Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Sommar 2024

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 686 Kcal

    • Frukost - 84 Kcal

      Yoghurt med hallon

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 667 Kcal

    • Frukost - 84 Kcal

      Yoghurt med hallon

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 612 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 40 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 534 Kcal

    • Frukost - 273 Kcal

      Äggwrap med lufttorkad skinka

    • Lunch - 40 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Middag - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 786 Kcal

    • Frukost - 84 Kcal

      Yoghurt med hallon

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 480 Kcal

      Ostburgare i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 741 Kcal

    • Frukost - 33 Kcal

      Granola crunchybar

    • Lunch - 480 Kcal

      Ostburgare i salladsblad

    • Middag - 228 Kcal

      Italiensk blomkålspizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 525 Kcal

    • Frukost - 33 Kcal

      Granola crunchybar

    • Lunch - 228 Kcal

      Italiensk blomkålspizza

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.2 gram

Fett: 32.8 gram

Protein: 44.4 gram

Energi: 650.3 kcal

  • Måndag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Måndag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Måndag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Tisdag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Tisdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Tisdag middag 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika
  • Onsdag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Onsdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Onsdag middag 40 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 40 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
  • Torsdag frukost 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Torsdag lunch 40 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 40 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Torsdag middag 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola
  • Fredag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Fredag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Fredag middag 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 33 Kcal

    Granola crunchybar

    Detta recept fungerar både till frukost och till mellanmål, perfekt för att dämpa sötsuget med.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 33 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st muffinsformar
    • 1 dl granola (paulúns)
    • 100 gram yoghurt persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Ställ muffinsformarna på ett fat.
    • Fyll med granola, häll över yoghurt.
    • Skala och skär mangon i små tärningar.
    • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
    • Toppa med mango och granatäpple.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st muffinsformar
    • 1 dl granola (paulúns)
    • 100 gram yoghurt persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Lördag lunch 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 228 Kcal

    Italiensk blomkålspizza

    En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
    •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
    • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
    • Mixa till en deg.
    • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
    • Mixa tomatsåsen slät.
    • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
    • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
    • Lägg grönsakerna på pizzan.
    • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
    • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
    • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
    •  Servera med rucolasallad.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola
  • Söndag frukost 33 Kcal

    Granola crunchybar

    Detta recept fungerar både till frukost och till mellanmål, perfekt för att dämpa sötsuget med.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 33 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st muffinsformar
    • 1 dl granola (paulúns)
    • 100 gram yoghurt persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Ställ muffinsformarna på ett fat.
    • Fyll med granola, häll över yoghurt.
    • Skala och skär mangon i små tärningar.
    • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
    • Toppa med mango och granatäpple.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 10 st muffinsformar
    • 1 dl granola (paulúns)
    • 100 gram yoghurt persika Alpro
    • 0.25 st mango
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Söndag lunch 228 Kcal

    Italiensk blomkålspizza

    En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
    •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
    • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
    • Mixa till en deg.
    • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
    • Mixa tomatsåsen slät.
    • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
    • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
    • Lägg grönsakerna på pizzan.
    • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
    • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
    • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
    •  Servera med rucolasallad.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Söndag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 450 g kycklingfilé
  • 11 st ägg
  • 3 skiva lufttorkad skinka
  • 250 gram skinka
  • 2 skiva bacon
  • 250 g nötfärs
Mejeri
  • 3 msk gräddfil
  • 100 g halloumi
  • 4 dl havremjölk
  • 3 tsk smör
  • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
  • 2 msk grädde
  • 2 skiva ost
  • 100 gram yoghurt persika Alpro
  • 0.5 dl riven peccorinoost
  • 350 g buffelmozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 3 tsk fisksås
  • 0.9 msk mirin
  • 3 msk ketjap manis
  • 6 msk koriander
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • vitlökspulver
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
Frukt/grönt
  • 0.5 st äpple
  • 7 st salladslök
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 0.25 st gurka
  • 2.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 1.5 st röd chili
  • 8 st morot
  • 1.5 st vitkål
  • 2 st lime
  • 1.65 st rödlök
  • 0.45 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • färsk basilika
  • 2 st apelsin
  • 2 dl hallon (frysta)
  • basilika
  • 53 dl rucola
  • 0.25 st paprika
  • 10 cm purjolök
  • 1 dl hallon
  • 6 blad romansallad
  • 0.25 st mango
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 1 st blomkål
  • 24 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st gul paprika
Torrvaror
  • 1200 g Root Pasta fettuccini
  • 3 tsk rapsolja
  • 30 g wasabinötter
  • 2.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk pinjenötter
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 10 st muffinsformar
  • 1 dl granola (paulúns)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!