Tillbaka till menyerna

800 kcal 2 sommaren 2025

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.2 gram

Fett: 54.4 gram

Protein: 63 gram

Energi: 963.8 kcal

  • Måndag lunch 457 Kcal

    Kycklingsallad med råkost

    En härlig sallad med god basilikadressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör dressingen genom att första hacka basilika och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Riv vitlöken fint. Blanda vitlök, ketjap manis och kryddor i en skål. Lägg ner kyckling och marinera 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Skiva kycklingen.
    • Lägg sallad i en skål. Strimla vitkål tunt och lägg över. Skala och skär morot i bitar. Skär haricot verts, sockerärtor och paprika i bitar. Skala och skiva rödlök.
    • Lägg alla grönsaker på salladen och lägg på kycklingen. Ringla basilikadressingen över och strö på hackad basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Lågkalorimat som man kan ta med sig till en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja
  • Tisdag lunch 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Lågkalorimat som man kan ta med sig till en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Tisdag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Onsdag lunch 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Onsdag middag 266 Kcal

    Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat
  • Torsdag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Torsdag lunch 266 Kcal

    Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Torsdag middag 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor
  • Fredag lunch 383 Kcal

    Vegetarisk kebab med sallad

    En snabblagad vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 0.25 st paprika
    • 10 cm gurka
    • 8 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1.5 tsk olivolja
    • 275 g vegokebab (Schysst käk)
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Strimla sallad. Skär paprika och gurka i bitar. Dela tomaterna. Skala och strimla rödlök. Lägg allt på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vegokebaben några minuter.  Strö på salt och peppar och lägg vegokebaben på fatet.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 0.25 st paprika
    • 10 cm gurka
    • 8 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1.5 tsk olivolja
    • 275 g vegokebab (Schysst käk)
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja

    Fredag middag 423 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    En härlig kycklingrätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter
  • Lördag lunch 204 Kcal

    Inlagd sill med gul curryfärg och äppelklyftor, serverad i ett glas.

    Äpple och currysill

    Fantastiskt god curry och äppelsil till julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 204 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 0.3 st rödlök
    • 3 msk majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 4 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rött äpple
    • 350 g 5 minuterssill
    Dekoration
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.1 st purjolök
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och finhacka rödlök. Blanda ner lök i en skål tillsammans med majonnäs och créme fraiche.
    • Krydda med curry, salt och peppar.
    • Skär äpplet i små tärningar och blanda ner.
    • Häll ut lagen/vätskan från sillen och skölj av filéerna. Skär sillen i mindre bitar och blanda ner.
    • Toppa med hackade äppelbitar, purjolök och gräslök.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 0.3 st rödlök
    • 3 msk majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 4 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rött äpple
    • 350 g 5 minuterssill
    Dekoration
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.1 st purjolök
    • 0.5 msk gräslök

    Lördag middag 423 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    En härlig kycklingrätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Lördag dessert 471 Kcal

    Kladdkaka med grädde och bär

    Ljuvlig dessert eller fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sötströ
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    Topping:
    • 5 dl grädde
    • 3 dl blåbär
    • 4 dl jordgubbar
    • 3 dl hallon
    • 100 g vit choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull. Vispa ägg och sötströ fluffigt. Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver.
    • Vispa ihop och häll smeten i en  bakplåtsklädd bakform, ca 20 cm x 15 cm. Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Skär i rutor och toppa med grädde, bär och riven vit choklad. Använd 0,5 dl grädde, 1 dl färska bär och 10 g vit choklad per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sötströ
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    Topping:
    • 5 dl grädde
    • 3 dl blåbär
    • 4 dl jordgubbar
    • 3 dl hallon
    • 100 g vit choklad
  • Söndag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept som du hittar i receptbanken: "glutenfria morotsfrallor med sesamfrön". Totala receptet för frallorna är 6 st som du kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Söndag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Söndag middag 557 Kcal

    Grillad laxsida med räk- och pepparotssås

    Krämig laxrätt med en sås gjord av räkor och pepparrot.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    Räk och pepparrotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
    • 3 st dillkvistar
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 10 g ishavsrom

    Gör så här

    • Pensla laxen med olja.
    • Lägg laxsidan på grillen med framsidan nedåt.
    • Skiva citronen och lägg runt om.
    • Grilla ca 5 minuter.
    • Vänd laxsidan försiktigt så att skinnet är mot gallret.
    • Och lyft bort citronen och lägg på ett fat.
    • Sätt på ett lock på grillen och låt grilla i ytterligare ca 15 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20-25 min.
    • Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
    • Lägg på citronskivorna och dekorera med dillkvistar.
    • Toppa med räk- och pepparrotscrémen och ev extra räkor och ishavsrom.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    Räk och pepparrotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
    • 3 st dillkvistar
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 10 g ishavsrom

    Söndag mellanmål 288 Kcal

    Fröfrallor med valnötter

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med valnötter - servera med färskost och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 1 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med valnötter
    • 0.75 dl valnötter

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 1 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med valnötter
    • 0.75 dl valnötter
Frukt/grönt
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 4 dl grönsallad
  • 0.7 st vitkål
  • 5 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 162.5 g sockerärtor
  • 0.75 st paprika
  • 1.55 st rödlök
  • 100 g selleri
  • 0.5 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st mango
  • 0.25 st lime
  • 1 st blomkålshuvud
  • 0.6 st purjolök
  • 0.5 st röd paprika
  • 65 g bladspenat
  • 2.5 st citron
  • 1 dl ärter
  • 10.25 st gurka
  • 10 st salladsblad
  • 5 st små plommontomater
  • 5 dl isbergssallad
  • 8 st cocktailtomat
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st aubergine
  • 75 g rucola
  • 1 st rött äpple
  • 3 dl blåbär
  • 4 dl jordgubbar
  • 3 dl hallon
  • 2 st gul paprika
  • 75 g cocktailtomater
  • 1 kruka krispsallad
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 krm örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 msk malen curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 tsk dill
  • 1 msk persilja
  • 6 msk salvia
  • 4 tsk curry
  • 0.5 msk gräslök
  • 0.5 krm vaniljpulver
  • 1 msk pepparrot
  • 3 st dillkvistar
  • 1 krm brödkrydda
  • 1 tsk salt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g kycklinglårfilé
  • 500 g kassler
  • 8 st ägg
  • 50 g chorizo
  • 150 g räkor
  • 275 g vegokebab (Schysst käk)
  • 300 g kycklingfilé
  • 4 st skiva parmaskinka
  • 350 g 5 minuterssill
  • 600 g laxsida färsk
  • 2 msk kaviar
  • 100 gram räkor i lag
  • 1 dl handskalade räkor i lag
Torrvaror
  • 8.5 tsk olivolja
  • 5 st risblad
  • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl majs
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 dl sötströ
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 25 g fibrex
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 0.75 dl valnötter
Mejeri
  • 6 msk crème fraiche
  • 7 dl grädde
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 152 tsk smör
  • 125 g keso
  • 50 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2 skiva ost
  • 100 g philadelphia grillad paprika
  • 25 g färsk jäst
Övrigt
  • 4 msk majonnäs
  • 100 gram Blandade bär
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g vit choklad
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 90 g ishavsrom
  • 25 g rapsolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.