Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Sommar 2025

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 77 gram

Fett: 59.2 gram

Protein: 88.6 gram

Energi: 1043.3 kcal

  • Måndag frukost 288 Kcal

    Yoghurt med granola med tropiska smaker

    Supergod frukost med den hemgjorda granolan med tropiska smaker! (sök efter granolan i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål tillsammans granola.
    • 1 portion granola med tropiska smaker = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Måndag lunch 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Måndag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Tisdag middag 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Onsdag frukost 201 Kcal

    Tropisk smoothie

    Solgul och full av energi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och banan i bitar.
    • Skala och riv ingefära.
    • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
    • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
    • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
    • Häll upp  i glas.
    • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
    • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Onsdag lunch 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Onsdag middag 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag frukost 324 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    Så gott att ha sin hemgjorda granola och snabbt få till en hälsosam frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Dela jordgubbarna i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål, lägg på jordgubbarna och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Torsdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Torsdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

      Gör så här

      • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
      • Skär squash i skivor.
      • Skär tomaterna och lägg i en skål.
      • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
      • Salt och peppra.
      • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
      • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
      • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
      • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
      • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

      Ingredienser

      2 portioner

      • 300 g torskrygg
      • 0 salt och vitpeppar
      • 0.25 st squash
      • 1 tsk olivolja
      • 1 msk kapris
      • 1 msk basilika
      • 262.5 g cocktailtomater
      • 0.5 st rödlök
      • 1 st basilikakvist
      • 1 tsk olivolja
      • 0.5 msk balsamico
      • Fredag frukost 201 Kcal

        Tropisk smoothie

        Solgul och full av energi!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 24 gram

        Fett: 8 gram

        Protein: 1 gram

        Energi: 201 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 200 g ananas
        • 1 st banan
        • 2 cm färsk ingefära
        • 200 ml kokosmjölk light
        • 2 tsk färskpressad limejuice

        Gör så här

        • Skala och skär ananas och banan i bitar.
        • Skala och riv ingefära.
        • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
        • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
        • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
        • Häll upp  i glas.
        • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
        • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

        Ingredienser

        2 portioner

        • 200 g ananas
        • 1 st banan
        • 2 cm färsk ingefära
        • 200 ml kokosmjölk light
        • 2 tsk färskpressad limejuice

        Fredag lunch 297 Kcal

        Asiatisk wok med kycklingfärs

        Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 21 gram

        Fett: 10 gram

        Protein: 29 gram

        Energi: 297 kcal

        Ingredienser

        3 portioner

        • 2 st morot
        • 0.5 st gul lök
        • 2 st paprika
        • 1 klyfta vitlök
        • 0.5 st röd chili
        • 2 tsk olivolja
        • 400 g kycklingfärs
        • 1 msk färsk ingefära
        • 0 salt och svartpeppar
        • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
        • 1 msk gräslök

        Gör så här

        • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
        • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
        • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

        Ingredienser

        3 portioner

        • 2 st morot
        • 0.5 st gul lök
        • 2 st paprika
        • 1 klyfta vitlök
        • 0.5 st röd chili
        • 2 tsk olivolja
        • 400 g kycklingfärs
        • 1 msk färsk ingefära
        • 0 salt och svartpeppar
        • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
        • 1 msk gräslök

        Fredag middag 390 Kcal

        Högrevsburgare med spetskål

        En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 28 gram

        Protein: 33 gram

        Energi: 390 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        Innehåll
        • 300 g högrevsburgare
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 50 g spetskål
        • 1 tsk olivolja
        • 100 g keso mexican salsa
        • 2 msk ajvar relish
        Topping
        • 75 g cocktailtomater
        • 0.5 st röd paprika
        • 0.5 st rödlök
        • 2 kvist färsk persilja
        • 1 nypa chiliflakes

        Gör så här

        • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
        • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
        • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

        Ingredienser

        2 portioner

        Innehåll
        • 300 g högrevsburgare
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 50 g spetskål
        • 1 tsk olivolja
        • 100 g keso mexican salsa
        • 2 msk ajvar relish
        Topping
        • 75 g cocktailtomater
        • 0.5 st röd paprika
        • 0.5 st rödlök
        • 2 kvist färsk persilja
        • 1 nypa chiliflakes
      • Lördag frukost 363 Kcal

        Kesoplättar med röda bär

        Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 8 gram

        Fett: 20 gram

        Protein: 33 gram

        Energi: 363 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        Smet
        • 100 g keso
        • 0.75 msk fiberhusk
        • 1 st ägg
        • 1 krm salt
        • 1.5 tsk smör
        Topping
        • 1 dl hallon (färska)
        • 1 dl jordgubbar
        • 1 dl keso, 4%
        • 1 klase vinbär

        Gör så här

        • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
        • Låt stå och svälla i några minuter.
        • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
        • Grädda i några minuter per sida.
        • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
        • Toppa med röda vinbär.

        Ingredienser

        1 portioner

        Smet
        • 100 g keso
        • 0.75 msk fiberhusk
        • 1 st ägg
        • 1 krm salt
        • 1.5 tsk smör
        Topping
        • 1 dl hallon (färska)
        • 1 dl jordgubbar
        • 1 dl keso, 4%
        • 1 klase vinbär

        Lördag lunch 390 Kcal

        Högrevsburgare med spetskål

        En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 28 gram

        Protein: 33 gram

        Energi: 390 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        Innehåll
        • 300 g högrevsburgare
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 50 g spetskål
        • 1 tsk olivolja
        • 100 g keso mexican salsa
        • 2 msk ajvar relish
        Topping
        • 75 g cocktailtomater
        • 0.5 st röd paprika
        • 0.5 st rödlök
        • 2 kvist färsk persilja
        • 1 nypa chiliflakes

        Gör så här

        • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
        • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
        • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

        Ingredienser

        2 portioner

        Innehåll
        • 300 g högrevsburgare
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 50 g spetskål
        • 1 tsk olivolja
        • 100 g keso mexican salsa
        • 2 msk ajvar relish
        Topping
        • 75 g cocktailtomater
        • 0.5 st röd paprika
        • 0.5 st rödlök
        • 2 kvist färsk persilja
        • 1 nypa chiliflakes

        Lördag middag 697 Kcal

        Biff med rödbetssallad

        Mungbönor i rödbetssalladen gör den både mättande och gott!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 129 gram

        Fett: 37 gram

        Protein: 105 gram

        Energi: 697 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 1.5 dl mungbönor, torkade
        • 2 st kokta rödbetor
        • 1 msk rödlök
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 tsk balsamico
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk citrontimjan
        • 300 g ryggbiff
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 15 g rucola
        • 2 st citronklyfta
        Chèvrekräm
        • 75 g chevreost
        • 0.5 dl crème fraiche
        • 1 tsk flytande honung
        • 1 tsk citrontimjan
        • 0 salt och svartpeppar
        Dekoration
        • 2 st citrontimjankvist

        Gör så här

        • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn. Koka därefter i lättsaltat vatten i 20 min.
        • Lägg mungbönor i en skål. Skär rödbetor i klyftor. Skala och finhacka rödlök. Blanda ner med mungbönorna och tillsätt olivolja och balsamico. Salta och peppra. Lägg på citrontimjan.
        • Gör chèvrekrämen genom att smula osten i en skål och blanda ihop med de resterande ingredienserna.
        • Skär ryggbiffen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet några minuter per sida eller lägg köttet på grillen. Salta och peppra.
        • Lägg ryggbiff på ett fat med rucolasallad och citronklyftor. Servera med rödbetssallad och chèvrekräm. Dekorera med citrontimjankvistar.

        Ingredienser

        2 portioner

        • 1.5 dl mungbönor, torkade
        • 2 st kokta rödbetor
        • 1 msk rödlök
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 tsk balsamico
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk citrontimjan
        • 300 g ryggbiff
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 15 g rucola
        • 2 st citronklyfta
        Chèvrekräm
        • 75 g chevreost
        • 0.5 dl crème fraiche
        • 1 tsk flytande honung
        • 1 tsk citrontimjan
        • 0 salt och svartpeppar
        Dekoration
        • 2 st citrontimjankvist

        Lördag dessert 298 Kcal

        Pekannötpaj

        En härlig dessertpaj med pekannötter som smakar kaffe, kakao och vanilj. Serveras gärna med vispad grädde!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 2 gram

        Fett: 29 gram

        Protein: 5 gram

        Energi: 298 kcal

        Ingredienser

        10 portioner

        • 125 g smör
        • 2 st ägg
        • 1 dl sukrin
        • 0.5 dl kaffe
        • 1 dl kakao
        • 1 tsk vaniljpulver
        • 0.5 tsk salt
        • 2 dl mandelmjöl
        • 2 msk psylliumhusk
        Till formen
        • 1 msk mandelmjöl
        Topping
        • 50 g smör
        • 0.5 dl sukrin gold
        • 1 msk grädde
        • 2 dl pekannötter

        Gör så här

        • Sätt ugnen på 175 grader.
        • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
        • Vispa ägg och sukrin fluffigt i en bunke och tillsätt smör och kaffe.
        • Blanda de torra ingredienser och vänd ner i bunken.
        • Smörj en ugnsfast pajform, ca 30 cm i diameter och bröa med mandelmjöl.
        • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
        • Låt smör, sukrin och grädde koka ihop i en kastrull i några minuter.
        • Rör ner pekannötterna och fördela smeten över pajen.
        • Låt stå kallt en stund innan servering.

        Ingredienser

        10 portioner

        • 125 g smör
        • 2 st ägg
        • 1 dl sukrin
        • 0.5 dl kaffe
        • 1 dl kakao
        • 1 tsk vaniljpulver
        • 0.5 tsk salt
        • 2 dl mandelmjöl
        • 2 msk psylliumhusk
        Till formen
        • 1 msk mandelmjöl
        Topping
        • 50 g smör
        • 0.5 dl sukrin gold
        • 1 msk grädde
        • 2 dl pekannötter
      • Söndag frukost 324 Kcal

        Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

        Så gott att ha sin hemgjorda granola och snabbt få till en hälsosam frukost!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 24 gram

        Fett: 19 gram

        Protein: 9 gram

        Energi: 324 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 dl grekisk yoghurt 6%
        • 3 st jordgubbar
        • 1 portion granola med tropiska smaker

        Gör så här

        • Dela jordgubbarna i bitar.
        • Lägg yoghurt i en skål, lägg på jordgubbarna och granola.

        Ingredienser

        1 portioner

        • 1 dl grekisk yoghurt 6%
        • 3 st jordgubbar
        • 1 portion granola med tropiska smaker

        Söndag lunch 697 Kcal

        Biff med rödbetssallad

        Mungbönor i rödbetssalladen gör den både mättande och gott!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 129 gram

        Fett: 37 gram

        Protein: 105 gram

        Energi: 697 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 1.5 dl mungbönor, torkade
        • 2 st kokta rödbetor
        • 1 msk rödlök
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 tsk balsamico
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk citrontimjan
        • 300 g ryggbiff
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 15 g rucola
        • 2 st citronklyfta
        Chèvrekräm
        • 75 g chevreost
        • 0.5 dl crème fraiche
        • 1 tsk flytande honung
        • 1 tsk citrontimjan
        • 0 salt och svartpeppar
        Dekoration
        • 2 st citrontimjankvist

        Gör så här

        • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn. Koka därefter i lättsaltat vatten i 20 min.
        • Lägg mungbönor i en skål. Skär rödbetor i klyftor. Skala och finhacka rödlök. Blanda ner med mungbönorna och tillsätt olivolja och balsamico. Salta och peppra. Lägg på citrontimjan.
        • Gör chèvrekrämen genom att smula osten i en skål och blanda ihop med de resterande ingredienserna.
        • Skär ryggbiffen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet några minuter per sida eller lägg köttet på grillen. Salta och peppra.
        • Lägg ryggbiff på ett fat med rucolasallad och citronklyftor. Servera med rödbetssallad och chèvrekräm. Dekorera med citrontimjankvistar.

        Ingredienser

        2 portioner

        • 1.5 dl mungbönor, torkade
        • 2 st kokta rödbetor
        • 1 msk rödlök
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 tsk balsamico
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk citrontimjan
        • 300 g ryggbiff
        • 1 tsk smör
        • 0 salt och svartpeppar
        • 15 g rucola
        • 2 st citronklyfta
        Chèvrekräm
        • 75 g chevreost
        • 0.5 dl crème fraiche
        • 1 tsk flytande honung
        • 1 tsk citrontimjan
        • 0 salt och svartpeppar
        Dekoration
        • 2 st citrontimjankvist

        Söndag middag 200 Kcal

        Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

        Goda smakkombinationer till torsk!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 9 gram

        Protein: 27 gram

        Energi: 200 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 300 g torskrygg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 0.25 st squash
        • 1 tsk olivolja
        • 1 msk kapris
        • 1 msk basilika
        • 262.5 g cocktailtomater
        • 0.5 st rödlök
        • 1 st basilikakvist
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 msk balsamico

          Gör så här

          • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
          • Skär squash i skivor.
          • Skär tomaterna och lägg i en skål.
          • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
          • Salt och peppra.
          • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
          • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
          • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
          • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
          • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

          Ingredienser

          2 portioner

          • 300 g torskrygg
          • 0 salt och vitpeppar
          • 0.25 st squash
          • 1 tsk olivolja
          • 1 msk kapris
          • 1 msk basilika
          • 262.5 g cocktailtomater
          • 0.5 st rödlök
          • 1 st basilikakvist
          • 1 tsk olivolja
          • 0.5 msk balsamico
          Mejeri
          • 3 dl grekisk yoghurt 6%
          • 250 g ricottaost
          • 2 dl keso, 4%
          • 183.5 g smör
          • 1 dl havregrädde
          • 75 g Boursin färskost
          • 100 g keso mexican salsa
          • 100 g keso
          • 75 g chevreost
          • 0.5 dl crème fraiche
          • 1 msk grädde
          Torrvaror
          • 3 portion granola med tropiska smaker
          • 7 tsk olivolja
          • 50 g pinjenötter
          • 200 ml kokosmjölk light
          • 0.75 msk fiberhusk
          • 1.5 dl mungbönor, torkade
          • 1 tsk flytande honung
          • 1 dl sukrin
          • 0.5 dl kaffe
          • 1 dl kakao
          • 3 dl mandelmjöl
          • 2 msk psylliumhusk
          • 0.5 dl sukrin gold
          • 2 dl pekannötter
          Frukt/grönt
          • 2 st morot
          • 1 st gul lök
          • 2 st paprika
          • 2 klyfta vitlök
          • 0.5 st röd chili
          • 3 msk färsk ingefära
          • 2 st zucchini
          • 1 kruka krispsallad
          • 1 dl blåbär
          • 0.5 st fänkål
          • 2 st kvisttomat
          • 100 g sparris
          • 200 g ananas
          • 1 st banan
          • 2 tsk färskpressad limejuice
          • 7 st jordgubbar
          • 0.25 st squash
          • 337.5 g cocktailtomater
          • 2 st rödlök
          • 50 g spetskål
          • 0.5 st röd paprika
          • 1 dl hallon (färska)
          • 1 klase vinbär
          • 2 st kokta rödbetor
          • 15 g rucola
          • 2 st citronklyfta
          Kött/fisk/fågel/ägg/vego
          • 400 g kycklingfärs
          • 100 g parmaskinka
          • 250 g kycklingfilé
          • 300 g torskrygg
          • 300 g högrevsburgare
          • 3 st ägg
          • 300 g ryggbiff
          Kryddor/smaksättare
          • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
          • 1 msk gräslök
          • 0.5 kruka färsk basilika
          • 0.2 msk salladskrydda
          • basilikablad
          • 1.5 tsk kycklingfond
          • 1 msk dill
          • 1 msk basilika
          • 1 st basilikakvist
          • 1 msk balsamico
          • 2 msk ajvar relish
          • 2 kvist färsk persilja
          • 1 nypa chiliflakes
          • 1.5 krm salt
          • 2 tsk citrontimjan
          • 2 st citrontimjankvist
          • 1 tsk vaniljpulver
          Övrigt
          • 1 msk kapris

          Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

          Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
          Välkommen!

          Om cookies

          Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

          En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.