Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Vår 2025

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 757 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Fröfrallor med torkad frukt

    • Lunch - 369 Kcal

      Omelett med grönkål och mozzarella

    • Middag - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 847 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 514 Kcal

      Snabb lax och torskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 864 Kcal

    • Frukost - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Lunch - 514 Kcal

      Snabb lax och torskgryta

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 853 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Fröfrallor med torkad frukt

    • Lunch - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Middag - 417 Kcal

      Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1640 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 514 Kcal

      Snabb lax och torskgryta

    • Middag - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1729 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 252 Kcal

      Ägghack med tonfisk

    • Lunch - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Middag - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert - 230 Kcal

      Semmelrulltårta

  • Söndag - 872 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Middag - 197 Kcal

      Grönsakssoppa med tofu

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 85.1 gram

Fett: 48.2 gram

Protein: 61.9 gram

Energi: 1080.4 kcal

  • Måndag frukost 270 Kcal

    Fröfrallor med torkad frukt

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med torkad frukt i - finhackad äpple och aprikos är en favorit att ha i! Lägg på en tsk smör och en skiva ost för en riktigt god frukostmacka (ca 70kcal)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Måndag lunch 369 Kcal

    Omelett med grönkål och mozzarella

    Den här omeletten går snabbt att tillreda och mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen någon minut.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål och häll i stekpannan.
    • Fördela mozzarella över och stek omeletten på svag värme i ca 3 minuter eller tills den är fast.
    • Gröp ur kärnor från granatäpplet och toppa omeletten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple

    Måndag middag 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av våra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmärkt som förrätt eller varmrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris
  • Tisdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Tisdag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av våra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmärkt som förrätt eller varmrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Tisdag middag 514 Kcal

    Snabb lax och torskgryta

    En god gryta gjord på lax och torsk som serveras tillsammans med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris

    Gör så här

    • Koka först riset enligt anvisningarna på paketet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den frysta grönsaksblandningen.
    • Smula ner enbuljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Låt koka upp och tillsätt fisk och tomater.
    • Låt sjudanågra minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med ris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris
  • Onsdag frukost 184 Kcal

    Stekt ägg

    Snabbt, enkelt, proteinrikt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Värm upp en stekpanna
    • Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    • Strö över lite salt.
    • Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Onsdag lunch 514 Kcal

    Snabb lax och torskgryta

    En god gryta gjord på lax och torsk som serveras tillsammans med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris

    Gör så här

    • Koka först riset enligt anvisningarna på paketet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den frysta grönsaksblandningen.
    • Smula ner enbuljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Låt koka upp och tillsätt fisk och tomater.
    • Låt sjudanågra minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med ris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris

    Onsdag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola
  • Torsdag frukost 270 Kcal

    Fröfrallor med torkad frukt

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med torkad frukt i - finhackad äpple och aprikos är en favorit att ha i! Lägg på en tsk smör och en skiva ost för en riktigt god frukostmacka (ca 70kcal)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Torsdag lunch 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Torsdag middag 417 Kcal

    Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    Stuvad blomkål med en härlig varmrökt lax till, toppa gärna med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och tillsätt persilja, salt och peppar.
    • Servera den varmrökta laxen med sallad och gräddstuvade blomkål.
    • Toppa med lite extra persilja. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax
  • Fredag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Fredag lunch 514 Kcal

    Snabb lax och torskgryta

    En god gryta gjord på lax och torsk som serveras tillsammans med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris

    Gör så här

    • Koka först riset enligt anvisningarna på paketet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den frysta grönsaksblandningen.
    • Smula ner enbuljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Låt koka upp och tillsätt fisk och tomater.
    • Låt sjudanågra minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med ris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g frysta grönsaker
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 300 g fryst torskrygg
    • 300 g laxfilé
    • 20 st pärltomater
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl råris

    Fredag middag 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander
  • Lördag frukost 252 Kcal

    Ägghack med tonfisk

    Lättlagad äggmåltid med tonfisk och sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Fördela tonfisk på en tallrik.
    • Hacka ägget grovt och blanda med majonnäs, gräddfil och gräslök.
    • Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
    • Lägg salladsblad och ½ paprika per portion bredvid tonfisken och ägghacket bredvid.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Lördag lunch 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Lördag middag 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 krm torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 krm torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika

    Lördag dessert 230 Kcal

    Semmelrulltårta

    Semmelrulltårta är ett gott och kul alternativ till den klassiska semlan och den är dessutom både socker- och glutenfri!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 230 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Fyllning
    • 3 msk agavesirap
    • 0.75 dl vatten
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandel
    Botten
    • 3 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 6 msk potatismjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 3 msk mandelspån
    • 0.5 msk sukrin melis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Knäck äggen i en bunke och vispa fluffigt med sukrin melis.
    • Tillsätt de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt, ca 20 x 25 cm bred.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.
    • Låt svalna.
    • Gör under tiden fyllningen genom att koka upp vatten, agave, kardemumma, salt i en kastrull. Låt svalna något.
    • Tärna mandelmassa i en bunke och häll ner den ljumna vattenblandningen.
    • Vispa till en jämn smet.
    • Grovhacka mandel och bland i.
    • Bred på fyllningen på botten och rulla försiktigt ihop till en rulle.
    • Skär i skivor och lägg upp på ett fat.
    • Vispa grädde och klicka på alla bitarna.
    • Toppa med rostade mandelspån och sikta över sukrin melis.

    Ingredienser

    12 portioner

    Fyllning
    • 3 msk agavesirap
    • 0.75 dl vatten
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandel
    Botten
    • 3 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 6 msk potatismjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 3 msk mandelspån
    • 0.5 msk sukrin melis
  • Söndag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Söndag lunch 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 krm torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 krm torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika

    Söndag middag 197 Kcal

    Grönsakssoppa med tofu

    Önskar du göra soppan helt vegetarisk? Byt då ut hönsbuljongtärning mot grönsaksbuljongtärning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 197 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 50 g sugersnaps
    • 10 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 150 g tofu
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och salladslök. Skala och riv ingefära fint. Hacka rödchili.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och lägg i vitlök, ingefära, chili och salladslök. Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och ketjap manis.
    • Skiva sugarsnaps, champinjoner och morot. Skiva pak choi grovt. Skär tofu i tärningar.
    • Tillsätt alla grönsaker och tofu  i grytan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 50 g sugersnaps
    • 10 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 150 g tofu
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk färsk koriander
Mejeri
  • 50 g färsk jäst
  • 10 dl mjölk
  • 1.5 msk smör
  • 50 g mozzarella
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 5.5 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 dl parmesan
  • 250 g mozarella
Övrigt
  • 50 g rapsolja
  • 1 msk senap
  • 2.5 msk majonnäs
  • 200 g mandelmassa
Torrvaror
  • 20 g pofiber
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 50 g fibrex
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 40 g psylliumhusk
  • 1.5 dl torkad frukt
  • 2 tsk vallmofrön
  • 4.5 tsk olivolja
  • 6 dl råris
  • 400 ml krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.5 dl valnötter
  • 200 g risnudlar
  • 3 msk agavesirap
  • 0.5 dl mandel
  • 2 dl sukrin melis
  • 6 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk mandelspån
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm brödkrydda
  • 3 tsk salt
  • 3 st hönsbuljongtärning
  • 3 tärning fiskbuljong
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 tsk torkade örter
  • 1 msk persilja
  • 4 msk sweet chilisås
  • 5 msk ketjap manis
  • 14 tsk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 6 msk koriander
  • 3 msk gräslök
  • 2 tsk srirachasås
  • 2.2 kruka färsk koriander
  • 2 krm torkad oregano
  • 1 dl ajvar relish
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
Frukt/grönt
  • 50 g färsk grönkål
  • 0.25 st granatäpple
  • 3 st gul lök
  • 500 g vit sparris
  • 600 g sparris
  • 20 st färsk jordgubbe
  • 1200 g frysta grönsaker
  • 60 st pärltomater
  • 0.5 st squash
  • 1 st paprika
  • 5 st morot
  • 20 st champinjoner
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 56 dl rucola
  • 0.25 st blomkål
  • 6 tsk ingefära
  • 200 g sockerärtor
  • 3 st salladslök
  • 1 st mango
  • 1 st lime
  • 10 g blandad sallad
  • 1 st röd paprika
  • 0.25 st citron
  • 2 st broccolistånd
  • 1 st rödlök
  • 16 st kvisttomat
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 50 g sugersnaps
  • 100 g pak choi
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 900 g fryst torskrygg
  • 900 g laxfilé
  • 100 g varmrökt lax
  • 500 g kycklingfilé
  • 140 g tonfisk i vatten
  • 2 st kokt ägg
  • 200 g rökt skinka
  • 150 g tofu

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!