en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 3 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill
Frukt/grönt
  • 2 st grapefrukt
  • 1.5 st gul lök
  • 1.5 st morot
  • 150 g kålrot
  • 5 klyfta vitlök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 250 g champinjon
  • 6.92 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 2 styck tomat
  • 1.25 st squash
  • 2.5 st rödlök
  • 150 g sötpotatis
  • 500 g brysselkål
  • 150 g färska tranbär
  • 140 g rucola
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 2 st röd paprika
  • 2 st gul paprika
  • 2 st grön paprika
  • 1.5 st äpple
  • 4 st grön sparris
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 0.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 0.25 st citron
  • 4 dl babyspenat
  • 2 st citronskiva
  • 1 st salladsblad
  • 25 g sockerärtor
  • 3 st cocktailtomat
Mejeri
  • 1 dl kvarg 0,2 %
  • 4.5 msk smör
  • 125 g mozzarella
  • 4.6 dl gräddfil
  • 150 g fetaost
  • 5 msk grädde
  • 4 msk crème fraiche
Torrvaror
  • 2 msk pistagenötter
  • 9.5 tsk olivolja
  • 1.5 dl svarta linser
  • 4 tsk flytande honung
  • 3 msk torkade tranbär
  • 60 g mandelspån
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g grytbitar
  • 75 gram skinka
  • 12 st ägg
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 1200 g kycklingfilé
  • 600 g kalvfärs
  • 300 g torskfile
  • 100 g handskalade räkor
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 300 g laxfilé
  • 4 msk stenbitsrom
  • 50 g färska räkor
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk persilja
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.33 msk koriander
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • färsk koriander
  • 12 tsk torkade örter
  • 0.2 msk salladskrydda
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 kruka färsk basilika
  • bladpersilja
  • 3 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk fiskfond
  • 3 msk dill
  • dillkvistar
  • 0.75 msk sötstark senap
Övrigt
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl skagenröra

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!