Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Vinter 2024

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 990 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 118 Kcal

      Morgonboost

    • Lunch - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Middag - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 735 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1163 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Lunch - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Middag - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 691 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Morgonboost

    • Lunch - 247 Kcal

      Kalkonsallad med apelsin

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1230 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Middag - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1198 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 370 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Middag - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 876 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Middag - 370 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 70.7 gram

Fett: 53.5 gram

Protein: 56.1 gram

Energi: 983.3 kcal

  • Måndag frukost 118 Kcal

    Morgonboost

    Starta din morgon med en riktig kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.
      Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Måndag lunch 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Måndag middag 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Tisdag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Onsdag frukost 184 Kcal

    Stekt ägg

    Snabbt, enkelt, proteinrikt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Värm upp en stekpanna
    • Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    • Strö över lite salt.
    • Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Onsdag lunch 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Onsdag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Torsdag frukost 118 Kcal

    Morgonboost

    Starta din morgon med en riktig kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.
      Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Torsdag lunch 247 Kcal

    Kalkonsallad med apelsin

    En krämig sallad med kalkon och apelsin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 247 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en djup skål.
    • Lägg pastrami runt om.
    • Skär ut fina filéer av apelsinen och lägg på salladen.
    • Skär mangon i bitar och lägg på salladen.
    • Toppa salladen med granatäpplekärnor.
    • Garnera med gräslök och servera med apelsindressing, se recept.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Torsdag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Fredag middag 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås
  • Lördag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Lördag lunch 370 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    En vegetarisk rätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 4 dl rucola

    Lördag middag 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 370 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    En vegetarisk rätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 4 dl rucola
Frukt/grönt
  • 12 tsk ingefära
  • 20 g gurkmeja (färsk)
  • 3 st citron
  • 10 klyfta vitlök
  • 4 st salladslök
  • 9 st morot
  • 200 g broccoli
  • 200 g blomkål
  • 2 st röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 400 g sockerärtor
  • 200 g haricots verts
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 3.5 st gul lök
  • 1 st lime
  • 4 dl rödkål
  • 2 st skivad avokado
  • 0.5 st rödlök
  • 4 st citronklyfta
  • 2 tsk citronskal
  • 20 g blandad sallad
  • 1 st apelsin
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 st mango
  • 50 g grönsallad
  • 5 st rädisor
  • 2 dl vitkål
  • 4 msk purjolök
  • 0.5 st banan
  • 1 st kiwi
  • 2 st squash
  • 8 dl rucola
  • 100 g rotselleri
Torrvaror
  • 10 tsk agavesirap
  • 4 tsk olivolja
  • 200 g ramennudlar
  • 4 msk jordnötter
  • 9 dl kaffe
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 40 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 msk lättmajonäs
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 400 g konserverade tomater
  • 2 tsk honung
  • 4 msk pinjenötter
  • 500 g torkade plommon
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk curry mango krydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk ketjap manis
  • 8 msk färsk koriander
  • 2.5 msk sötstark senap
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk teriyakisås
  • 1 krm salt
  • 4 st dillkvistar
  • 2 msk dill
  • 0.33 msk gräslök
  • svartpeppar
  • 2 tsk torkade örter
  • 4 msk grön pesto
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 10 dl köttbuljong
  • 4 msk tomatpuré
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kalvfärs
  • 400 g kycklingfärs
  • 3 st ägg
  • 700 g torskrygg
  • 75 g kalkonpastrami
  • 175 g entrecote
  • 1200 g högrev
Mejeri
  • 4.5 tsk smör
  • 1 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk gräddfil
  • 0.5 msk siracha sås
  • 2 msk kesella
  • 125 g fetaost
Övrigt
  • 2 msk kapris
  • 12 st rispapper
  • 0.5 dl apelsinsaft
  • 1.5 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!