Tillbaka till menyerna

800 kcal

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 406 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 497 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 624 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 815 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 901 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 405 Kcal

      Sesamlax med gräslökssås

    • Mellanmål - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Dessert

  • Lördag - 923 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 159 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 405 Kcal

      Sesamlax med gräslökssås

    • Middag - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 668 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.7 gram

Fett: 35.3 gram

Protein: 55.1 gram

Energi: 690.6 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag middag 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika
  • Tisdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Onsdag middag 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto
  • Torsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Fredag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Fredag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Fredag middag 405 Kcal

    Sesamlax med gräslökssås

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en gräslökssås och lite grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop gräddfil, hackad gräslök och pressad citron.
    • Strö på salt och peppar på fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerärtor och skär gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • Lägg på en tallrik och strö på salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Lägg laxen bredvid och klicka på lite gräslökssås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Fredag mellanmål 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn
  • Lördag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Lördag lunch 405 Kcal

    Sesamlax med gräslökssås

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en gräslökssås och lite grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop gräddfil, hackad gräslök och pressad citron.
    • Strö på salt och peppar på fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerärtor och skär gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • Lägg på en tallrik och strö på salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Lägg laxen bredvid och klicka på lite gräslökssås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Lördag middag 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad
  • Söndag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Söndag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Söndag middag 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 500 g nötfärs
  • 150 g torskrygg
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 4 st kokt ägg
  • 250 g laxfilé
  • 1200 g grytbitar
Frukt/grönt
  • 8.5 st morot
  • 2.25 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 300 g sockerärtor
  • 5 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 2 st gul paprika
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 0.75 st citron
  • 500 g bladspenat
  • 2 st muskotnöt
  • 1 st gurka
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 dl hallon (färska)
  • 300 g kålrot
  • 200 g skogschampinjoner
  • 300 g grönsallad
  • 1 st grapefrukt
Mejeri
  • 200 g halloumi
  • 8 g smör
  • 4 msk gräddfil
  • 4 dl filmjölk
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
Torrvaror
  • 6.5 msk olivolja
  • 200 g bönpasta
  • 3 dl kaffe
  • 2 tsk sesamfrö
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 msk pistagenötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 kruka färsk basilika
  • 13.34 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtkrydda
  • 1 msk basilika
  • 1 msk grön pesto
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 4 msk gräslök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st oxköttbuljongtärning
  • 0.5 tsk kanel
  • 4 st lagerblad
  • 20 st kryddpepparkorn
  • 1 msk ketjap manis
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 st inlagda rödbetor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!